Jump to content

A8Fahrer

Members
  • Мнения

    74
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от A8Fahrer

  1. A8Fahrer

    Вериги 4.2 тди

    За такъв мощен двигател не бих рискувал с афтърмаркет. Нямам представа от цени, но предполагам самите вериги ще са малък процент от цената на цялото упражнение по смяната.
  2. Моделът си е супер сам по себе си. На тези години е важно да е ръчка. Аз държа на спортни седалки, които тук са едни от най-удобните въобще. За съжаление мисля че и 1.8 и 2.0 бензин от тези години имат проблеми с маслото. За по-големите бензинови не съм информиран. Много от маслоядите би трябвало междувременно да са отремонтирани, но не знам кой може да го гарантира това.
  3. Този двигател има известни проблеми с висока консумация на масло. Ако не съм сигурен какво и дали е оправено по въпроса, аз лично не бих рискувал.
  4. Без да се постави допълнителен колан не мисля, че ще стане. Не знам технологично дали е възможно. Технотест предлага такава услуга по промяна на брой места, но съм сигурен, че ще трябва да се сложи колан https://dekra-automotive.bg/хомологация-на-пътно-превозни-средства. . Може би да се пита и директно в КАТ.
  5. He e torsen. Тук пише подробно но е на немски https://www.speedheads.de/auto-test/audi-a4-quattro-ultra-b9-test-neuer-allradantrieb-mit-spritspar-gen-0027290.html
  6. Искрено съчувствам на колегата. Употребявана кола от Австрия никога не бих си купил. Който е бил в Австрия през зимата знае какви брутални количества сол и други материали за разтопяване се изсипват там по пътищата. Аз лично си мих колата вечерта сам на автомивка на около -10 градуса, тъй като цялата беше в сол и направо ме болеше. Успех с ремонта!
  7. Аз бих си взел за зимни най-малкия размер (джанти и гуми) който е обозначен на колата. Освен че са по-евтини, по-лесно се справят с дупките по нашите пътища. Според мен 21 са твърде големи за БГ пътища, но не бих инвестирал пари да ги сменям. След 1-2 години каране ще имаш впечатления дали са подходящи. Масло на скоростите не бих сменял превантивно, ако е сменяно преди това наскоро. Бих я карал известно време да видя какво ми е нужно преди да се наливат допълнително пари. Не мисля, че прекодирането може да навреди. Ако се кара в града повече и 95 става. На дълъг път (друг автомобил) ми дава по-нисък разход с 100 октана, плюс върви по-добре което компенсира доста по-високата цена. Не мога да кажа Пружините винаги са по-надеждни, но въздушното е по-комфортно. За сигурност не мисля, че има разлика. Каското е между 4-5 % от оценката на колата. За сравнително нов автомобил като този не бих рискувал без каско. В БГ най-важната функция на каско е да ти плати ако ти откраднат колата, а особено Ауди-та се крадат активно. Има си организирани групи които си набелязват коли и не се интересуват от града в които се намират.
  8. Пробвай в магазин на Thule (има 2 в София) дали могат да ти поръчат нещо.
  9. Току що регистриран нов внос и веднага се продава, не знам, такива сделки винаги са ми съмнителни. Без да визирам посочената кола, най-логичното предположение е да я е покарал, открил нещо което ще е скъпо да се поправи и хайде на пазара. Иначе не изглежда зле, но километрите и годините за тази цена не са малко. Аз лично за такива пари бих си я докарал лично от Германия, но всеки си решава.
  10. Sachs е топ. Имал съм на Мерцедес Е класа Kayaba, също става, но Sachs са по-добри.
  11. За такива пари провери задължително в Carfax каква и е предисторията. Аз лично за кола с какъвто и да е малък удар не бих дал над 50К, но всеки сам си решава.
  12. Състоянието на шофьорската седалка и претапицирания волан на първо гледане издават по-скоро 370 хил. км. Това може да се види по снимки.
  13. Аз лично не бих дал повече от 12 . Километрите може и да са реални, но на 220 хил. си излизат неща за правене а и 12 години не са малко. Провери да не е удряна задължително.
  14. Дори моя майстор като си търси кола за него гледа двигател и скорости всичко да е наред. Той е готов да сменя само окачване. Силно ти препоръчвам да търсиш кола, която поне първоначално няма видими проблеми. Какво ще излезе след това никой не знае, но не се набутвай да почнеш да правиш още с покупката.
  15. За мен това са много пари. https://www.mobile.bg/11624029021354947 Тази е на половината километри и една година по нова. Да, не е Олроуд, скоростната кутия е друга и двигателя не е с две турбини но все пак 50К за 200 хил. ми се струва неприемливо.
  16. Точно тази с тези износени (и грозни) седалки няма как да е на 88 хил. км. Отделно от Канада (и САЩ) в 98% от случаите се внасят само ударени/удавени коли. Виждам и тубичка за масло си носи което за тези мотори не е добър знак. За мен точно тази не си струва парите, но всеки си решава.
  17. A8Fahrer

    Audi e-tron

    Поздравления! Хората които първи приемат новите технологии трябва да се поощряват за да има напредък! Сигурен съм, че колата супер. Интересено ми е какъв е реалният разход в БГ условия - чета статии за чужбина варира между 19 и 26 kWh/100 km.
  18. Износената седалка на седана ми прилича повече на 330 отколкото на 110 хил. км. Продавал съм мои коли на 230 и на 320 хил. км и седалката изглеждаше по-добре. Присъединявам се към общото мнение че кола от САЩ/Канада без проверка на предистория не меже да се купува.
  19. Провери по VIN в мрежата дали има снимки от този " лек" удар. Броня и фарове и в Канада ще си ги сменят. За мен седалката е супер износена, така на око и давам поне 300х. км, да не говорим че тези седалки ми седят супер грозно в този модел. Втората изглежда една идея по-добре, но там пък изобщо не са снимани седалките което винаги ми е съмнително.
  20. За такива и по малко пари и доста по-малко километри може да се намери с този двигател от Audi Plus в Германия, с проверена история и гаранция. Ако се гледа комби (което на мен като дизайн ми харесва много повече) може да се спестят още повече пари. Лично аз такива суми не бих дал на автокъща в България. Относно самата кола - керамичните дискове са супер стига да не трябва да се сменяват, че тогава нови отиват към няколко хиляди евра, а и става доста по-трудна за продаване след години. Отделно такива нископрофилни гуми са супер неудобни за София и БГ. За мен 67 хиляди за близо 150к километра не е оправдано, независимо от двигател и оборудване.
  21. Това са си официалните дилъри на Ауди в Германия. Мога само да препоръчам. По-скъпи са и рядко са склонни да правят големи отстъпки, но колите са наистина качваш се и караш. Често имат и гаранция, но не знам дали важи за БГ. Ако не важи , може да се договори намаляване на цената. За мен ходене до Германия има смисъл само за такива коли.
  22. Ако ти отговарят парите и не те притеснява, че не е quattro, взимай смело. Работил съм 8 години в Германия и винаги съм купувал употребявани само от официални дилъри, никога не е имало никакви проблеми. Преди 2 години правихме същото упражнение за един познат за Х5 от същия район. Взимаш Wizz Air до Дортмунд, има влак на всеки 10 минути до Бохум, а може да се вземе и кола под наем от летището за да си по мобилен, в Германия са евтини и за тези разстояния и най-евтината категория ще ти свърши работа. Хотели в Дортмунд или Бохум също има евтини. Подоготви си едни поне 2000 Евро кеш за капаро на колата и да ти задвижат документите (може да взимат и карти но не е сигурно). Ако всичко е наред на следващия ден може да си готов с транзитни номера и да потегляш обратно. Питай преди да тръгнеш дали имат да сменят масла или други консумативи по колата, тъй като понякога го правят само след като е подписан договор за продажба, но това със сигурност ще те забави с още един ден. Почти всички големи дилъри ще ти уредят ( е срещу заплащане но ти спестяват време и ходене) транзитните номера и ГО застраховка. Ако искаш каско трябва да говориш оттук с твой застраховател да ти предложи нещо докато колата дойде в БГ. На английски ще се оправиш, някой от продавачите говорят много добре, други по-малко но достатъчно. Ако не ти се носят всички пари в кеш, провери с твоята банка в БГ как да преведеш сумата за 1 ден. Ако всичко е успешно, драсни на лично мнение за дилъра, оглеждам една А6 там. Ако имаш въпроси пиши, ако съм на линия ще помагам оттук колкото мога.
  23. Само да ти кажа че мои познати върнаха преди 2-3 месеца подобен Allroad, бял, но ръчка, беше служебен и за по-малко от 4 години бяха навъртяли около 230 хил. км. Отвътре само се беше изтъркал лоста на скоростите. Провери си километрите за да няма изненади, тези коли държат на каране без да им личи.
  24. Всеки си има предпочитания, но аз от всички екстри гласувам с 2 ръце за спортните седалки. Уникално удобни са, да не говорим колко по-добре изглежда салонът с тях. В тази връзка смятам и спортния волан за задължителен, нормалния с 4 спици ми е много грозен.
  25. Комби с 3 литров двигател и автомат се купува в Западна Европа само за служебна кола за търговски пътници, които разкарват стоки, мостри постоянно. За такава уптореба бих сложил поне по 50 хил.км на година за първите 3 години, т.е. била е на 150 хил км най-късно през 2012 ако не и по-рано.
×
×
  • Create New...