Jump to content

Ел. Щора


Teodor214

Recommended Posts

Здравейте, колеги искам да попитам дали някои може да ми каже дали мога и ако мога как мога да си сложа ел щора на задното стъкло ? Много искам да си сложа , защото съм си затъмнил задните странични стъкла сега и предните ще замъглявам ама тая щора ме тормози изкам да си сложа :Д :) .... мерси предварително :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Можеш да си сложиш, но по готиният момент е ДА СИ НАМЕРИШ ЕЛ ЩОРА, която да не струва колкото половината кола  :huh:

 

Трябва да се свали цялата кора отзад , водачите на щората и инсталацията .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цитиране на предходен пост!

 

във карс има а6 седан на ел щора на части

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ПичУи, колко често ползвате щора?

На едната кола имах и я махнах след 3- дневна употреба. Според мен е много по- разумно да се търсят оригиналните щори за задните врати (вместо гнусно фолио- честно, след едномесечно паркиране със свалени прозорци вечер на аванта на тъщата, направо ми се отщява да я карам тази кола, но заради естествотто на ползване на колата е препоръчително да е с фолио).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ех, половината Д2- ки са с такава- обади се на Ради да ти даде да направиш 2-3 състезания между стъклата и щората и да ти мине мерака :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Засега имам само една .... за вратите.

 

И не е за щората а за гъдела ... :)  особено на Ел. Щората

именно не знам колко често бих я ползвал , ама не ми е кеф като няма :Д а и искам всички стъкла да са затъмнени само предното голямо стъкло няма да си позволя да затъмня защото няма да ми е удобно да карам :( иначе всичко друго под ножа :Д някои ако има инфо за ел щора да се продава казваите , че се оказа, че доста трудно се намира (това не го знаех) :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

само предното голямо стъкло няма да си позволя да затъмня защото няма да ми е удобно да карам :( 

Страничните казваш не ги ползваш. На кръстовища как минаваш? Затваряш очите и педала до долу?

Вече ти намекнаха един път за предните стъкла. Ако ги затъмниш, ще станеш любимец на пътна полиция. Мен при последната регистрация, любезно ме попитаха дали са затъмнени и ме помолиха да ги вдигна за да се уверят, че не са.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мислех да ги затъмня с най-слабото фолио а за любимеца в полицията ако много ще ме ядат няма смисъл наистина ама..... а бе то затова пиша тука за намеренията си че някои да ме разубеди :Д че като си навия на пръста си казвам 30 лв каде не съм ги дал то 2 пъти в година да ме спрат ще го преживея заради кефа ама пък ако всяка седмица ще давам по 30 лв не ми се дават :Д ддз аз като децата малко :Д



не мога ли да си купя от някъде фабрично тъмни прозорци ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега,

ще ти споделя моя опит с такава щора и за това колко често я ползвам и се надявам, така да ти помогна сам да си решиш дали си заслужава разправията.

Щората я ползвам сигурно не повече от десетина пъти в годината, като в повечето случай я ползвам когато някой кретен с нерегулирани фарове ми се забие от зад и дори обръщането на огледалото не върши работа (без извинения за избора ми на думи, защото всеки който кара с неправилно регулирани фарове е кретен според мен)

Другия момент в който я ползвам е когато съм на дълъг път, слънчево е и има пасажери отзад. Тогава я пускам за да не им се сварят мозъците :-) Но това е толкова рядко при мен, че за 5 години от както имам колата, я се е случвало 2-3 пъти я не.

 

Принципно избягвам да карам с постоянно пусната щора, защото ограничавам видимостта на тези зад мен. Имам предвид, че аз като карам, обикновенно наблюдавам движението през съклата на колата която е пред мен. По този начин мога навреме да видя стоповете (или третия стоп ако има такъв) на по-предната кола и си осигурявам допълнително време за реакция (освен дистанцията която винаги си оставям)

Принципно се дразня от коли с фолио на задното стъкло защото ми ограничават видимостта, все едно карам зад ТИР или бус. Рабирам че за някой хора това е необходимост, за други естетика и така нататък, но за мен това е един вид предпоставка за ПТП заради намалената видимост. Така че те подкрепям, ако решиш да слагаш щора вместо фолио и да я ползваш когато се налага.

Само да добавя че според мойте изводи, ако се кара дълго време с пусната щора рамената и, който са алуминиеви, провисват и щората вече не опира в прозореца както би трябвало и започва да "подскача" по нашите перфектни пътища като понякога почуква в стъклото, което е дразнещо (на края на рамената има едни гумени колелца които се въртят по стъклото когато щората се отваря и затваря и те трябва да са подпрели в стъклото). Като взех колата точно това беше случая и се наложи да ги поизправя за да ги върна в първоначалното им състояние. От тогава не ми се е налагало да ги коригирам (защото почти не я ползвам :-) )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря, колега за информацията полезна ми е наистина ами за използването на щората не мога да кажа колко често ще я ползвам докато не я имам :Д за видимоста в шумен рядко има кола пред колата зад която караш :Д (девил) а и аз често возя хора пък и дори да не я позвам като знам че там има място за нея което така търпеливо я чака я искам :Д

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега аз си сложих ел. щора и механичната ми е излишна, ако ти трябва мех. оригинална щора може да се разберем за цена.

П.П.Както казва колегата по горе ел. щората само в началото и се порадвах да я вдигам и свалям,сега си я оставям винаги вдигната за да ми пази сянка на черния кожен салон че много се нагрява. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хихихи еми интерес имам аз ама то маи щори няма :Д



чудех се дали двамата колеги които имат ел щори и не ги използват да ни ги придадът, защо такова рядно явление да стои без да се използва :Д

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За C4 ли е задната щора? Ако колегата пуснал темата няма интерес, аз съм кандидат.

Да за C4 е щората,пратих актуални снимки на колегата, както и такива как е стояла на колата,ако не я иска ще пратя и на вас,но е без забележки щората.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...