Jump to content

Vidin Hristov

Members
  • Мнения

    42
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Vidin Hristov

  1. Оправи ли проблема с Л-сондата?
  2. Датчикът е на таблото и е с обикновена букса. Няма да ти създаде усложнение при свалянето. Само си подготви къса отвертка, защото е близо до стъклото и е кофти за отвиване винтчето. Ако искаш да разбереш повече за датчика, потърси в гугъл, потърси дали има такава тема във форума или пусни нова. Най-простото обяснение е, че датчикът следи колко силно пече слънцето и според това определя силата на вентилатора на климатика.
  3. Ако мен питаш кой ми каза, никой. Сам ги видях, като сменях радиатора на парното, че са пластмасови, без дунапрен. Целите са от пластмаса. Колата е преди фейслифт. Фреона го точих, защото сменях радиатор на парно.
  4. Може да се облепят без да се свалят. По-добре не ги сваляй. На моята а4 от 97 г бяха пластмасови (плътна пластмаса, без дунапрен) и не се наложи облепване.
  5. Ако правилно разбирам какво си написал, колега Murphy, дунапрен на таблото и дунапрен на клапите са две различни неща, които нямат нищо общо. Само за смяна на таблото, не се налага източване на фреон и антифриз.
  6. Вентилацията на резервоара отвежда парите в канистър филтъра. При подаване на газ клапана отваря ( при определен режим на работа) и вкарва (натрупаните в канистър филтъра) бензинови пари за изгаряне във всмукателния колектор и към въздуха засмукван от турбината.
  7. След като четох в друга тема във форума, че проблема с високата температура се появява на коли с АГУ и по-точно, когато изпарителя е вързан последователно към масления охладител, проучих малко повече. При мен изпарителя беше вързан последователно към масления охладител (маркучите на охладителната система). Отидох да ми изключат изпарителя и да вържат маркучите на охладителната система в заводски вид. Направих тест и температурата стигаше най-много до 98 градуса при напъване. Вързаха ми изпарителя успоредно и пак тествах. Температурата се повиши с 2 градуса при напъване. Разликата с преди е, че сега всички маркучи са топли, както и радиатора. Температурата си варира от 95 до 98. Рядко достига до 100 градуса, но бързо пада. Майстора, който ми монтира АГУ не вярваше, че ще има разлика и както в другата тема са писали колегите каза, че всички коли така ги правят и нямат проблеми. Проблема е решен с връзване на изпарителя успоредно. Напразно набутах над 600 лв за смяна на работещи части.
  8. След като четох в друга тема във форума, че проблема с високата температура се появява на коли с АГУ и по-точно, когато изпарителя е вързан последователно към масления охладител, проучих малко повече. При мен изпарителя беше вързан последователно към масления охладител (маркучите на охладителната система). Отидох да ми изключат изпарителя и да вържат маркучите на охладителната система в заводски вид. Направих тест и температурата стигаше най-много до 98 градуса при напъване. Вързаха ми изпарителя успоредно и пак тествах. Температурата се повиши с 2 градуса при напъване. Разликата с преди е, че сега всички маркучи са топли, както и радиатора. Температурата си варира от 95 до 98. Рядко достига до 100 градуса, но бързо пада. Майстора, който ми монтира АГУ не вярваше, че ще има разлика и както в другата тема са писали колегите каза, че всички коли така ги правят и нямат проблеми. Проблема е решен с връзване на изпарителя успоредно. Напразно набутах над 600 лв за смяна на работещи части.
  9. Ако имаше мръсотия между радиаторите и това беше проблема то радиаторите трябваше да са топли, както и долния маркуч на радиатора, а при мен са студени. Правих промивка на системата. Свалих радиатора и го тествах с вода - не беше запушен. Измих го с водоструйка, както и климатичния. Почистих и пластината на виското от мръсотия. Имах запушване в радиаторчето на парното, което се отпуши от промивката и сега имам парно. Има обаче разлика в топлината на празен ход на двигателя и при подаване на газ. При подаване на газ духа по-топло. Разлика след промивката в температурата няма. В други теми четох, че има значение как е вързан изпарителя на АГУ и проблема може да е от там. Може да има и запушен маркуч към изпарителя. При мен има тройник от парното към изпарителя и после към масления охладител. Ще проуча как трябва да е вързан изпарителя и ще търся там проблема. При огледа с термокамерата изпарителя държеше доста висока температура.
  10. Здравей, колега!

    Пиша ти във връзка с твой пост от 8 май 2013 г. в темата "Голяма аномалия с температурата на А4/В5 ".

    Писал си, че проблема с високата температура може да е от връзване на изпарителя към масления охладител.

    При мен проблема е същия и изпарителя е вързан точно към масления охладител.

    Как трябва да вържа изпарителя за да не държи висока температура?

    Предварително благодаря и весели празници!

  11. Смених водната помпа, но проблема не се реши. Ще пробвам с промивка на охладителната система.
  12. Водната помпа я смених миналата седмица. След смяната проблема си остана. Термостата е сменен също скоро. Стария го тествах на котлона, а не в лабораторни условия и ако проблема е в едни 2 градуса няма смисъл да коментирам. Просто смених поредната работеща част без да се реши проблема. Прегледах с термокамерата двигател, виско, радиатор и тръби. Според мен виското си работи. Просто не включва защото не може да се нагрее достатъчно. Мерих температурата на самия съединител и беше към 40 градуса. Радиатора ми беше към 50 градуса. Горният маркуч на радиатора беше около 90 и нагоре градуса, а долният, заедно с въпросния датчик, който питах коя точно перка (явно електрическата, но как точно) включва бяха около 40 градуса. С термокамерата изглеждаше, че няма циркулация към радиатора. Може би много малка, защото радиатора все пак беше топъл (40 градуса). Температурата да двигателя според термокамерата варираше между 95 и 100 градуса, в зависимост къде меря. Направи ми впечатление, че температурата на изпарителя е доста висока - близка с тази на двигателя. Мерих температурата на датчика зад двигателя с камерата и беше идентична с тази на дисплея на климатроника. Явно си работи. Ще пробвам с промивка на цялата охладителна система, като за начало. Защото не ми се сменяват отново излишно работещи части. В темата AV - Температурен датчик (Започната от AV, October 13, 2010) колегата ninkopinko е описал същия проблем, който и аз имам и същите признаци. Доста неща е сменил и той, но не е писал, че е решил проблема.
  13. При мен не се оправи със смяна на дебитомера. Четох, че температурен датчик G2, който е на радиатора участва в изчисляване на данни при паленето и ако е повреден колата пали трудно и повишава разхода. http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/01039
  14. Колега, NIKO, не знам с какво съм те подразнил за да ми пишеш така!? Аз не съм майстор и за това търся помощ от колеги. Ако ти си майстор, заповядай, ще ти платя колкото кажеш ако ми решиш проблема. Само да не е като "майсторите", които пробваха до момента, дето ми казаха смени това, смени онова и като не решат проблема да вдигат рамене и да се оправдават с некачествени части. 1. Мога да кажа, че знам как да търся. Търсил съм достатъчно преди да пиша. Не само във форума. 2. Колегата каза, че датчика включва перката на радиатора. Аз знам, че при мен е с виско съединител и питах дали включва перката на климатика. Има модели, които се включват по друг начин, който се опитах да опиша. Ако е неразбираемо ще го опиша пак. Исках да разбера дали този датчик включва перката на климатика или според колегата skype86, датчика е за главната перка, която за моята кола няма как да стане, но при други модели работи. 3. Това дето си писал за виското и за многото датчици според мен е излишно за тази тема. 4. Зададох конкретни въпроси, които са пряко свързани с проблема по темата. Ако някой може да отговори ще ми помогне, а и не само на мен. НИКО, темите във форума, в които няма излишни обяснения и отклонения от темата се броят на пръсти. Съгласен ли си? Имам един кашон с работещи части, сменени по същия съвет, който ми даваш, струващи още една кола, като моята. При мен няма трети датчик. Зад двигателя е само един, който е сменян скоро. Ако ми намериш обяснение за датчика на радиатора, който мисля че е G2 ще съм ти благодарен ако мен насочиш, къде да прочета. По-горе колегите са писали, че им излизат грешки за датчиците, а при мен няма нищо. Ако сменям датчика на радиатора ще сменя и другия, въпреки, че го сменях скоро и то пак напразно, но може и да имам запушен радиатор (който също е сменян скоро). Термостата го смених по съвет на майстора, стария току що го пробвах в тенджерата с термовизионна камера. На 85 градуса започна да се отваря, а на 90 градуса беше напълно отворен. Работи си без проблем, но го смених по начина, по който ти ме съветваш. А проблема си остана с високата температура. Така, че те моля да не продължаваме да съсипваме поредната тема с излишни коментари. Нали форума е да си помагаме! Не да се хулим! Замисли се колко малко са темите, в които някой е решил даден проблем и после е писал, че проблема е решен. Малко са. Повечето колеги, като си решат проблема, забравят за форума и не пишат, за да помогнат на останалите. При мен проблема с температурата на таблото си е наличен и търся решение от лятото. Смених доста неща и сега искам да разбера как точно се случват нещата защото ми омръзна да наливам напразно пари без ефект. Който може нека помогне.
  15. Благодаря, колега skype86! При мен проблема е, че загрява до 102-106 градуса. Наблюдавам го на дисплея на климатика. Смених термостат и водна помпа, но без ефект. Имам спомени, че съм чувал перка да работи след гасене на колата за около 10-20 секунди, но не съм сигурен. Отдавна не съм я чувал перката така. При мен едната перка е с виско, а другата е за климатика. Знам, че виското е механично задвижвано. Коя от двете перки включва този датчик и как? Има ли бушон или реле? Гледах някъде по сайтовете, че има някакво реле 212, което отговаря за подобен датчик, но там има радиаторче, което с подобен датчик включва перката, но при мен това радиаторче е на виско съединителя. При студен двигател на 49 канал на климатика ми показва 45 градуса, а навън е 1-2 градуса. На 51 канал "температура на двигателя ми показва 27 градуса. След палене, като загрее и достигне тези градуси, започват нормални показания. Тези стойности са минимални зададени или трябва да показват актуалната температура, примерно 2-3 градуса, колкото показва термометъра, при студен двигател? Знаеш ли канали 49 и 51 от кои датчици взимат информация? Въпросният датчик мога ли да го проверя на някой от каналите на климатика?
  16. На АЕБ на водния радиатор има термодатчик, на който се опитвам да разбера какво му е предназначението. Излиза ми на някои места като G2. Някой знае ли за какво е?
  17. И при мен е същото, но го прави от скоро. Смених термостат и спря да.качва градусите над 90. Днес я поизсилих и паг вдигна над 100 градуса. Направи го, като я загасих да заредя. При паленето градусите бяха 115. След това веднага паднаха на 90. Пробвах да задържа перката и успях. Дали е вискп при мен?
  18. Не. Скъпо ми е. Като имам време ще сваля катализатора в сервиз ище го мия с водоструйка. Дай повече подробности. Как е името на препарата, каква е процедурата и какъв ефект има?
  19. Дадоха ми цена 350 лв с монтаж/демонтаж в ЕМ комплект. Мой познат е мил катализатора сам с обикновени препарати. След почистването - по нисък разход и разлика във вървежа. Мисля да го направя и аз. Трябва само да намеря кой да ми свали катализатора.
  20. Обмислям да пробвам тук - http://www.emk-service.com/bg/promotions/novini/mashinno-pochistvane-na-dpf-fap-filtri
  21. Колега, какво се случи, след като възстанови охлаждането?
  22. След почистването на долния отвор на филтъра спря съскането от капачката на резервоара и тета на бензин. Според мен филтъра абсорбира бензиновите пари и когато се повишат оборотите през него минава въздух в обратна посока и така абсорбираните бензинови пари отиват във всмукателния колектор. Като е запушен долния отвор няма от къде да влезе въздух и дърпа от резервоара. Прави вакуум там, а на свободен ход продължава да набива пари във филтъра.
  23. Аз съм с двигател 1.8Т АЕБ и от както съм взел колата, когато пали се изфорсира до 1100 об/мин. и моментално пада на 800. Според мен това не е нормално. Мисля, че трябва да държи 1200 об/мин. докато загрее, но нямам идея къде е проблема. Сменил съм температурните датчици, правил съм тест с дим за спукани въздуховоди и др. Нямам идея какъв е проблема. Мисля да проверя ЕКУ-то и да сменя ламбда сондата. Л сондата при проверка показва нормални стойности.
  24. При моето 1.8Т аеб реших проблема, като свалих и почистих долния отвор на канистър филтъра. Няма съскане от капачката. Няма и теч на бензин.
  25. Здравейте, колеги! Някой првил ли е подобна смяна на табла (километражите)? Има ли друг начин? Моето Ауди е А4, Б5, 1,8 Т, 1997 г. Искам да виждам поне външна температура и моментен разход. Ако може и друго, по-добре! На таблото имам две продълговати дисплейчета, които на подобни километражи съм виждал темературата и скоростите (при автоматици). Може ли да се извади температура и разход на табллото?
×
×
  • Create New...