Jump to content

Ц4 или Б5


Recommended Posts

Споменах че имаме устна договорка. Аз самият чаках застраховката от ударената ми Б4 , но ме забавиха с изплащането. Капарото ми беше 500 лв и няма как да ги дам ако нямахме договорката че ще ме чака " колкото се наложи " . Да ви кажа че за колата не ме е яд. Парите също съм ги прежалил( не че съм вързал финансово, но го приемам че са ми изпаднали от скъсания джоб). Но ме е яд че някакъв 20 годишен пикльо се прави на голям тарикат- отначало криеше че я е продал колата и ме чака, но като му казах че идвам с парите да я взема, призна че я е продал. Защо трябва на тая крехка възраст да се прави на голям тарикат?! Яд ме е начина по-който си мисли че може да ме изиграе. Затова питам за законен начин, ако не стане ще си направя кефа поне да го отбия

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 114
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Нека по- компетентните да ме поправят, но без свидетели и само с устна договорка, ще пиеш една студена вода.

Но от друга страна, това май е най- малкото, с което се размина, визирайки състоянието на онзи гроб поне на снимките.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе и ти си прав , казана дума-хвърлен камък щом имате уговорка. А и 500лв са много пари , трудно се прежалват.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Офф: едно леке, което за моя изненада все още е сред живите (дължи пари и на други "по- големи"), дължи на тъщата 50 000, ама освен за органи, няма какво друго да му вземе и май ги е прежалила.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С оглед на кенефа , който щях да купя, май избрах по-добре да изгубя 500 вместо 2500, но ме е яд на селското тарикатче. Ако ми се беше обадил като мъж и да ми каже че има купувач, щях да го разбера. Но той ми се крие до последно, някакси не мога да го преглътна

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми курвенско поведение.

 

Да 2 месеца са много но в крайна сметка бастуна си е продал колата и е редно да върне капарото. Далаверата му е че 2 месеца е ползвал едни пари безлихвено а на колегата загубата е че същите тия пари не ги е имал под ръка.

 

Бива някой да няма топки бива ама чак такива пу*ки ли са станали всички.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изглежда зависиш само от добрата воля на тариката. Моя съвет е да не стигаш до физическа саморазправа, че може да стане и по-лошо (полиция, дела и т.н.).

 

Капаро за кола на старо не е логично да се дава, с оглед на огромното предлагане на автомобили на пазара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз това се чудя?! Като му дойде времето, ще остане без топки, за да може да оправдае и визуално не мъжкото си поведение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Гледай положително - сега си изгорял само с 500 лева , а не с А4 + кой знае колко още .

 

Бил съм на тази гара А4  или А6 Ц4 . Отговогът бе ясен още след сядането ми в първата А4 - няма да е А4 .

 

  Благодарение на разпространите безброй глупости за АЦЕ мотор намерих Ц4 нов нос , много запазено , на смешни пари . Направо ме е срам , защото се пазарих и свалих цената оше . Собственикът разбрал ,че не се слага газ на таз кола ( че то на коя се слага ?!? - само си съсипваш колата ) и си мислел че никой няма да я купи  .  

 

 След 20 000 км пробег за 6 месеца мога да кажа че тези коли си струват всяка стотинка . Поддръжката ( с оригинални части ) е по-евтина от Опел Астра . Коата е много сигурна и е доста икономична , което пък обезсмисля счупването и с газови уредби .  

 

 Твърдо те съветвам да се насочиш към А6 .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Веднъж надеждна , не се чупи при постоянна употреба , може да разчиташ на нея . Перфектно се държи при дълги и бързи пътувания над 2 000 км . Може да я товариш колкото поеме . Върви с 200 и . 

 

 Втори път безопасна - купето е видимо здраво , окачването също . Определено стои стабилно на пътя . Спира добре . Голяма е и е видима за другите на пътя , намирам това за плюс у нас .  :)

 

 Говорим за кола в оригинален вид , без "подобрения" .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега Кеану, пазиш ли си документ за превода, не е нужно да водиш свидетели в този случай, ако се стигне до съд. Принципно, ако всичко е наред със сроковете в които сте се уговорили устно, ако въобще сте се уговорили (също са предмет на доказване, но говоря принципно), доста хора не го знаят, но продавача ако продаде автомобила, трябва не само да върне капарото, а да го върне в двоен размер. Нормално е продавача да е този, на когото се дава задатъка (капарото), но това капаро служи именно, всяка една от страните да спази уговорката, т.е. обезпечава неговото изпълнение, както казва ЗЗД. С две думи, ти си обещал да купиш и си дал пари. Ако се отметнеш, ги губиш. Продавача обаче е обещал да продаде и ако се отметне, какво става..............да не губи нищо ли. Затова трябва да го върне в двоен размер-твоите си пари и сумата, която ти дължи, поради това, че се е отметнал. Идеята е всяка една от неизправните страни да претърпи негативите от това, че се е отметнала. Но все пак има факти около случая, както казах-има ли уговорени срокове, коя е неизправната страна в случая и т.н. Въпрос е на доказване! То затова се оформят документи, колега. Ама човек като тръпне в очакване да си купува кола, та доста пъти изпуска детайлите. А некоректни хора навсякъде-даже са повечето!

 

И за да не бъдем голословни: 

ЗЗД - Чл. 93. Задатъкът служи за доказателство, че е сключен договорът и обезпечава неговото изпълнение.

Ако страната, която е дала задатъка, не изпълни задължението си, другата страна може да се откаже от договора и да задържи задатъка. Ако задължението не е изпълнено от страната, която е получила задатъка, другата страна при отказ от договора може да иска задатъка в двоен размер.
Ако изправната страна предпочита да иска изпълнение на договора, обезщетението за вредите се определя по общите правила.

 

 

Абе ти тези пари които си дал си вземи, пък за още, както дойде. Просто принципно обяснявам как нормативно са регламентирани нещата.

Редактирано от 4kraga
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...