Jump to content

arhimed

Members
  • Мнения

    528
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от arhimed

  1. Къде ? Как се махат (отпушват) има едни 10л вода да текат -минимум.
  2. Подчертавам, че не питам за тапите в двигателния отсег, а за такива в пода. Та въпросът е следният -> има ли такива тапи А4 Б5 Авант или няма ? Колата е леко мацната в дясно и докато чакам каско да се произнесе, съм махнал све отпред + пластмасите пред прозореца и се налива вода през филтърната дупка и има 4 пръста вода вече .... Ако някой знае къде се намират тези тапи да казва по възможност - Благодаря предварително.
  3. Гумите са купувани чисто нови миналата година началото на месец Май от Диана гуми. 3 са с дот края на 2014 - 4714, 1 e с дот 2015 - 0915. Гумите са карани 6 месеца или под 20к км. Цената която им търся е 330 лева. Гумите са карани на а4 4х4, нямат балони лепенки жаби или каквото и да било. Продавам ги защото смених колата и сега трябва да карам на 17. Довечера мога да добавя още снимки, че са в мазата. За контакти на лично или 0889666401 Георги.
  4. Пускам набързо да се знае, миналата седмица ходихме на оглед на този автомобил - http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11455465296028426&slink=cl06fpпродаваше се във Варна. Понеделник 8ми февруари варналията ми каза, че човек от Враца ще пътува да я взима. И хоп днеска е цъфнала. Отзивите за автомобила ми бяха много много много добри, но ме озадачава защо няма и седмица след като е взет се пуска на същата цена. За по 'зарибените' на лично давам ВИН и къде да се провери (DStealth) подсказа със сайт за таз работа. Запомнил съм я защото - шофьорският халоген отгоре е посчупен. - куатро емблемката на предната решетка е от грешната страна.
  5. Къде ги тез Б8 за 16к ? може да ги има ама няма да има нито ММИ нито 4х4 нито нищо не бъде базовица - или бъркам ?
  6. В какви размери са тези неща ?
  7. Да, американка е, между временно ми препратиха това -> http://www.autoscout24.ch/de/d/audi-a4-kombi-2006-occasion?allmakes=1&drive=24&fuel=14&hpto=220&index=13&make=5%2C0%2C0&model=38%2C0%2C0&sort=price_asc&st=2&vehid=3643232&vehtyp=10&yearfrom=2005&yearto=2007&returnurl=%2Fde%2Fautos%2Faudi--a4%3Fallmakes%3D1%26drive%3D24%26fuel%3D14%26hpto%3D220%26make%3D5%2C0%2C0%26model%3D38%2C0%2C0%26sort%3Dprice_asc%26st%3D2%26vehtyp%3D10%26yearfrom%3D2005%26yearto%3D2007%26r%3D5#&gid=1&pid=7 Винаги ми е чудно, каква е врътката да си донесеш кола от там ? Какво се плаща ДДС (20%) ? Мито ?% ?
  8. Варненската А4-ка съм запратил познавачи уикенда за нея, ще имам инфо а и е коментирана в 'моята' тема за някой неща например запален не-студен мотор над 1000 оборота, запалена кола ЕСП офф тук може да има проблеми/драми.
  9. Аз ако мога малко да коментирам, че след вчера останах без моята любима каручка. Към автора, аз преди едни 5 години какво направих - купих Пасат 5 на кредит блъснах го на 11тия ден и го плащах още 2 години, като м/у временно спестих и изплатих още 1 тоталка, имай в предвид и в двата случая аз бях виновния - просто нямах опит - нещо което за първи път видях какво е снощи. Сега какво било преди 5 години и какво сега съвсем друга бира. Моят съвет е като ти гледам разчета... супер работиш за хубави пари, но: 1. Спри цигарите. 2. Ако сега правиш тази сметка то когато купиш колата ще имаш ВИНАГИ 1 наум. 3. Мерак се гаси САМО и единствено с пари. Колегата congo е казал нещо много вярно, ако ти дотежи финансово ще я продадеш. Нервака е прав но го разбирам колеги сме и пред нас има един такъв прЕАтел който кара 4Ф на кредит за 10 години и се чуди кога да си смени веригите, като имай в предвид, че той не плаща наем/цигари/храна/сметки (може би телефон само). Аз бих те посъветвал следното: Супер харесал си А5, прекрасно. Намираш Колата(не случайно е с главно К), отиваш и взимаш. Точка знаеш, че в (близко) бъдеще е твоя (ако не я опънат ест.)... така сега сериозно, ако както сам каза ти трябва за движение от точка А до точка Б, точно кола за 30+ ли ще избереш ? От друга страна, ако сега не живееш то кога... А до колегата Everio гледай сега нови 16ки летни Унироялки 445 лева, 18 такива 950 лева - и това е СЪС отстъпка от Диана. И да ме храниш и да не ме храниш карал съм със нови Унирояли летни и със нови Континентали летни, ами на първите мога да им пожелая да се научат как се правят гуми. Идеята ми е че Нервака, не Ви ги е казал тези неща там за да се 'базика' за нещастие знам как си поддържа и 2те тоалетни, и това което казва до много голяма степен е факт и истина.
  10. Вчера взех 5, днеска ги нема аз опустуших 1 зетя другите 4 да го любя в немския невидял гъз. Светлио отличен 10!
  11. Ландир, 280 на Ботевградско/ 320 в Софгаз. Поста съм го писал трезвен в промеждутъка на празниците, некадърно да си е свършил някой работата не съм писал/казал. Цялото писание е в следствие на възмущението ми че вместо да пробва - дори и да не стане, направо да скача направо на новото, да така е много по лесно но за мен не е правилно. Относно ум/инженер и т.н. няма да коментирам вече сам си казал, гроздето кисело. Любопитен съм за този изпарител с какъв инструмент махаш болтчетата за да извадиш колената ? Колко по малък шесторан е ?
  12. Лонг стори шорт, преди празниците си карам колата за масло/филтри, при което моето майстер вика от изпарителя ти протича хантифризец. Коментирахме да го оправи тъй като път ме чака. И тук почва приказката. ГИ е слаган на 28.05.2013. Колата е 1.8Т АЕБ агрегат, съответно тогава сложих 'по-готЕния' изпарител. Сваля моя човек изпарителя и 1то от 2те пластмасови Г-образни тръбички е счупена в основата (вътре в изпарителя). Отива той на Маргел на Ботвеградско, и от там лелката му казва, ама той е за нов. Нов е 320 камъка тамън като за подарък за Коледа. Моето майсторе съответно с подвита опашка с изпарителя под ръка отива в сервиза си и се започва побългаряване. 2те пластмасови колена имат 1.5мм шестогран за да ги държи да не излизат свободно, съответно с бургия 2мм титаниева се разпроби това недомислие на 'талянската газова общност произведено в турки' и на мястото на тези 2те шестогранчета е сложи ТЕЛ - закривена Г-образно да не реши да си ходи. Пиша поста след празниците защото намирам за нелепо първо 2та шестограна да са там, като се има в предвид къде монтират изпарители и прочее нормално е да се зацапа - клеаса. Като клеасали не могат да се развият и ХОП нов изпарител. Съжалявам но не го намирам за коректно. По думите на моя майстер а аз съм склонен да му вярвам, с отиването са питали дали изпарителя е 5 годишен т.е. направо нов да шибнем. Отделно знам, че фирмено лице на Ланди чете форума и той е 2рата причина поради която пиша поста тогава сложих ГИ Ланди по негово препоръчване. Като изключим този номер с изпарителядо момента от ГИ съм повече от доволен. Та така с моето премеждие с ГИ по празниците, само за инфо... Весело посрещане на Новата година колеги!
  13. Тва го изхвърли... я скачай на тази http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11448784980691658&slink=buvmcd
  14. черната или сивата имаш в предвид, черната днес мой познат ходи да я гледа за мен и ми препоръча друга...
  15. Добре бе хора КАК разбрахте колко зоново е тва... значи да се оглеждам за следното: Audi A4 (8K) and A5 - MMI High 2G Info The vehicle contains a color center screen. A DVD navigation system is located in the trunk. The MMI wheel is located beside the gear knob. The MMI 2G was produced until end of modelyear 2008 and replaced by MMI 3G. Technology Fiber Ring Product FISCON Pro for MMI High Въпрос имам, подгрева на салона къде е локализиран около лоста или се избира през парти-ринга или на конзолата нейде ?
  16. Мисля, че в лицето на автора виждам себе си. Преди 2 месеца бях пуснал 1 тема която дискутирах(ме) 3-4 автомобила и накрая за себе си реших да изчакам да пуснат Б9 на пазара и да се сдобия с Б8. Колегат Вонко, сходно с теб карам Ауди А4 19 годишна парания 1.8Т, от 'скъпите' ремонти съм минал през. 1. Рейка. 2. Сменил съм 6 от 8 носача 3. Турбина. = 1500 лева Карам я от 4 години и за 120К км с редовно обслужване/подържане не ми е създавала ядове. П.С. Преди месец спука маркуч на радятор и ме остави на пътя .. но това е. Та по темата по добре изчакай (зима не се купува кола!!!!) и на пролет може да си правим срещи с по 1 Б8ца Да вметна нещо за дизелите и разходите по тях, аз лично смятам, че в БГ няма култура за горивата, тъй като този агрегат е по скъп от бензиновия аналог не виждам смисъл за 2 литра отгоре разход да рискувам с моторя. Моля не ме налазвайте, че не съм дайзел фен.
  17. Сашо аз всъсщност точно този имах в предвид когато те питах на лично за Allroad, мой колега от университета живее в Плевен и не е като да е инвалид на тема автомобили, та го помолих да вхърли 1 око (отдолу). 1. Възглавниците са цитирам 'всеки ден може да им е последен' - омазани са с парафин защото подържало кожата по здрава - това е обяснение от автокъщата. 2. Седалките не са в добро здраве много напукани и износени. 3. При запалване мотора не работи спокойно. - на око сякаш претриса - оборотите НЕ играят - тук имам наблюдение над 2.7Т-то на НЕРВАК как работи неговия мотор затова го споменавам - неговия works good. 4. Колата откакто е в Плевен има сменени накладки и масло (дори не са сменяни дисковете) Това мога да помогна като лежа на инфо от близък приятел. На мен лично не ми допада точно този автомобил!
  18. СЕ СЕ ама НЕ се, 06-07.11 съм минал 1100км след като на 05 си почистих от до + смених с нови зъбни колеленца дросела и стъпковия мотор. През тези 1100 какво ли не видях от това сама да си дава гас до нормални обороти (но никога под 900). Причината, че не я адаптирах беше, че и аз знаех, че е 'автоматична' да да ама не. След ВАК КОМ интервенция заспаха нещата даже сега се кефя как като стигне 1000 оборота и забавя супер рязко за да се паркира на ~850 rpm
  19. DB2 за оs/400 софтуерен програмър/съпорт
  20. arhimed

    Всичко за 1.8Т

    Доги, преди да сменя казана и капачката на пета на лек баир 2.5-2.8k rpm и колата по уред на таблото, стрелката мърдаше (подминаваше централното дебело деление и спираше на следващото(тънко деление)) след като го смених нямаше никакви симптоми като се пръсна маркуча си круизвах по АМ Струма със около 100-110км/ч посока София като излязох от 2ри тунел забелязах бяла пушилка мислих, че може да е от прах в тунела ама 2 сек по късно видях че е от мен и веднага спрях (дирята от антифриз започваше на 20 метра преди мястото на спиране. На работещ мотор в казана няма грам мехур (появяват се от малката тръбичка когато стисна маркуча на радиатора. Водачите за бронята имат разлика, но аз питам за гредата.
×
×
  • Create New...