Jump to content

Leon74

Members
  • Мнения

    89
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

1 Последовател

Друго

  • Kaра
    A4 B6 1.9tdi 131hp

Персонална информация

  • Пол
    Male
  • Локация
    Burgas

Последни посетители

1035 профилни разглеждания

Leon74's Achievements

Доктор на АУДИ науките

Доктор на АУДИ науките (6/6)

  1. Смятах да я водя на компетентен човек. Аз знам, че актуаторът не работи, защото когато го мърдам на ръка, има много малък ход. Човекът каза, че ще свали цялото турбо и ще го пусне в една кофа с препарат. Но вече нямам възможност да се занимавам с това. Все пак, много благодаря за насоките. Наистина ме радва фактът, че има хора, които жертват собственото си време, за да помогнат в този форум.
  2. Турбината бе рециклирана преди малко повече от 4 години. Не знам на колко време и пробег трябва да се отваря, но ако е на 4 години, да й таковам и колата! Освен ако, заради спукания кулер, не се е набила със сажди. И майсторът, който ми сменя кулера и спукания маркуч, може би е трябвало да погледне пътищата и надолу. А може би е трябвало да го сменя преди години, защото много пъти съм им казвал, че не върви, но ефект никакъв. Само масло и окачване. Друго не гледат.
  3. Моята е оле мале. Няколко дни, след като смениха култура и спукания маркуч, докато наемах по едно нанагорнище, нещо гръмна отпред и колата пак започна да свисти. И пак започна да ускорява по-добре отпреди, но при повече натискане пуши адски много , а на 4 и 5-та, ако ускоря по-рядко, влиза в сервизен режим. Свалих живи данни с диагностика. Ако някой настоява, мога да ги покажа. Но, честно казано, вече нямам нито желание, нито ресурси пак да ходя по майстори. И без това почти не я карам зимата, ще му мисля напролет. Еми, това е от мен.
  4. Нещо ново при теб? Защото сега аз нямам време да я правя. Извинявай, че и аз се изтипосах в темата ти!
  5. Невероятно! Нека и аз да разкажа! Много време колата ми не вървеше! Дюзите ми бяха много зле. Дадох ги на ремонт, но не можаха да ми ги ремонтират и ми ги подмениха с втора употреба. Новите са наистина с добри показатели. Но... колата вървеше по.добре, но не много. По едно време направо литна, После започнах да обръщам внимание на съскането. Разбрах, че е свързано с кулера. Колата пушеше доста на трета и четвърта, докато развърти турбото, на около 1700 до 2000 оборота. Направо отзад ставаше цялата черна! Но вървеше, много! По едно време обаче съскането се усили и на пета скорост колата започна при рязко ускоряване да влиза в сервизен режим и да се налага да я гася и паля пак. После това стана доста често и аз реших да оправя това. Дадох я на майстор, той подмени кулера, защото беше ударен, и един маркуч към него, защото беше пукнат. След като се качих в колата и покарах, вече нямаше и помен от предишното вървене! Пак беше станала баба. Един ден се чу силно пукане отпред и аз помислих, че съм настъпил камък в движение, но колата започна да съска отново. Интересното е, че сега пак върви доста добре. Направо до трета скорост, като натисна, ускорява незабавно! Още от 1300 оборота си е супер. Но пак не мога на пета да ускорявам, защото влиза в сервизен режим. Пък и пуши много при ускоряване и това не е приятно за другите около мен. Върпосът ми е: Някой може ли да ми каже какво по дяволите става!?
  6. Здравейте! Качвам малко живи данни от моята кола. Някой неща не ми са ясни (например IQ via MAF, стойността ми се струва ниска, но какво трябва да се направи). Имам и файл с грешки, който също ще кача. Моля, ако някой може да ми ги разясни и да ми даде насоки, защото колата ми изобщо не върви! Постоянно забива и трябва да я гася и паля в движение, за да имам турбо, но дори когато то е налице, види ли баир, половината коне умират, а другата половина се обръщат и почват да бягат назад!😂 От година и половина е така, аз си я карам, но напоследък е трудно дори да изпреваря, защото когато сменя от 5-та на 4-та предавка, забива и направо си умира. Колата е A4 B6 1.9TDI 131HP AWX с 5 скорости. Горещо благодаря предварително на всички ! Ето и данните: GRESHKI.txt Life Data.xlsx
  7. Искам да попитам, когато има проблем с дюзите, колата спъната ли е? Защото моята е много спъната напоследък. Сменяха ми вакууми, турбото се усеща като се включи между 2200 и 3000 оборота, но тягата е моного малка.
  8. При мен интересното е, че от време на време(1-2 пъти в месеца) ми светва и ABS и ESP лампата. После като я загася и я запаля се оправя. Но този проблем е от по-рано. Не знам дали имат връзка.
  9. И моята е така. Не отчита скоротта и стрелката за горивото играе. Интересното е, че като загрее към 70 градуса всичко се оправя. iwanow05, реши ли проблема?
  10. Leon74

    А4 Б7 ESP светлина

    И на шурето на пасата беше от стоп машинката. Доста често срещано.
  11. Здравейте! Вчера забелязах, че предният ми десен диск има пукнатина напречно. А е изтъркан много малко и мислех, че няма изобщо да пипам предни дискове и накладки поне още 2 години. Знам, че е опасно да я карам така, но искам да попитам, доколко е опасно? Мога ли да сменя само него или не е хубаво? трябла ли да сменям и накладките задължително? Коя марка бихте ми препоръчали? Благодаря на всички!
  12. На мен ми трябват капаците на късите отзад, че и двата ги потурчих и сега фаровете ми са отворени
  13. И аз смених на същия двигател само съединител. Сложих Luk и съм доволен. Даже миналата година на лош път го пропуших малко, че карах на втора вместо на първа, но колата си върви страхотно. Притрисаше ми докато потеглям, но това беше от тампоните на двигателя - бяха ужас.
  14. Аз го ползвам само като емулатор на CD-Changer. Не мога да му ползвам всички функции, защото телефонът ми е Андроид и съм извел звука през изхода за слушалките, но ако се включи IPod сигурно ще чете и песните. Освен това като себестойност е направо без пари. Не искам да сменям хубавото си радио, така че алтернативата ми е или $60 до $120 за фабрично устройство - емулатор, или това, което върши същата работа за 10 пъти по-малко пари.
  15. Аз си направих CD-Changer емулатор с Ардуино. Моето радио е Concert II и няма стандартен AUX вход.Става и за IPhone и за Андроид телефон, като мисля(не съм пробвал), че може да управлява и показва песните на IPod. Звукът е страхотен, но е с около 30% по-слаб, отколкото на радиото..
×
×
  • Create New...