Jump to content

Диагностика на А6 4F ?


nikolay80

Recommended Posts

Здравейте.Скоро взех една А6-ица 4F5 2005г двигателя е 2.7TDI BPP 180кс.,обаче колата не върви както трябва,няма мощност особенно в ниските.Първо сменихме дебитомера промяна нямаше,и реших и взех един кабел за диагностика VCDS 11,80 с ъпдейт до най новата версия 11.11.1 но и там греда.Значи проблема е в това,че w инсталацията явно липсва label file за този мотор и данните които виждам не знам какви са.Например има има пет температури но коя на кое е не пише, а някои от данните изобщо нямат "име".Ако някои може да помогне с label file за този мотор или с друг подобен,мисля че с 3.0тди ще са едни и същи контролерите ще съм благодарен.И евентуално какво да гледам вътре като параметри за да установя в кое е проблема.Нещото което видях като съмнително е някаква температура която беше -43градуса но на кое е тя не знам.Благодаря ви предварително.

Редактирано от nikolay80
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, защо не отидеш на диагностика при майстори-у тук има няколко, а може и някой колега да ти подскаже, а и в Порше върви. Така сам с тези сложно техники-най-много да направиш хептен да не върви. Не си прави шеги :bia:, ами ход при някой :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема е,че при нас майстори на дизел само "ДАП-аджии" :bia:.А за температурния датчик хубаво ама кой,на кое има няколко температури тази на какво е все още не знам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разгледай в сайта на рос-тех дали няма да намериш подходящ файл за теб. Също порови в интернет. Мисля, че файловете са по буквения код на мотора.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес успях да закача пак колата.Единственото нередно и което си мисля,че е причина за липсата на мощност са показанията на дюзите(позапушени ми се струват).Ето данните от 72-77 канал.

72канал 30 44 36 мс

73канал 30 48 28 мс

74канал 28 48 26 мс

75канал 30 58 40 мс

76канал 28 52 30 мс

77канал 16 34 18 мс

Пак по добре позапушени отколкото пикаещи де :respekt: Ще ги пробвам с един протек,че да видим.Освен това колата като я взех беше стояла 6 месеца в автокъщата,и след около две седмици каране имаше много голяма промяна във вървенето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дюзите не са ти запушени! Така да се каже не работят в норми, което се дължи най-вече на износване, което идва с доста км. Премини към смяна. Доста хора си ги сменихме вече, има хубава тема за тях, потърси я :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...