Jump to content

Монтиране на климатик/климатроник на B5


kamata

Recommended Posts

Здравейте колеги. Изпадна ми добра оферта за A4 B5 1.8 125 к.с.96г. Но има един проблем, няма климатик/климатроник. Искам да попитам възможно ли е да се монтира едно от двете допълнително, голям филм ли е и за каква цена става дума?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Със сигурност ще е по изгодно да си вземеш кола с климатик,освен ако тази не ти е подарък

Добре, толкова ли е страшно? В смисъл за каква сума долу горе иде реч и може ли да се ползва примерно части от някое сходно ауди на части, какво представлява цялата интервенция... ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво толкова може да представлява. Ново вътрешно тяло , тръби , радиатор , евентуално нов воден радиатор , инсталация , компресор , стойки , ремъци . Това е общо взето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,ще се вкараш в голямо приключение с монтажа на климатроник и ще дадеш излишни пари, не е оправдано!Както е споменал колегата в по горния пост по добре си търси Ауди с климатроник, това е моят съвет но ти си знаеш!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди години, колегата "Гризли" си монтира климатик и то САМ !

С климатик ще е по- лесно от климатроник.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за климатроник ще трябва да се смени и таблото, ако не се лъжа. Ени 1000лв може да удари. За толкова пари ще си вземе друга с климатроник направо освен, ако тази не е за без пари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Извинявай ама за кав Х.й ти е да сменяш табло?не е толкова страшно аз ще си монтирам на моята ама тарся още добра оферта за самата система а монтажа си е ташак с ОГРОМНО извинение

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за монтаж на климатик незнам , но монтажа на климатроника не е кой знае какво, ако си монтираш климатичната инсталация, после климатроника се монтира много лесно, трябва ти управлението , моторчетата за клапите, които могато да се монтират и на твойте клапи, няколко датчика и доста кабеляци, ако се наемеш сам мога да ти помогна с напътствия, досега съм монтирал климатроник от А4 Б5 на Хюндай Купе с обикновен климатик и климатроник от А6 С5 на Пежо 406 пак с обикновен климатик. Ако ли не ти се занимава може да дойдеш и да го монтираме ние. цялата работа с всички нужни части ще ти легне около 300-350 лв. ВСИЧКО.

ето снимки

http://audibg.com/fo...ttach_id=108694

пежото.

а ето и Хюндая преди нитервенцията и след нея.

http://audibg.com/fo...attach_id=82217

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста играчка си е поставянето на климатроник на кола, която няма дори климатик. Аз слагах на А-класата на жена ми, голям зор беше :)ЦЪК

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и пак това на Акласата има жила и доста малко кабели, на А4 има 5-6 датчика , + 4 моторчета за клапи, всяко от ях с по 5 кабела, абе горе долу колкото е инсталацията на колата в момента още половината от това е пуска.

но слагане на климатик, говорим за компресор , радиатор външен- вътрешен и тръби, не се наемам. ако има климатик мога да го преправя на климатроник.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На А-класата има 4 моторчета и няколко датчика и ... жила :hilezh:. Инсталацията е средна хубост защото повечето неща се свързват към DATA Bus-a. Лошото е, че я няма заводски и се прекарват доста кабели към компа, плафона, към мотора, до компресора и т.н. Доста играчка е, а и няма място - колата е малка и се налага яко разглобяване. При Ауди ще е значително по-лесно поне от гледна точка на монтажа на възлите - компресор, маркучи и т.н., но си трябват познания кое как работи. Има и вакуми за свързване и управление. Не е лесна работа ... Не бих се хванал 2-ри път да правя това упражнение :hilezh:.

От климатик на климатроник е по-лесно, не че и там не е заигравка. Трябва и кола донор защото излизат сума дребни неща, които не са предвидени при купуването на комплекта.

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...