Jump to content

Gangbango

Members
  • Мнения

    735
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Gangbango

  1. Поръчвайте си от ravenol-shop.de Поръчвал съм веднъж от там. Даже пращат календарче и химикалка.
  2. Според мен е била в регенерация.
  3. Е....мисля, че и на канал ще стане. Моста се сваля съвсем малко и не се разкача всичко.
  4. Не се свалят гърнета. Спуска се целия заден мост малко.
  5. Колеги, някой може ли да направи читав анализ на един казус? Карам на магистралата със 140 и решавам да ускоря до 300. Давам газ до дъно и колата започва да ускорява, но осезаемо бавно. Като отпусна газта с 1см се усеща тласък и започва да дърпа по-добре колата. За фабрично CDYA става дума с типтроник.
  6. Мегма? Само дано не се превръща в Смегма след 1000км !
  7. А дали може да се направи пълно преминаване към лед светлини? Двете секции на фара, мигача и фаровете за мъгла?
  8. Пътя за оттичане на водата на петата врата на комби според мен трудно може да се затлачи. @Sion, в моя случай има смисъл да пробвам с каквото и да е друго уплътнение. Може моето да е деформирано в малък участък и теча е готов.
  9. А колеги....такова....дали могат да се намерят нови уплътнения за задната врата на комби? При мен влиза от горната страна при много силен дъжд и на автомивка. Събира се локвичка върху щората, когато е опъната. Като отворя в последствие вратата на багажника, уплътнението над локвичката е мокро. Следващия път ще сложа жената в багажника да гледа точно от къде влиза водата, но на този етап предполагам, че е уплътнение.
  10. Аз тогава съм луд, че сменям маслото на кутията на 40 000 км. Ама.....нека.
  11. Gangbango

    DPF филтър

    Моята правеше регенерации на всеки 120-130км. Спрях егр и вихрови и сега прави на 600-700км. За мен е повече от добре такъв пробег. Е......ОвивО регенерира на 2000км, но и 6-700 бива.
  12. Вече 4 облегалки излекува един тапицерист. Най-добре да се свали основата със щипките, да се залепи към пластмасовата кора и после да си се монтира кората. М/у другото.....супер лесно се сваля кората дори като е здрава.
  13. Супер.....и на днешната икономическа обстановка, колко рубли излезна този кеф? Моята е 4Ф, но порядъка сигурно ще е горе долу същия.
  14. Освен т.1, другите кажи речи не са проблеми. За SD картата - за да я прочете трябва да е форматирана във FAT32 и да е до 32GB.
  15. Gangbango

    Проблем със скорости

    Аз първо бих сменил масло и филтър, ъпдейт на кутията, ако има наличен. 350лв за двете неща едва ли ще те съборят. Започвам да мисля, че минаването от 3-та към 4-та е първия сигнал за остаряло масло. При мен се беше появила една много особена вибрация точно при минаването от 3 към 4. При теб пък забива. Нищо чудно да иска просто ново масло.
  16. Колеги, От известно време търся категорична информация дали седанов салон пасва на авант. Намирам с-лайн с делима задна облегалка, но не знам дали това е достатъчно за да е напълно заменим.
  17. Мъски, един дето се пише OvivO в тоя форум ми каза, че щом колата ми е абсолютен бейсик, най-вероятно няма да мога да пусна волан с пера без преправяне. Подкрепяте ли го и да ви таковам таковата и на вас или има начин да го подкарам?
  18. Gangbango

    DPF филтър

    Аз го спрях на скоро при Стефан и забравих проблемите с дпф-а. От 150км пробег между регенерациите вдигна на 800. Бива.
  19. Не колега! Но и не се занимавам вече да слухтя и да го търся от какво е. Сменил съм всички течности по колата, ляв преден лагер али бали и виенето си е там. При мен сякаш спря да се засилва виенето. Оставил съм го на самотек и то ще си каже като реши.
  20. Смени маслото на хидравликата и ще спре.
  21. Стабилно тръгнали вериги.
  22. Ми той километража е до 280 бре! Значи с половината газ трябва до средата да стигне.
  23. Колата е фабрична, без ремап, със спрени егр и вихрови. Този феномен си го правеше и преди спирането на двете системи. Колата вади една единствена грешка "Invalid data set", която не мисля, че има отношение. Не се заблуждавам, че отпускането на газта води до по-доброто ускорение. Винаги го прави и няма значение на какви обороти ще отпусна леко газта. Сякаш при пълна газ се задъхва, а при леко отпусната газ набира доста по-добре. Готов съм да натоваря някой айляк с познания по тези мотори и да направим кръгче по Тракия. Човек като го усети сам това поведение му се изяснява и може да навърже някакви заключения. На мен ми се върти в главата - дебитомер, налягане на турбо, гориво. Най-вече си мисля дали, ако пренадува турбото може да се получи така. Защото при пълна газ и турбото е в пик. Като вкара повече въздух от нужното за впръсканото гориво, дали няма да води до подобен резултат. Но пък не трябва ли тези модерни коли да дадат някаква грешка, ако турбото пренадува?
  24. Колеги, ще опиша нещо, което наблюдавам при моята кола, да видим дали и при още някой го има това. Най-често се забелязва на магистралата, защото там се поддържа някаква скорост и се налага доускорение за изпреварване. Та.......карам с постоянна скорост примерно 140км/ч. Това значи, че съм дал тротъл на 50% горе-долу. Решавам да ускорявам и давам до ламарината (буквално до ламарината). Съответно автоматика решава, че 6-та му е ОК и си започва ускорение направо на нея. Добре, започва да ускорява с някакво темпо при педал на 100% и тук идва интересното......като отпусна леко да речем от 100% стават 90% , колата започва да ускорява осезаемо повече. Усеща се сякаш въртящия момент при пълна газ е по-нисък от този при 90%. Стана дълго обяснение, но ако някой е забелязал същото нещо, ще ми е интересно да знам защо прави така колата.
×
×
  • Create New...