Jump to content

Audi A6 2.8FSi Multitronic?


Recommended Posts

Докато си търсех А8-ца, се появи изгодна оферта за горепосочената кола, но нищо, ама абсолютно нищо не знам за модела и по-специално за този двигател. Колата е 2011г. 200 и няколко конски сили, на 30 000 км. Би ми била полезна всякаква информация за тази моторизация. Благодаря предварително!

Редактирано от Warn
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази А6ца е готина, мотора като данни е ок, само мултито не ми допада в цялата тази работа, но пък колата е на прекалено малко километри за да даде проблем.

Редактирано от Raino
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко й е наред на колата. От всичко прочетено във форума за тази прословута скоростна кутия, още като разбрах че колата е с такава, загубих всякакъв интерес, но ме навиха поне да я пробвам - е начина, по-който ускорява е уникален. Никакви тласъци, по-добре от S-tronic и DSG даже, + тих двигател с плавно развъртане и комфортна возия - перфектната комбинация. Все пак никой ли няма впечатления от този двигател като поддръжка и разходи?

Редактирано от Warn
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз мога само да кажа, че преди няколко месеца на 2.8 на около 95к км сменяха някаква част на 1 от валовете за около 500 лв. Нещо като дефазатор. Излизало чек енджин на фис. Като цяло такава кола на предно хич не ме грабва. По-добре 3.2 ФСИ пред това 2.8.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,хич недей го мисли след като ти е харесала колцата,само искай една офета ориентировъчно колко ще ти струва обслужването в оторизиран сервиз да имаш на идея, и скачай. :)

Те тука сега форумните капацитети ще почнат за мулти-то да ти говорят,от 9 кладенеца водя ШТИ извадят,а иначе сигурно само 5 процента от всички тука имат реална представа за кво става дума. :steinigung:

Аз също нямам,но като можеш да я поддържаш, според мен няма да имаш никви проблеми. :gut:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм на мнение че щом ти е харесало поведението на мултито(а то няма как да не ти хареса)и на колата като цяло и не ти е проблем поддръжката(начина да се ориентираш ти е дал колегата отгоре) може спокойно да я вземеш. Все пак А6 си е А6, а и Ц6 фейс, а това е много красив автомобил.

Редактирано от limona
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колата е 4G, но сега разбрах че е с аудио система Bose, а аз съм свикнал на Bang & Olufsen, като съм ценител на качеството на звука, а не съм сигурен дали ще ме задоволи в дългосрочен план. От няколко минутно сравнение не мога да си направя никакви изводи, камо ли като ми виси на главата продавача.

Има ли някой впечатления от двата вида стерео уредби в дългосрочен план, понеже за около 5000евро надценка, би трябвало да има доста подобрения?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Бях решил да я вземам тази А6-ца, но някой я беше отнесъл преди мен - за добро или за лошо, понеже се оборудвах с ето тази красавица, в която се возя вече 20-ина дни:

post-69976-0-07024200-1351700378_thumb.j

post-69976-0-73187400-1351700447_thumb.j

post-69976-0-20811500-1351700480_thumb.j

Ще ви оставя да познаете с какъв двигател е

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубава е! С пълен S-Line пакет :respekt: а за двигателя незнам, но ако е 3,0 TDI и ако е с 313 коньовия мотор-направо си за завиждане :flehan:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

99% 3.0tfsi .

Има малък шанс да е и 2.8FSI , но не ми се вярва.

Иначе аз не бих минал от куатро на предно, нито пък от 3.0тди на 2.8фси, каквато е била първата ти възможност.

Куатро и компресор определено е по-добре :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

PAVKATA26 позна - 3.0тди 313к.с. Колата не е чисто нова, а е с първа регистрация април тази година и я взех на 8000км, сега вече е на 10 000км, че от радост не слизам от нея. За същата цена имаше и 3.0тди 245к.с. с Bang & Olufsen, но си заслужава да се задоволя "само" с Bose, заради тези 60-ина коне в повече. А и с този пакет - Schwarz ли се казваше, изглежда доста злобно и ми хареса повече от хром пакета на другата А6-ца. След като карах и S-tronic на версията с 245к.с., мога с ръка на сърцето да кажа че 8-стпенния типтроник на ZF, е в пъти по-добър, поне доколкото мога да го съпоставя с С-троника. Не съм спортен тип шофьор, по-скоро стила ми е като на 80-годишен дядка, но просто този двигател те съблазнява неустоимо да му смачкаш педала на газта. При старт с Launch control оставя 4 следи на асфалта и се "изпарява". Досега са ми минали 5-6 чисто нови или много малко употребявани коли, но не съм се радвал така на никоя предишна. Усмивката не ми слиза от лицето.

  • Like 6
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колата е умопомрачителна, точно така съм си представял че аз бих си поръчал тази А6ца, даже май всяко едно Ауди.Просто е съвършена, поздравления.Със здраве да си я караш :)

Специално в моите очи това е най-хубавата кола във форума.

Редактирано от Raino
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...