Jump to content

dacheff

Members
  • Мнения

    116
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от dacheff

  1. И аз не съм карал с всесезонки, но мои познати са били доволни от Goodyear Vector 4 Season G2. Едното момче имаше Land Rover Freelander и го търкаляше и по планините с тях и не са го оставяли. По едно време тия се водеха най-добрите всесезонни гуми според някакви тестове, са не знам новите Crossclimate на Мишелин как са. Иначе според мен ако е някаква малка градска кола, дето не я силиш много и не пътуваш много с нея, може би е ОК. Но за кола, с която ходиш по морета и планини, надали всесезонките са най-подходящи за тук. Щото в БГ си имаме и тегава зима и горещо лято, не сме Холандия (където знам, че карат доста с такива гуми).
  2. На кой префейсов 3.0 дизел е шестстепенен ЗФ автомат? Нали за Б8 говорим? Те не са ли с S-tronic? Едит: докато пиша погледнах - седаните са наистина с Типтроник. Странно - що тогава слагат С-троник примерно на Олроуда на Б8 от същите години? Да не би да има разлика дали са за САЩ и за Европа?
  3. Тук с мултитроника отваряш кутията на Пандора Според доста хора е трошлив, но според още толкова не е. Ако колата не е на много километри може би е ОК, не го разбирам много. Знам само, че уж много се троши, пък много хора го карат. А, да - покарвам една Б8-ца с мулти и мога да кажа, че като усещане е супер приятен за шофиране.
  4. Здравей, колега. Големият дизеляк като двигател върви много прилично и гори доста малко на дълъг път. За града няма да ти е топ икономията, ако ще я караш предимно градско. Но навън е доста приличен и като вървеж, и като горене. Тук има доста по-големи специалисти, които да ти кажат колко е калпав тоя мотор (така нареченият голям душегуб), но истината е, че си е скъпичък за поддръжка. Покупката на колата си е едно, но после си има към нея разходи бая. Ако можеш да си го позволиш - според мен ще те изкефи тройката нафта. За бюджет не знам, ти гледаш фейсовите. Евентуално в горната граница на парите може и да си намериш нещо читаво, но не съм много запознат как вървят като кинти. Много значение имат екстрите, дали е куатро, ръчка/автомат, големият или малкият шестак (май при тия имаше пак 3.0 ТДИ ама 204 коня ако не се лъжа) и т.н.
  5. Аз трудно мога да си представя за коя кола 3.5 до 100 няма да е "доста добре". Това си е класа на спортните коли.
  6. Има сигурно тонове изписано точно за този модел, колега. Напиши в търсачката на форума "мултитроник" и ще намериш предостатъчно инфо за автомата.
  7. Почнах да го търкалям мултито из града последните дни и е бахти кефа. Тая кола специално ли има нещо повече или всички са така, ама воланът се върти с поглед. Сервотроник ли, не знам, ама нищо общо с волана на олроуда. Те само на дизайн си приличат иначе са тотално различни коли. Но мултито е голем кеф за каране, чак ми е странно.
  8. Е те и мултитроникът и С-троникът примерно си имат P, R, N, D + - и S. Не знам какъв е тоя стептроник и кой е 6-степенният автомат, но колегата CVT е прав - аз също знам, че мулти няма с куатро в комбинация. На Б8 куатро е много вероятно да е С-троник (не знам кои Б8-ци са с типтроник).
  9. Бе турбото си работи от малките обороти, просто не се развърта толкова. Няма конкретна цифра на оборотомера, при която да се включва. Поне така знам аз. Иначе ми е любопитно, колеги - освен харчлъка на масло, какво друго изисква тоя основен ремонт на мотора при ТФСИ? Щото да примем, че гори 0.5 - 1л масло на 1000 км и караш 15-20к км на година. Това е доливане от порядъка на 15 литра масло от смяна до смяна, в лв зависи от маслото, но да кажем по 20 лв/литъра - 300 лв година. Чета, че един такъв ремонт е от порядъка на 5-7 хиляди лв. Идеята ми е - ако драмата е просто в разхода на масло, надали хората ще тръгнат да набиват толкова пари за ремонт. Какво друго се прецаква покрай този проблем?
  10. Писах ти лично, колега, дано съм полезен
  11. Здравей, колега. Да, аз карам точно такова, каквото търсиш, че го и продавам принципно Какво да ти кажа - колата върви много добре, мотор / коне се справят прекрасно. ДСГ-кутията е по-различна от другите автомати, не знам дали си карал такава (аз преди не бях). Страшен кеф е за извънградско, щото превключва много бързо между предавките и оптимизира мощността на колата. Са, за града не е топ кола, ама става. Като поддръжка - ходовата част е нищо - евтино е и не трябва да те притеснява. Нямат въздух тия коли и си е на стандартно окачване (предни амортесьори 150 лв, задни по 100 лв, носачи, накрайници пак са евтини). Има си скъпи агрегати като дюзи, скорости, турбота но това си важи за всяко ауди с тоя мотор и кутия. Иначе е добра кола, сравнително универсална - събира багаж без да е много голяма, висока е и добре проходима без да е СУВ, пъргава с тоя мотор. Абе приятна колица Ако нещо друго искаш да разбереш - питай.
  12. Колега, кажи откъде ги взе и всъщност какво смени - датчици ли? Колко пари ти излезе?
  13. @Doomrollqq Това с поддръжката е доста разтегливо понятие. С подобен автомобил имаш едни гарантирани 2.5к на година разход, без да я караш много. Каско + ГО + данък + преглед + една смяна на масло. Абсолютно възможно е ако попаднеш на читав екземпляр и само това да са ти разходите първите 1-2-3 години. Можеш обаче да я купиш и още почти веднага да ти избуши някой скъп агрегат и да пръснеш 20% от цената на колата в ремонти. Няма как да знаеш. Сега, на колкото по-малко километри е, толкова по-малък шанс нещо да стане. Но и на 80к км да я купиш, пак е шанс. Не знам при Б9 как е, но поне при Б8 ходовата част е евтина за поддръжка, така че там и да сменяш, грижи нямаш. Мотор и кутия са опасните. Иначе като си купуваш кола си отдели едни 2-3к лв за първоначално обслужване + гуми + прехвърляне. Желателно е тия пари да ти влизат в общия бюджет, който ако е 35к лв, да търсиш кола около 30-32к. Гледаш автокъщи, тоест ще плащаш екотакса в КАТ, вероятно гуми ще трябва, нотариални такси (те май с фактура ги продават повечето къщи, та може това и да не се плаща), каско да ѝ направиш с ГО, едни масла минимум да смениш и ако още нещо трябва да се обслужи да го направиш. Абе 3-5к си задели да си по-спокоен. Ако влизаш в тия рамки без да те притеснява, аз бих действал смело. С тоя семеен доход не мисля, че ще ти е трудно да я поддържаш. Разбира се винаги има шанс да се строшат 2-3 неща поред скъпи, ама рядко се случва.
  14. Нямам проблем с усещането за тролей, за града е ОК. Също така не съм състезател. Знам, че 143 кс мулти ще е много далеч като вървеж от 240 кс DSG, но не ми е драма. Надявам се това, което колегата CVT казва за последните поколения вариатори и поизчистените грешки да е вярно. Мултитрониците не се ли вкарват в моделите до към 2014?
  15. Не виждам къде някой е изкарал мултито по-добре от DSG-то. Просто сравняваме двете за хора като мен, дето досега са карали S-tronic и сега сигурно ще покарат малко мулти.
  16. Интересна тема, а мислех, че за Ауди няма адекватен вариант да се сложи афтърмаркет Андроид мултимедия. То реално какво му трябва на човек - 2-3 неща от телефона да си ги подкара на колата - Спотифай, Гугъл мапс и още нещо, за което даже не се и сещам. А, и камерата е яка екстра. Аз на другата кола имам китайче Андроид и да кажа съм доста доволен. То си има USB връзка към една 3Г интернет флашка, която ми стои в жабката и даже хотспоти не правя. Удобно е, щото си инсталираш директно на него спотифай и мапс или там квото искаш (пасианси да редиш по светофарите), че и камера. Но ми допада вашата идея да си сложите нещо, което само да трансферира телефона в колата, щото иначе не бих разнебитил аудито да сложа китайска навигация. Но цялата тая дандания дали си заслужава - да си пускаш хотспот от андроид телефона, който да го хване айфон в жабката (който да е вързан към чарджър), който да предаде сигнала на ММИ-я. Колко пари ви излезе всичко, колеги? Говоря тотал с камерата и всичко допълнително + пари за работа (ако сте давали)?
  17. Не, няма старт-стоп, ако говориш за системата, дето ти гаси мотора. Само такова, дето автоматично ти пуска ръчната. Е не е ли нормално да усещаш мотора по-напрегнат, отколкото на N? Все пак е зацепена кутията и си на предавка реално.
  18. Мерси за разясненията, колеги. Изгледах и някакво клипче в тубата и горе-долу схванах идеята на кутията. Иначе и аз на DSG-то при очертаващо се по-дълго чакане съм минавал на P, но чак за по 30-60 сек по светофарите не съм си играл да го правя. Тая с мултито, дето я карах, има автохолд функция и ти пуска автоматично ръчната като спреш и съответно като дадеш газ я освобождава. Така я покарах и съм чакал на D по светофарите, но не съм усетил нещо като притрисане или подобно.
  19. Това ми го бяха казали и за DSG-то, че не е много полезно, заради съединителите. Щото при автоматите с хидротрансформатор го няма този проблем (то не е точно проблем, де). Тоест при мултито има само 2 съединителя - за напред и назад? Щото по другите теми имаше хора, които пишеха за "съединител за първа скорост" и помислих, че може да са повече от два. Ужас са някои, да. Помня един път по баира от строителния техникум към телевизионната кула в София как се побърка т'ва СВТ. Чудеше се накъде да захваща, бучеше на умряло. Докато вчера като го покарах мултито беше много приятно, действително.
  20. Мерси за инфото, колега. Понеже нямам много идея как функционира СВТ-то като цяло, реално има ли хидротрансформатор? Предполагам не. Знам и че DSG-то (каквото е S-tronic-а) не е много подходящо за градско шофиране и седене по светофари, защото е все едно на ръчка да си на полусъединител и спирачка, демек се износва по-бързо. Иначе за извън града DSG-то е баси кефа за каране. Можеш ли да ми кажеш как стоят нещата при мултитроника? Той по-малко ли се прецаква от градското каране? Гледах и че има някакви съединители при него, което не мога да си го обясня (класическите хидротрансформаторни автомати и DSG-то са ми по-ясни). Ако имаш време и ти се занимава да пишеш, разбира се. Иначе всичко ще има в нета, но тук понякога е по-разбираемо обяснено
  21. Вчера го карах мултито - верно е супер приятно за шофиране. Даже на таблото няма индикатор на коя скорост си като си на Д - просто пише Д и толкоз Само на S като отидеш ти ги пише. Но да - за града беше голям кеф, изобщо не разбираш кога превключва. Сблъсъкът ми със СВТ кутии е при Ситроен и Тойота - и двете са бахти гредите (говоря за по-стари коли). На баир се побъркваха и нямаха идея какво да правят. При мултито не е така. Колкото и да ги гледам по сайтовете, тия коли на сходни километри с такива екстри са си 14+ хиляди лева. Километрите са и доказуеми, има си книжки, има си история в Порше, пък и колата не е внос, а е купувана оттук и винаги е била с тия регистрационни номера. Най-малкото по ГТП може да й се проследят километрите. Майната му де - аз ще я взема, разбрахме се вече, ще си я обслужа сега и ще я пусна да си се продава, пък дотогава ще си я карам.
  22. На първо четене - освен, че е Дупница и няма номера, виждам следното - текстилен салон, еднозонов климатроник, по-гадния волан, халогенни фарове без LED DRL, няма парктроник (даже и заден), ТФТ дисплей между километража и оборотомера, няма ел. седалки... Абе почти нямат общо двете освен мотора и кутията Само от изброените неща си заслужават 2-3к отгоре. А километрите мисля са доказуеми, не е моя все още че да знам точно какви документи има. Иначе разбира се предпочитам директно да си продам моята, но като няма желаещи... А и по-евтина кола се продава по-бързо, това ми е идеята на бартера. Гледам колегата горе е загледал кола внос, дето никой не й знае реалните километри, по километраж е на 200к и е готов да задели 12 хил лв. Оф, де да знам...
  23. Уау, 10к е доста малко, да. В мобилето тия на под 180к км вървят по 14 хил. ама аз много доверие там нямам. Там има обяви дето седят маса време на някакви нереално високи пари и просто си стоят в сайта ей така. Хм, аз се надявах да могат да се вземат 12-13 за тоя мултитроник като е на малко километри...
  24. Тъкмо се ровех и аз из темите да търся за мултитроника. Един познат иска да вземе моя Олроуд, който продавам и ми предлага бартер пак за А4, б8, 2008 година, 2.0 дизел (143 кс) с мултитроник. Огромното предимство на колата е, че е на 127 000 км (реални, купувана е от Порше София). Да кажем, че доплащането от негова страна ме устройва към момента. Първоначално като чух мултитроник реагирах отрицателно, но викам да се позачета малко. Общо взето витае мнението, че е кофти кутия, но ако колата е на малко километри и направя едно обслужване сега нещата май не изглеждат толкова зле, нали колеги? Другият ми въпрос би бил - понеже и тази ще я продавам (не ми трябва кола, но явно при този умрял пазар съм склонен да мина през бартер, а и сме близки пък той иска Олроуда), имате ли идея реално какви пари може да се вземат на подобен автомобил? В мобилето вървят от 10 до 16 000 лв, ама т'ва не ме ориентира много. Повечето са на по 200-300 к по километраж, италианки сигурно. Реалистично за кола на 130к км тоя мотор какви пари може да се очакват? Като екстри - оранжев кожен салон, подгрев, датчици за светлина и дъжд, биксенон с ЛЕД дневни, предни и задни парктроници, черен таван, автохолд функция за светофари... друго не се сещам. Ще съм благодарен за всякакво инфо.
  25. Вероятно вече си купил каквото си преценил, но все пак да кажа. Според много ревюта няма такова нещо като всесезонни гуми, според други ревюта са все топ. Аз от хора поне съм чувал, че Goodyear Vector 4 Seasons Gen 2 са добри гуми. За други нямам дори косвени наблюдения.
×
×
  • Create New...