Jump to content

Schmeichel

Members
  • Мнения

    168
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Schmeichel

  1. Ами карал съм няколко възрасни 1.8Т и само едно е вървяло както трябва. Ако върви значи е оферта, може да я погледна.
  2. Интересна оферта, ама като видя обява през 2018-та година, снимата с телефон нокия 3110 на 640х480 (явно тенденциозно) ше е доста позанемарена.
  3. Между другото има ли още доволни от NEXEN, FALKEN и другите марки от филмите? ТО ако ше е Дънлоп, направо Гудяр не е ли по-добре?
  4. Карах нов Суперб на 5000 км. и е 1:1 с пасат от предходния модел вътрешно. Само няма часовник между духалките, но е идеалка. Иначе си прав
  5. Здравейте, Замислям се на какво да се хвърлям. Какво Audi Avant, което да е здраво и евтино за поддръжка? След B4 и B5, аналогично да вземем B6/7, но с кой мотор? Нещо ми се въртят в главата идеи и за C5 с 1.9 или пък някой пасат, октавия, голф. Или пък някоя друга марка? Дайте предложения
  6. Аз имах шепа 'графитен' памук заради дефектирал лагер на ролка, който задържал от време на време.
  7. ОК, да обобщя: най-добре да се вземе 1Z маховик (на старо) и нови притискател, феродов и т.н. (от ауди 80 1.9 ТДИ) Маховикът ще стане ли без разпробиване на нови отвори или други доработики?
  8. По принцип може и да излезе по-евтино от валеото ако взема маховик от 1Z на старо.
  9. Моят феродов диск има пружини, и той има демферни функции явно (ЛУК). Щом ще слагаш от 1Z съединител значи VALEO също ще свърши работа, не знам обаче дали да не се насоча към вариант с 1Z и аз.
  10. Виж е ЕДИТ-а по-горе Иначе много добра добавка беше CASTROL TDA, ама нещо се загуби. Ако караш с нафта V-Power или G-drive Газпром няма нужда от добавки. Макс-моушъна някак си кара мотора да работи грубо в момента.
  11. Работи. Но това е за поддържане. Ако имаш проблем вече няма да помогне, а има една друга, която се ползва еднократно на 5000 км. ЕДИТ: http://www.bardahl.bg/bg/product/a/4282 - тази
  12. 18+ годишните коли са вече интересна тема. Но то важи за всяка кола, която не е била поддържана както трябва. Много хора карат и не пипат нищо, а като стане за ремонт продават, защото пазарът е наводнен с коли нов внос последните години и не им се инвестира в стария дъргел. Течове на масло на тези години има на всички мотори. Системите за картерните газове трябва да се почистят задължително преди смяна на гарнитури, иначе пак ще протече. Преди да се купи кола, да се покара някоя читава за да се придобие впечатление. Например преди време гледах едно куатро 2.8 Ц4, на газ, комби, кожено рекаро и т.н. като се качих да я пробвам вървеше като Астра 75 коня. Пробвах и аналогично Б5 1.8Т куатро, което вървеше като 1.8 ама без Т.. Преди съм карал такава и веднага направих разликата. Не знам на какво се дължи липсата на динамика, но не трябва да я има. А ако я няма, значи трябва сериозна диагностика преди покупка. Горенето на масло - 2 литра на 10 000 км е нормално, повечето мотори на VAG имат такъв разход на тия години. Макар, че си зависи и от маслото. CASTROL например е давал винаги учудващо добри резултати при мен. (имал съм няколко аудита и един пасат) Едно време Б3 на карбуратор 1.8 90 коня ми е правило кеф, същото Б3 с моноинжекция нямаше такава динамика. Колите бяха на 20+ години. Моят съвет е както казах, да се пробва някоя читава, а след това да се пробва и съответния екземпляр. И да се гледат предимно италианки, щото нямат корозия, макар, че там трябва да се внимава повече със състоянието на мотора. Но мотор се прави по-лесно от колкото да твориш по колата със заваръчен апарат, кит и бояджийски техники.
  13. Отгоре имам микровълнова. Така или иначе не бих минал на вариант с 2 устройства вече, дори и да имах място.
  14. Има една паста на WURTH, бяла. Отделно има спрей за "Импрегниране" на MOTIP, в Практикер се продава в момента.
  15. Аз ползвам пералня със сушилня и съм много доволен. По принцип е по-удобно, защото слагаш дрехите и ги вадиш сухи. . Трябва просто да се подбере модел с голям барабан и да не се слагат дрехи повече от 1/3 обема. Ползвал съм преди и отделни устройства, но в момента нямам място за 2.
  16. Дайте да обсъдим реалния разход на двата мотора. Освен това ТДИ-то една версия ли е или 2 за тоя модел?
  17. За мен изборът е ясен: Континентал или Гудяр, което реша в последния момент. Има доста позитивни отзиви за NEXEN новите модели, но ще се въздържа да ги пробвам, макар, че четох някъде, че били OEM на Porsche Cayenne (може и да бъркам модела)....
  18. Може да е кондензатор в крайното стъпало. Или пък друг елемент. На колко години е тази техника? Ако е на Б7 може да е сдал багажа.
  19. Попадал съм на добри спрейове за под 20 лв. не е проблем това.
  20. Имам 20 години опит в бояджийството и мога да кажа, че спрейовете също вършат работа. Особено за бърза и чиста работа. Разбира се има и такива, които не стават за нищо- зависи от марката.
×
×
  • Create New...