Jump to content

Seagirta

Members
  • Мнения

    96
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Seagirta

  1. A6 e "правилния" избор. Изчакай 2-3 месеца и може да ти се отвори късмет за едно 3.0тди за тези пари.
  2. Колега изобщо не може да става сравнение между тези коли. Аудито е поне с 3 класи на всички. За мерцедеса нямам идея. Аз карам такова, ръчна, 4х4 с чип. Разхода извън града при скорост 130 на магистрала е около 6.5 - 7. В града - 9. Ако намериш приличен екземпляр изобщо не и се чуди. Гледай да е края на 96 - 97 година - те имат малко повече екстри.
  3. Seagirta

    AEL (AAT) vs ACE

    Не мога да не дам едно рамо за АЕЛ-то. Карам такова кватро, седан вече 100,000км и особено след като сложих чип съм адски доволен от колата. Няма такова поведение на пътя
  4. Седан - седан-а си е седан - който кара знае Скорости на волана - също кефи. Аз не бих зе замислил. Пък и само на 118к километра ...
  5. Колеги споделете за резулата - че и при мен се обади същия проблем.
  6. Колега къде смени чип-а - дай малко инфо че и аз съм се замислил
  7. Привет колеги. Отпреди малко имам следния проблем - като включа мигачите за ляво или надясно ми се включват аварийните светлини. Другото което прави впечатление е, че от както се появи този проблем, като махна ключа от таблото и се пуска предупредителния звук за забравени фарове/мигачи и тн. Някой имал ли е подобен проблем? Мерси!
  8. Аз си купих Champion вчера. Незнам каква дължина са, но стават на рамото без напасвания по пластмасовото адаптерче. Чистят добре засега
  9. Имаш два катализатора - в тези две разколнения. По принцип ако не миришат не ги пипай.
  10. по принцип майстор ми е казвал че се вдига малко разхода. Аз моите като ги махнах не усетих някаква разлика ...
  11. Хмм - аз се надявам поне 70к километра да ме изкарат - това се километрите които завъртам за две години горе долу ... Ще споделя опита и резултата след смяната.
  12. Привет колеги, Решил съм да сменя 4-те амортесьора заедно с пружините и съединителя на колата от подписа (А6, 1996г, 2.5ТДИ(AEL), Quattro, седан). Вече 2 години я карам по нашите хубави пътища и това си оказва влияние върху возията )-: Досега на предната кола съм слагал ЗАКС от Д&Н, но не мога да кажа че съм особено доволен - след горе долу една година бяха пак за смяна. Тук гледам че за амортесьори се препоръчват КОНИ - това ли е най-оптималното което може да се купи за А6-цата? Между другото ми прави впечатление че Ц4-ките 97-ма година имат доста по твърдо окачване сравнено с предишните модели. Някой може ли да потвърди, че са амортесьори/пружини са различни или само на мен така ми се струва? За съединителя -идея си нямам каква марка да взема - гледам че пак доста колеги слагат ЗАКС. Тъй като предполагам сумата за всичко ще е доста голяма - има ли възможност да се вземат с отстъпка отнякъде? Също така ако може да ми препоръчате сервиз където могат да извършат ремонта и евентуално дали е добре да се смени и нещо друго покрай тези интервенции. Мерси предварително!
  13. Хм.. АЗ имам същата каруца и се замислям да сменям пружини и амоортесиори защото много мего вози Да не отварям нова тема - някой може ли да препоръча откъде да си взема истински пружини+амортесиори? И къде да ги смения? Също и съединител. Мерси!
  14. Seagirta

    А62.0 16 vs 2.5 TDI 140к.с

    Ами разликата е 6 години .... Според мен няма място за размисъл изобщо - вземай по новата! Иначе купето си е същото - леки козметични изменения има само. Във форума има писано по въпроса. И ако можеш размисли за дизелака. За мен той е с поне 3 класи над бензинката ... ако е в добро състояние
  15. Хм ммм- на мен Жоро ми даде 100к километра гаранция за петака
  16. Седалката е захваната с болчета - трябва първо тях да отвиеш
  17. Има сервиз на ломско шосе преди околовръстното - не се сещам как се казва - но аз там си правих моя и съм много доволен. Води се сервиз за кардани.... Определено препоръчвам!
  18. Seagirta

    AEL Vs ACE

    Нормалното е около 7.5-8 градско на тоз мотор - явно имаш проблем. За чипа - виж тук: http://www.xenonbg.net/content.php?ID=10&MenuID=19, към 500лв излиза
  19. Аз ги сменях скоро тези тампони - 220 лева в Юнитрейд им е цената - с датчик. Аз си взех без датчик за по 90 лева - но са малко твърди и още има вибрации. Мишо ми препоръч да сложа Lemforder - мисля че цената е пак около 100 лева единия. Туй то.
  20. Аз се кефя на по-големите коли и на по-големите мотори - така че съм твърдо за 6-цата
  21. Супер - на мен по принцип ми трябва за Европата - тук в БГ се оправям и без GPS Какъв хардуер използваш - марка, модел на GPS-a?
  22. Привет колеги, Някой ползвал ли е GPS през USB-то на лаптоп? Имам предвид - инсталираш си само софтуера на лаптопа и с външна антена през USB-то да си гледаш картата с пътя на монитора на лаптопа? Мисля че това е едно доста добро решение, само че не съм ориентиран към конкретните модели на GPS приемника и на софтуера.
  23. Колега ако още не си ходил на сервиз бих ти препоръчал Жоро от Суходол - той може да се каже че е се е специализирал по автоматиците (поне за по новите със сигурност). Сигурен съм че ще ти направи добра диагностика. Успех и кажи после какъв е бил проблема - и на мен не ми се вярва да е нормално потропването и да е само то новото масло.
  24. Да рапортувам - гледахме я днеска колата - след направените тестове се оказа че проблема идва от лявото огледало . По-точно от там където подвижната част на огледалото се свързва с основата си. Като сложиме лепенка там и шума изчезва. Което е малко кофти щото преди един месец съм го сменял огледалото с ново и в момента май не мога да направя много. Имаше идеи да се слага силикон и т.н. само че засега ще се въздържа от такива интервенции. Иначе правехме и реглаж на вратите. Ако някой има нужда от подобна услуга да тича към колегата Lampard - той ще ви помогне.
  25. И двете трябва да се свиват. Поне при мен е така. Незнам колко е лесно да се разглобят, но по принцип има едни моторчета вътре които трябва да се видят дали работят. Ако ти е сменяно дясното огледало има голяма вероятност тази екстра да я нямаш. По принцип такива прибиращи се огледала трудно се намират. Но на теб по прицип лявото повече ти трябва. Аз даже моите почти никога не ги прибирам. Тези екстри за ел.огледала според мен са доста безсмислени ...
×
×
  • Create New...