Парното духа слабо
Публикувано 21 януари 2010 - 12:16
Публикувано 21 януари 2010 - 13:06
http://audibg.com/fo...8&hl=парно
http://audibg.com/fo...5&hl=парно
http://audibg.com/fo...7&hl=парно
или опитай в търсачката "запушено радиаторче на парното"
има много теми изписани по тоя въпрос, просто на Б3,Б4 си е слабост това парно
Публикувано 21 януари 2010 - 14:29
Много лесно,сваляш двата маркуча отпред в дв.,отсек които влизат за парното.С маркуч с вода от чешмата продухваш(промиваш),единия отвор докато не почне да тече чиста вода ,после в другия така около 4-5 пъти и си готов.Важно е после обезвъздушаването,подързаш 2500об.,и открехваш изходния маркуя (от ляво),като почне да изтича вода без въздох го вкарваш и щягаш скобата и си готов.ГАРАНЦИЯ става правил сам го много пъти на много аудита,отнема 20мин.Късмет.......,а на изходния слагам парче маркуч да не се мокри двигатела.Колата е ауди 80 88г. 1.4 дизел,на 4 духа все едно е на 2,разбрах 4е за да стигна до радиатора на парното трябва да свлая цялото табло което си е доста работа!
Мисалта ми е има ли филтар на купето този модел,ако има каде се намира?Има ли друго решение освен сваляне на радиатора?Много благодаря за проевениа интерес,и сору за правописните грешки ама кирилицата не ми се одава......
Публикувано 21 януари 2010 - 17:25
Публикувано 21 януари 2010 - 17:52
Публикувано 21 януари 2010 - 18:05
иначе да общо взето, за да оправи клапите - сваляне на табло, за да смени радиатроче на парното - сваляне на табло, ако е пасажерския филтър на купето - 10-30 лева ... според зависи какъв иска и колко струва на мястото къдего го купува
но най-добрия вариант е ако има проблем с радиаторчето и ще го сменя, да си облицова и клапите, защото рано или късно ще заминат ако не са и заминали вече ...
гледам колега писал си че на 4-та степен духа слабо като на 2-ра. първо дигни капака, над акумулатора развий черните кори (със стотинка от 1 лев става най-бързо) надигни ги и там се намира филтъра на купето (ако имаш такъв).Ако не си го сменял скоро време ... е заминал 101 % той изкарва по малко, заради чистотата от която сме заобиколени, а и от тия гадости дето се лепят по него.ако е в лошо състояние го смени и виж дали ще има промяна.другия вариант е облицовката на клапите да е заминала и да се наложи да я смениш ... и веше радиаторче, но ако е то ще ти духа студено или ще духа с променливостта на оборотите и разни такива симптоми ... според мен докъто не провериш за филтър, не бързай да промиваш нищо ...
Публикувано 21 януари 2010 - 18:31
Проблема може да е в резисторния блок.
Публикувано 21 януари 2010 - 18:51
Публикувано 21 януари 2010 - 18:52
Няма ауди с дизелов двг 1,4.
Проблема може да е в резисторния блок.
Има колега,но не е на 80-ка,а на А2.
1.2 и 1.4 дизелови агрегати,но само на А2.
Публикувано 21 януари 2010 - 23:15
Колегата писа че духа еднакво на 2 и 4 степенКолегата каза, че му духа слабо топло, а не че не работи някоя от степените на парното. Казано иначе - резисторния блок си е здрав, но е възможно да има въздух в радиаторчето на парното и всичко онова, което колегите са споделили по-горе.
Това имах в предвид.Има колега,но не е на 80-ка,а на А2.
1.2 и 1.4 дизелови агрегати,но само на А2.
Публикувано 22 януари 2010 - 10:33
и аз съм за запушен филтър на купето ако има такъвКолата е ауди 80 88г. 1.4 дизел,на 4 духа все едно е на 2,разбрах 4е за да стигна до радиатора на парното трябва да свлая цялото табло което си е доста работа!
Мисалта ми е има ли филтар на купето този модел,ако има каде се намира?Има ли друго решение освен сваляне на радиатора?Много благодаря за проевениа интерес,и сору за правописните грешки ама кирилицата не ми се одава......
Публикувано 05 февруари 2010 - 13:28
Редактиран от audi80user, 05 февруари 2010 - 14:03.
Публикувано 06 февруари 2010 - 12:26
Публикувано 06 февруари 2010 - 14:32
Мен лятото започна да ми прави въртели, като когато натиснех бутона за циркулация на въздуха, при затваряне на клапата и почнаха да изхвърчат дунапрените ... след което сега имам парно наполовина спрямо миналата година ...
Мисълта ми бие, че колите са стари, а това е дунапрен ... който всеки знае колко е издръжлив ... следва разглобяване на таблото, облепяне и забравяне за този проблем ...
Но определено или трябва хубаво място (закрито) за целта или трябва в сервиз, като не съм наясно дали там ще се наемат да го правят това, а и ако го направят не се зане как ще бъде направено ...
Публикувано 06 февруари 2010 - 16:29
Публикувано 06 февруари 2010 - 18:04
ако не в този раздел има 100000 %
ползвай търсачката ако не намериш това което те интересува в линковете които съм дал
0 Потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни