Search the Community

Showing results for tags 'проблем'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Общи
    • Ауди Клуб България
    • АУДИтория
    • Златен Фонд
    • Техника / Електроника
    • Как и каквo Audi да си купя?
    • Продава / Купува
    • Клубни събития
    • Форумът: новини, обсъждане на проблеми и въпроси
  • Технически раздел
    • Направи си сам
    • Консумативи, Гуми, Масла, Горива и Сервизи
    • 80/90/Coupe
    • 100/200/V8
    • А1/А2
    • A3/S3
    • А4/S4/Allroad
    • А5/S5
    • А6/S6/Allroad
    • А7/S7
    • А8/S8
    • Q3/Q5/Q7
    • TT/R8/RS
    • Автомобилни Газови Уредби
    • Тунинг / Концепти / Спорт / Подвизи
    • Техническа Библиотека
    • Дизел
  • Стари подфоруми - само за четене
    • Ремонти / Сервизи
    • А3/S3
    • А3 / А4
    • А4/S4/Allroad
    • 100 / А6
    • Други Mодели Ауди

Calendars

  • Събитията на Audi Club Bulgaria

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Kaра

Found 172 results

  1. Здравейте колеги, от скоро време ми излизат следните грешки на информационния дисплей, ако някой се сблъсквал със същите моля да сподели как и по какъв начин се справил с проблема, прилагам снимков материал Тези три се покзват заедно: След като колата е в покой около час, тези грешки изчезват и в даден момент в движение се появяват пак. Тази се появи веднъж
  2. Здравейте, имам следния проблем, колата е Ауди а6 3.0 тди ASB, колата пуши много, тресе и има едно плякане в по високи обороти, ревизирани са всички дюзи и е една е сменена с нова, но проблема остава и грешката също. Някой път няма проблем и си работи нормално, но рядко. Дали може да е от кабелите?
  3. Здравейте колеги, Започвам с проблема : Ауди А6, ц7 2.0 д, 177 К. С От 3 месеца ходя по мъките - ниско налягане на масло след достигане на температура на масло 110 и повече градуса на празен ход. 1. Сменени : маслена помпа, привод, вакуум помпа, цедка, филтър, датчичи, държач на филтъра, маслени дюзи масло 0в40, всички са оригинални 2 мисля че имам проблем със загряване на маслото. 3. Моля ако някой се е сблъсква с подобен проблем да помогне. 4. От мотора няма никъкви симптоми за износване - 184 К километра реални Маслото е 0в30 извинявам се за грешката
  4. Извинявам се за въпроса ми, знам че има доста подобни на този, но четох повечето теми за километражите и смяната им но не открих точно моя проблем? Искам да го сменя с индентичен на оригиналния ми но с леки промени, които не съм сигурен да ли ще правят проблем. Моя километраж е от първите (1996)г. И искам да го сменя с този подобения на него, с единствените разлики, че има волтажа на акумулатора и температурата на маслото. (Извинявам се ако не са точните наименования) Има ли проблем да го сменя без занимавка с жици, ваг компютри и нови букси. Извинявам се предварително ако не съм открил оговора ми на въпроса. И благодаря предварително>
  5. Здравейте, ако има още някой буден да помогне с идея... не, че утре няма да си отиде при можещ... но ако е възможно просто една бърза онлайн консултация... Та, карам си, паркирам... нищо и никакви проблеми. След два часа тръгвам да се прибирам... брей... няма запалване на мотора. Върти та се къса, но не пали. Все едно е без гориво. Каква може да е причината? Не съм имал проблеми с колата до момента. Пали от раз и в най-студените дни... Бензин е, и само на бензин е карана. Моторът е супер, не се чува дори. Не само сега... Дано не ви подведа, но имам две съмнения, следвам пътя на логиката: Първото е, че почти винаги до сега съм я държал с повече от половината пълен резервоар. Само преди два дни ми се наложи и карах докато ми светна лампичката за гориво. Но днес при първото ми излизане (след тогава) си я заредих. Второто е, че като се качих, когато стана проблема, врътнах ключа - мислих, че е запалила, защото почти винаги не се чува мотора като работи на място, пуснах си късите, радио, климатроник... и след около 5-6 минути включих на задна да излизам, когато разбрах, че тя изобщо не е била запалила... проблем с акумулатор нямам - върти здраво. Пoвече за колата - мотор 1800cm3 турбина чист бензин (поради тази причина карам и само коли на бензин, за да нямам проблемите на дизелите). Ще се радвам ако някой може да напише повече за евентуалната причина за не-паленето, на иначе безпроблемния до момента автомобил.
  6. Здравейте ! Колата е Audi А4 Б8 2008 г. Набива грешка 00920 - Heated Outside Mirrors; Driver Side (Z4) / Passenger Side (Z5)012 - Electrical Fault in Circuit-intermittentFreeze Frame:Fault Status: 01101100Fault Priority: 3Fault Frequency: 1Reset counter: 72 Time indication: 0 Замерихме напрежението ,което стига до огледалата и е 12 V и съпротивление 5.5-6 Ом.Не е пускан директен ток от акумулатор за проба дали греят добре,но щом през буксите си стига 12v... Когато колата е запалена и пусна подгрева на огледалата огледалата въобще не стоплят при 11 градуса външна температура(ако има значение).В движение шофьорското огледало стопля ,а дясното почти никаква разлика. Като спрях колата в покой шофьорското огледало също изстина.Скоро я палих сутрин и всичко беше замръзнало и си разтопи леда и на двете огледала.Дали е сигурно, че е заминал подгрева на пасажерското или и на двете гледала, или нещо в управлението на огледалата?
  7. Здравейте на всички скоро не съм писал, но ето момента дойде. Знам че сега е сезона на парното и проблеми с отоплителната система. Проблема при мен е такъв защото имам слаба топла струя на въздуха в купето. Смених големият радиатор на антифриза преди 1г горе долу че сълзеше. Водната помпа с ремаците по малко от 1г. Термостата също е сменен с Berh когато смених водната помпа. Сега я разглобих цялата кола заради клапите и смених и малкият радиатор. Адаптирах клапите , няма грешки. Загрява бързо, няма спад на темп.антифриз и големият въпрос защо има слабо парно като визирам топлината на въздушната струя, а не силата на въздушната струя. Според мен или клапата за регулиране на темп. Не затваря до край и вместо въздуха да мине през радиаторчето за да го стопли минава леко директно или самият радиатор е с голямо пространство между ламелите и въздуха който минава не може да се стопли което малко ме съмнява. Като пипна двата маркуча на малкият радиатор входа е малко по топъл от колкото изхода, но даже на изхода пак не мога да си държа ръката. Смятам че няма въздух в системата. Поздрави и давайте предложения. Нещо да правя, че не ми се мръзне зимата.
  8. Здравейте! Проблемът в следният: Когато колата е студена и до достигане на оптималните температури няма никакъв проблем, след като колата и кутията загреят се получава следното:най-отчетливо между 3та и 4та предавка колата тресе здраво при натиснат до средата педал на газта, от време на време само на четвърка предавка пак има леко тресене. При кикдаун или по-силно натискане кутията сменя добре, изрежда си скоростите без проблем. На 4та има лека игра на обороти но не постоянно. Маслото не е сменяно, закачана е на cvds няма предходни и настоящи записани грешки в кутията. Моля за съвет! Колата е 3.0тди 2004 12ти месец. без вихрови клапи,егр и дпф.
  9. Здравейте, колата е а4 Б7 2.0TDI. Купих колата от познат и знам, че проблемът го е имало и преди. Когато е сухо и не е валяло парктроника си работи перфектно. Но завали ли няма шанс да проработи. Когато включа колата и дам на задна първия път се чува силно продължително пиукане (свирене) и след това спира да отчита каквото и да е. Какво може да се направи и къде може да се ремонтира в София? Мерси за помоща :)
  10. Здравейте, група ! Имам следният проблем - на произволен етап , при шофиране, ми светва лампата за ниско налягане на маслото . Маслото е ок , сменено е преди има няма 800км . Странното е решаването на проблема , оправям я по-следният начин : 1.гася автомобила и вадя ключа 2.вдигам капака 3.бутам кабелите към дюзите ( сменени преди 13000км) 4.бутам един маркуч ( омазнен не знам за какво е и какъв е ) 5.вадя щеката 3 пъти След тази "магия" лампата изгасва , след 2-3 дена( понякога повече , понякога по-малко) светва пак и повтарям всичко. Прикрепям линк с клипче , за да ви покажа нагледно. Колата прави този проблем от 1 година и повече (20000км). колата е : audi a3 8l 1.9 tdi 101 коня година : 2001г код на мотора : atd линк към клипа : ще съм благодарен да изразите своето мнение
  11. Здравейте! Отскоро съм собственик на Ауди А6/4ф 2006г. Колата беше с четирилъчев мулти волан. Тъй като беше захабен си взех нов трилъчев мулти с пера за смяна на скорости свален също от ауди а6. От темите и мненията които бях чел разбрах че просто се сменяват воланите и се кодира с vcds да се подкарат перата. Сложих волана но нито бутоните работят нито перата. Клаксона работи, но бутоните не светят. При проверка с vcds за грешки се показва грешка: 01426 - Controls in steering wheel (E221) 004 - No signal/communication Някакви идеи от къде може да е проблема?
  12. Оказа се че темата е сравнително елементарна но има много малко "материал" за нея в интернет. И ако не познавате някой ,който да ви даде инфо и акъл това би било пречка за решаване на проблема. 1 во. Що имало 10 тина номера на централното,като моя е такъв 8D0 862 257 E ,другите ще съвпаднат ли? Ами логично да. 8L0 862 257 P 8L0 862 257 G 8L0 862 257 K 8D0 862 257 B 8D0 862 257 L Това са едни и същи модули,просто са произведени по различно време с различна серия. Щом буксите влезнат (те са 3) значи всичко е ок. 2 ро. Моята си бучеше и даваше сигнали,моторчето въртеше ма ха де...не работи? Ами,помпения гравичен елемент е заминал. В такъв случай целия модул си работи обаче няма налягане (елемента е изтъркан) Праха от графит се вижда много ясно по цялата платка. Отделно на основата на помпения елемент се вижда как се е променила траекторията от окръжност в някво елипсовидно нещо. 3 то. И ся кво цяла нова помпа ли трябва? Само графичния елемент. Смяната е сравнително лесна дори и за мен. Смятам че другите неща също могат да се поправят ако например моторчето ви е изгоряло. И си намерите счупена със здраво моторче или обратно. Смятам че хвърлих малко "светлина" по темата. Смятам че до няква степен е сравнително полезна. Бих приел критики и поправки ако съм сгрешил някъде!
  13. Здравейте,тука от едно известно време на радиото не са ми активни последните станции,само една и това е. Проверих за грешки,излиза ми тази: Отзад в багажника на аванта в ляво до стъклото има един антенен усилвател ли какво е там,влизат 6 букси,извадих ги,напръсках ги със спрей,няма разлика.Отделно и като изляза изван града и радио като цяло нямам.В този усилвател ли е проблема,или кабел прекъснат има,благодаря за съветите предварително.
  14. Здравейте на всички колеги.Нов съм тук.От 6 години карам а4 2.5тди куатро автоматик досега не съм имал проблем,но миналия ден като реших да направя обратен завой минах на задна предавка и се чу едно лашкане и лоста не продължава надолу към драйв и светна на таблото индикацията за скоростите в червено.Като изгася колата и запаля наново се оправя.Като тръгне и си върви и сменя скоростите нормално.Може ли съвет какъв може да е проблема.Ходих при няколко майстори един вика не се хващам,вторият вика нова кутия.Сега в четвъртък имам записан час в сервиз който е само за автоматици да видим там кво ще кажат.Прилагам и снимка.Благодаря предварително
  15. Здравейте, наскоро ми се появи странен проблем със затварянето/отварянето на страничните огледала. Колата е Audi Q5 2.0TDI 2010 година. Ако цъкна огледалата да се прибират, се прибира само едното огледало. Като цъкна да се отворят, това което е било затворено се отваря, но другото, което е било отворено се затваря. Същото важи и при затваряне, тук едното на горе - другото на долу и обратното. По някой път така става, че ако е отворено (при позиция на бутон затворено) и като цъкна отвори, огледалото се отваря още повече до момента в който се преобръща назад.... Някой имал ли е този проблем? Някакъв модул ли е сгънал, дали е проблем на бъг/проблем в софтуера... Благодаря, Цецо
  16. Здравейте колеги! Пиша ви за помощ, понеже не знам вече какво да прбвам. Имам проблем със скоростите на моето Ауди, 1.6 бензин 101 кс. Всички предавки запъват при опит за включване на скорост. Без значение дали колата работи или е спряла, без значение коя предавка, всички влизат с едно препъване преди да се включи предавката, не знам как да го обясня по-добре. КОгато вкарам 1-ва, запъва и влиза, след това ако освободя от скорост и вкарам пак първа, се намества без проблем. Водих я на лекар, съединителя, синхронизаторите са ок, нбе намериха проблем там. Смених маслото в скоростната кутия, смених външните щанги, никакъв резултат. Нямам представа какво може да е, освен проблем със самия скоростен лост вътре в купето, но това са догадки на един невежа като мен. Благодаря предварително за всеки съвет от ваша страна!
  17. Здравейте, Вчера ми се случи следния проблем. При потегляне на светофар ми светна лампата на ESP и оборотите на колата замръзнаха на 1200. Педала на газта вече не играеше нито нагоре, нито надолу. След като изгасих и запалих се оправи до следващия светофар, на който потеглих и отново светна лампата и забиха оборотите на толкова, с колкото потеглих. Забелязах, че имам проблем с машинката на съединитела - като го натисна леко 6-7 пъти бързо и ми светват и двете лампи на ABS и ESP. Това съм го имал като проблем и с машинката на спирачката, но това от вчера е нещо ново. Днес стигнах до работа и не го е правило нито веднъж. Не съм правил все още диагностика, довечера ще я закача. Някой на прима виста има ли предположения от какво би могло да стане това?
  18. Здравейте, От скоро съм собственик на Aydi Q5 3.0 TDI ,2008. Много съм доволен от колата по всички показатели. Има само едно проблемче което леко ме притеснява.След като я купих няколко дена след това установих че нивото на маслото е над нормата.Отидох в Порше -Варна за диагностика на проблема .Държа да отбележа че преди това колата мина надлежна диагностика на всички параметри.Отнеха от нивото на маслото почти до половината на датчика ,и изразиха мнение че DPF вече може би е за смяна щом почва да качва ниво на маслото.Колата няма видими белези че фитъра и пречи поради задръстване ,няма мирис от ауспуха ,няма пушеци ,работи си нормално ,не варират обороти ,тягата и е супер .Гледам поне един път седмично да я покарам малко извън града като не я препускам много ,с около 130-140макс. за да рециклира филтъра.От няколко дни обаче забелязах следните странни показатели.От последното влизане в Порше -варна и отнемането на част от маслото са минали 700 км.Една сутрин след каране погледнах датчика и останових че е спаднал с 1/3 от количеството си в момента.Интересното е че след няколко дена се качи на същото си ниво като преди ,а след това отнова спадна на същото минимално ниво .Ту е горе ту е долу Който се сблъсквал с такава ситуация да помогне с инфо ако може.
  19. Здравейте, Автомобила е Audi A3 8P, 2.0 BKD, 140 коня. При запалване на колата, първите 2,3 минути работи нормално, след това обаче започва да мени оборотите между 900-770, и прекъсва все едно всеки един момент ще изгасне. Щом вдигне 70-75 градуса спира да го прави. Дюзите са пращани на проверка в норма са всичките. Благодаря предварително!
  20. Axl9422

    Break Pads

    Здравейте колеги,карам Ауди А6 C6, 2,7tdi 163hp,наскоро ми светна алармата за износени накладки ,погледнах задните бяха поизтаняли наистина а предните имат още хляб и така смених задните но алармата така и не изчезна мъчехмесе да изтрием грешката но не става...долях и спирачна течност..пак без резултат накладки има масло има но жълтата лампа не се маха ...някой ако има идея да сподели бих се радвал много,благодаря предварително.
  21. Здравейте колеги, имам следния лек проблем(поне за момента). Карам Audi Q5 2.0TDI 2010 година 7S-tronic 330000 км. Скоростите са сменяни два пъти гаранционно от VW Германия (на 110000км и на 230000км) Проблема: При набиране от D на 1-ва и чак до 7-ма скорост всичко е перфектно, набира добре, няма ритане, няма буксуване. При спиране от 7-ма до 3-та скорост всичко е перфектно, но от 3-та до 1-ва има едно леко ритане, от 3-та до 2-ра и от 2-ра до 1-ва, като от 2-ра до 1-ва се усеща малко по-силно това ритане. Т.е. нямя я тази плавна смяна на скоростите, както е при набиране. Маслото и филтъра на скоростите са сменени преди 2 седмици(марка ZF) Някой имал ли е този проблем или възможни причини? Благодаря и лек ден!
  22. Здравейте, на всички колеги! Моля за предположения от ваша страна относно счупени скорости след смяна на пълен комплект съединител(демфер)? Автомобила е А3 8П 1.9 Тди 105 2005г. на около 250 000км. Карам го от около година като го купих с тръгнал съединител, нетресящ, само с дрънкане и някви звуци от време на време. Изкара така 30 000км след което го смених с нов, комплект на Люк. Първите 20 дни нямах проблеми , като само 3-та предавка влизаше малко трудно, но го оправдах с новия съединител, казах си ще улегне. което така и не стана! След това се появи странен шум от лявата страна или по скоро от там ми се чуваше, наподобяваше дрънкане от нещо или, че по скоро някаква пластмаса опира някъде, след няколко дни се прояви като бучене само във високите предавки без 1и 2. Съответно върнах се в сервиза където ми сменяха демфера да помоля да погледнат от какво са тези звуци, но бях препратен на сервиз за скорости, където се качи един "специалист" може би, и ми заяви, че трябва да сменя скоростна кутия, по необясними и за него ,както и за мен причини , тя беше брак! Продължих аз да карам така още седмица, с виещи скости, като виенето се увеличаваше и скоростите започнаха да влизат трудно( нямам течове от кутията) появи се треперене на скоростния лост при подаване на газ и връщане на такава. А днес виенето беше придружено с леки удари отдолу, и подритвания. На път за вкъщи се чу един силен удар отдолу, и тракане, спях да погледна, но няма нищо нагледно. Колата в момента не се движи, при опит да я подкарам има тракане, удари и подритвания, осезаемо се усеща на скоростния лост. Блокира на задна скорост, направи ми впечатление, че след силните удари, тракането остана дори когато не е на скорост. В общи линии е това, колата ще отиде в сервиз тези дни и ще кажа какво е станало. Но пък от друга страна ми е много интересно как кола със заминал съединител може да изкара 30 000км. , и след това с нов да се предаде на 2000-я км. и да счупи скорости? В интерес на истината очаквах повече конкретно от този автомобил. Потърсих материал по темата, но не открих нищо конкретно. Ще се радвам някой да изкаже мнение!
  23. Здравейте, извинявам се ако е имало друг такъв въпрос, но не намерих. Купих си карта на 2гб и след като и записах песни излизат на навигацията само малка част от тях. От къде може да е проблема и какво да пробвам.
  24. Колеги моля за помощ! Обичам си колата и я поддържам и лъскам постоянно но излезна следния проблем. Колата е ауди А3 8L 1.9 TDI 98 година. Понеже имах теч при пасажера направих обичайните неща. Изчисттих под кората на чистачките до блясък отворих праговете и там свети (кората под чистачките е здрава взех нова) дори оплътних със силикон за 100%сигурно.Мислех че всичко е готово да ама не! След дъжда отново мокета беше леко влажен вдигнах го разглобих пак кората под чистачките и реших да сипя вода точно там в дупката при чистачките дето се оттича при калинка и видях че малка струя се отбива вътре от под жабката. Въпроса ми е какво има там? Дренажни тръби някоя може да се е спукала или извадила и трябва ли да махна цялото табло? Извинявам се за фермана но е дълго за обяснение. Благодаря предварително!
  25. Здравейте, нов съм във форума и не ми се искаше да пускам тема гледах по интернет, но така и не открих нещо та и до тук опрях. Та ще действам към въпроса, имам Ауди А3 99г. 1.8tq и проблема ми идва от там, че при ниска скорост задницата се влачи. Сменил съм и масло и филтър даже смених целия диференциал с контролера и помпата, но проблема си е същия. Грешки на VCDS няма записани и като изключа бушона за халдекса продължава да си е включен и се изключва чак като изключа буксите при диференциала което ме озадачава и наистина не знам къде може да е проблема. Ако някой знае или има идея къде може да бъде проблема ще съм му крайно благодарен.