Jump to content

Petar91

Members
  • Мнения

    82
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Petar91

  1. Не пращат ли на технотест за сякаква промяна с мотора?
  2. Аз бих взел които и да е бензинов мъник, може и френски, най важното е да е технически здрав, външно да мяза на нещо колкото може и евентуално евро 4.
  3. Ако за малко (да речем 1-2 минути) тракат клапани на студено или мотора работи по-грубо, дали си заслужава покупка или влиза в графата трошляк?
  4. На мен ми се струва че хората често си надценяват нещата, ако я сложи колата на обява твоят познат, ще може да и вземе доста по малко.
  5. Погледнах цените на б7 3.0 tdi, не очаквах да са чак толкова паднали. Май ако се продаде изобщо парите ще са по-скоро за запорожец.
  6. За дизел тоиота определено не е марката. Има причина бензиновите да са доста по-скъпи.
  7. 1000 лева ми беше обсужването на мотора на А4ката от 98. Където ходя на сервиз сега взимат 5000 за ремонт на 2.0d с колянов вал втора ръка(превъртял биелен лагер).
  8. Освен турбото, и цялата контролна периферия и бобини. А и стоков мотора не върви като за 150 коня. И това че турбо моторите на 20 години са в по-лошо състояние.
  9. Ако старото гръмне, освен ново може да трябва маслена помпа, турбо пътища, дивертер. В такъв случай поддържаш с втора ръка и евтини части, караш внимателно и колкото издържът колата или нервите ти.
  10. Дрънчене или пушене при даване на газ и отнемане на газта на празен ход - рециклаж + топла част е към 700лв Леко виене на празен ход или вибрации и шум при въртене на волана - проблем с реика или хидравлична помпа. Палене - добре e да е студен мотора да се чуят обтегач и повдигачи. Проблема с пушенето може да е по видим след извсно по динамично каране. Стокова трябва на първа като дадеш гас почти да губи сцепление. Ако не, може да е от чарколяци за около 1000лв. Износват синхронизатор на трета предавка и “хърка”. Може да измериш маслено налягане, уреда струва 20лв и става бързо, трябва да е над 1бар на топъл мотор на празен ход.
  11. Petar91

    Буустметър - къде???

    Моя е на вакуумчето за регулатора на горивното налягане. Виждал съм и на вакуумчето за дивертера.
  12. Petar91

    Owners manual A4 B5

    Имам сервизен наръчник ако ти върши работа.
  13. Ако не се лъжа, 2.4 е с два електрически оптегача, две ламбда сонди, два нагорещени до червено колектора които изпичат пластмасите под капака, а като динамика е близък до 1.8т. Струва ми се става ако много държиш на v6.
  14. Един приятел кара 1.4tsi с компресор и турбина на пасат на метан и до сега не е имал проблеми. Да не би новите да се износват толкова заради еко изисквания?
  15. Не съм чувал за такъв проблем но бих набедил съединител и демпфер. Също можеби ония втулки на скоросната кутия.
  16. Извинявам се, помислих че е бензинов мотора.
  17. Моита като дам на контакт 1-2 пъти без да върти, и тогава тръгна да пала, пали по-лесно. Чувал съм че е от дебитомер.
  18. За нафтата вземи такъв който не мери вакуум. Моя е от 50 лв и мери леко неточно, да речем показва 10% по-малко. Също моя имаше рестриктор на въздуха и от малък теч почна да не показва изобщо. Ако дупчиш купето гледай да уплътниш да не влиза влага.
  19. Не са 25, чипнато 1.8т 150 коня ще си ги понапрай, асматика на тия години я има 110... Турбинката преди да отвори гейта хем тегли, хем мърка, асмата дрънчи като стар кадет. Не казвам че непременно си заслужават простотиите по турбото де.
  20. На мен пък ми се струва супер идея. Само мисля че олекотяване и свясни гуми и джанти са предостатъчни за готино прекарване на пистата. Може и една генерация де
  21. Като гледам клипа, изглежда че е могло още доста да кара. Но при мен го има леко шума и в движение понякога. Топлата част втора ръка ли беше и колко излезе ремонта?
  22. Имах предвид кола купена за 2к да се ремонтира/реставрира и да изкара 180кс с чип. Чипосаната стоковица на 20 години ако я сложим до ново турбо ауди/бмв със същото съотношение маса мошност, пада гаранте. Дебиломера след 150г/с винаги ли мери вярно например?
  23. От мобиле 1.8т за 2к за да се докара до 180 коня ми се струва трудна работа. АЕВ фабрично мисля че е към 140 коня. Спрямо стокова бомба дюза 2.0 в b7 АЕВ-то хич не особен спортист, а е с чип и 0.7 бара измерени. Като се качат 4 човека и багаж в жегите и задръстванията с климатик се чудиш турбото работи ли изобщо. С турбина на сфетофара си гъзар , но атмносферката е по-добра като консистентност и надеждност.
  24. А сега изчезна ли дрънченето? Дали е добра идея да се провери ауспух/катализатор за запушвания като се сваля турбото?
  25. Не виждам какво толкова може да стане че да не надува, н75 вързан грешно, нещо с пружината на гейта или да влиза в авариен режим. Н75 сработва независимо от оборотите при пълна газ до постигане на таргетиран бууст.
×
×
  • Create New...