Jump to content

Corporal

Members
  • Мнения

    74
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Corporal

  1. На 100-ца ААД няма поленов филтър, т.е. нямаш филтър за купето (или както казваш ти за парното или климатроника).
  2. Колега, пусни няколко снимчици на машината, за да се порадват ценителите
  3. Ако след като дам на контакт 3-4 пъти преди да запаля и след това пали от раз какво следва от това? Бензинаова помапа, дюзи или "буренце"?
  4. Колега, като разрешиш проблема пиши какъв се е оказал, че нещо ми се вижда много познат... :flehan:
  5. Corporal

    климатроник

    Провери и климатроника за грешки. Може нещо да не е наред - налягане на фреона например .
  6. Виж сега, снежинката означава, че е пуснат компресора на климатроника. Когато външната температура е под 3,5 градуса по Целзи, компресорът не се включва. Това е защита. Като натиснеш снежинката, а външната температура е под тези 3,5 градуса компресорът ти няма да заработи, съответно снежинката ще изгасне като пуснеш копчето. Ако външната температура е по-висока, тогава компресорът би следвало да заработи, а снежинката да остане светнала на таблото. Дали компресорът върти или не се вижда много добре като отвориш предния капак. По принцип компресорът е за охлаждане на въздуха, т.е. през зимата не се ползва. Тогава колата ти грее от парното. Кломатроникът служи и за изсушаване на въздуха, затова компресорът ти се включва като натиснеш копчето за обдухване на стъклата. Не знам дали стана ясно! Надявам се да съм ти бил полезен! ;-)
  7. И кво сега, да си изхвърлим колите ли? Вече няколко пъти чувам подобни оплаквания от различни хора! Кажете какво е решението на проблема?
  8. Corporal

    Изключване ABS на А6/C4

    Карал съм си колата и със и без АБС. Искам да кажа, че ако си свикнал с АБС-а и го махнеш колата започва да се държи различно, може би точно защото придобиваш някакъв гаден навик да натискаш смело, защото няма да блокират колелата, и може да си докараш главоболия.
  9. Corporal

    малко проблемче

    При мен беше пресостат за високо налягане на фреона в климатроника. Това обаче го показва на грешките, така че трябва да провериш. Има и един датчик на двигателя, който може да ти даде същия проблем.
  10. Corporal

    За какво е този бутон

    На старата "Вектра" на баща ми така изглеждаше бутонът за блокаж на диференциала. И там стоеше...
  11. Corporal

    Климатик

    По принцип климатика не се включва под +3,5 С, защото, както каза колегата, не може да работи при по-ниски темпетатури. Обаче не разбрах за каква перка на климатика става въпрос. Казваш че не върти, пък после завъртяла...
  12. Колега, наистина има страшно много изписано по темата. Причините могат да бъдат доста. Особено когато имаш и газива. За паленето обаче категорично трябва да става без да подаваш газ, иначе пак трупаш грешки в компа.
  13. Колега, сигурен ли си че отпред също не е мокро? Поне малко мокро. При мен (макар че съм с 100 С4 и може при теб да не е същото) отзад зад шофьорското място ставаше локва. И само там ми се струваше мокро. Оказа се че водата влиза от предното стъкло, през една липсваща тапа под капака, през страничната колонка, долу през едни канали в пода на купето, в които вървят разни кабели и т.н. Мокро беше само отзад, даже ставаше локва. Докато го открия как точно се случва ... Може и при теб наклона да е бил назад и цялата вода да се е стекла там по подобен начин.
  14. Колегата е прав - има много писано по въпроса. При мен беше от инжекциона и след настрйка се оправи. Също трябва да вземеш предвид дали има газ, има ли емулатор и други подобни въпросчета. Трябва да я закачиш на компютър и да видиш дали ще ти даде някъде проблем.
  15. Corporal

    Малко инфо

    Цените на резервните части ми се струват бая солени. За останалото
  16. Аз съм със 100 С4 и имам същия "дефект", така че явно и при стария цокъл го има това. Колегата до мен е с алфа и като изключи климатроника също има леко усещане за влага (не чак толкова като при мен обаче), което ме навежда на мисълта, че това е нормално явление.
  17. ABS-а работи ли ти? Би трябвало да не работи, щом лампата ти свети.
  18. Като светнеш фаровете е нормално да пада напрежението и да се променя осветлението на таблото. Това не е някакъв проблем. Аз съм с нов акумулатор и този ефект се получава, така че не е от слаб акумулатор. Просто се увеличава консумацията и пада малко напрежението. Това е. На задните накладки по принцип няма датчици. Има някои модели с датчик, но само на едната накладка, но на 100-ца не съм виждал. Може да се е прецакал датчика и на нивото за спирачната течност. Извади куплунга и го дай накъсо с мостче. Ако спре да свети - заначи е това. Но аз съм 99% сигурен, че проблема е по кабелите от датчиците за предните накладки.
  19. Нека и аз ви кажа от какво свети тази лампа. Всъщност мига, а не свети постоянно. Накладките са с датчици за износване. От тях тръгват едни кабели. Колата не е първа младост и изолацията на тези кабели се е протрила някъде и дават на маса. Така се получава все едно накладките са се износили и лампата мига за смяна. Това е, поне при мен е това.
  20. Честито колега, много безаварийни километри!
  21. Corporal

    бушон

    Този бушон е за темпомата. Ако имаш такъв, а пък нямаш бушон за него, щаше да разбереш. Значи просто не трябва да има бушон там. Не се притеснявай!
  22. Ей, направо изби рибата!!!
  23. Колегата до мен кара алфа. При него като температурата стане 0 и под нула градуса светва снежинката и пише "Attention, possible ice on road". И при -12 градуса пак си седи.
  24. Най-вериятно е в копчето. И при мен е така. Ако натисна копчето докрай и го задържа така, задните стъкла се управляват и отзад. Иначе не става. Явно е често срещан проблем!
×
×
  • Create New...