Jump to content

Вибрация и шум при завой 3.0TDI Quattro


sharper

Recommended Posts

Здравейте колеги, от време на време ми се случва, когато завивам тръгвайки от място, най - често при десен завой да се чува едно като боботене и съвсем неусезаемо притрисане във волана от колата. Също така и при по рязък завой ми се е случвало да изскърца. Гледахме колата отдолу всичко изглежда здраво по окачването. Ще се радвам на всякакви насоки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
  • 9 months later...

Най-вероятно е раздатката - след смяна на масло на дифове + transfer box се оправя (изпробвано от доста колеги от форума).

Редактирано от hysterics
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз тпопането го усещам под волана и в него-на павета при завой на дясно когато маневрирам,и в сервиза на ауди в пловдив ми казаха рейка,явно при теб е друго.Ако една рейка е разбита то тя не трябва ли да е омаслена,да стърже и да има луфт в двете посоки?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това, че е често срещано явление не значи, че е добре за задвижващата система. В крайна сметка става въпрос за 200 лв еднократно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако колегите не вярват на hysterics и аз ще го потвърдя от личен опит. След смяна на маслата вибрирането изчезва. Явно е толкова разпространено при quattro, че вече минава за "нормално". Много пъти вече стана въпрос, че се лекува и то не скъпо.

 

Хайде със здраве!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 years later...

Здравейте колеги и моят волан тресе,но при мен е различно тресе така като на крива гума ама направо изкривена,вътрешните карета са сменени преди месец интересното е че само при пълен ляв се усеща тази вибрация от quattro-то.преди да сменя каретата като че ли се не се усещаше.Къде във Варна да сменя маслото на quattro-то?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

И при мен го има това, при пален ляв и десен без подаване на газ дори , има едно вибриране и едно прескачане ако мога така да го опиша, в крайна сметка кое масло се сменя, на диференцияла или раздатката ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...