Jump to content

1.9 tdi много реве????


Ivaeelo

Recommended Posts

Пробвай, на този мотор няма какво негативно да му се случи от това.

Аз продължавам да залагам, че проблема е в генерация, турбо, мека връзка, колектори..

Редактирано от Raino
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес ми направи впечатление,че като ускорявам по бавно а не я настъпвам не бучи така.а иначе имам нубаво масло двутактово на хуск варна и ще слагам от него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично не бих експериментирал,чувал съм и за бензин в нафтата,ама ако те  чуе швабата че им сипваш в колите масло в нафтата или бензин ще те растреля на място.В Германия и в западна европа стандартите на подражка са коренно различни от нашите, даже на коли на тия години им сменят маслата на 15 000км,а не като при нас на 10 000,швабата ми вика няма смисъл,ама ти ако искаш мога да ти го сменям и на 5000,щом си цакаш.



Според мен само сервиз те управа,и то такива които работат с главите си а не с диагностики

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Колега очаквам да бръмчи като дизел,а не да реве като онези Чавдарчета с двигател Перкинс ако ги помниш

Редактирано от Ivaeelo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Колеги покарах я около стотина километра на по високи ороти ицсега не реве чак толкова.Все още съм на мнение,че е запушена и има нужда от добавка за почистване.Приемам мнения. :-P

Редактирано от Ivaeelo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябва да се закачи на диагностика и да се види в движение, както споменаваш при натискане за по-бързо ускорение е шумна, а ако ускоряваш постепенно не. Вярно е, че помпите на повечето са износени, защото са на бая километри. Когато горивото за работен цикъл не достига от износена помпа или паднали стойности на дебитомер се получава точно този ефект, при натиснат в повече педал на газта и над 2000 оборота предварението става доста, а при бедна смес и голямо предварение резултата е шумен мотор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

по принцип наистина дизела си е дизел и е шумен, обаче на чинка ми колата леон 1.9 110 коня е няма такъв кеф, толкова тих дизел, че акъла не ми го побира, а се качвам в къде къде по-нови...От всички 110ки , в които съм се возил сеата е уникално тих. Този леон е една година по-нов от мойто ауди ( а то си е доста по-шумно) и го спирам на сфетофар без музика и едвам се чува, че работи, меко казано перфектен....идеята ми е, че все пак зависи как е карана тая кола, гледана и междудругото на колекторните тръби ако не се лъжа има гарнитури, които се сменят, ако са поизгорели от там има едно ръмжене, погледни и там :)

Редактирано от stefan91
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-добре нова кола,това до като го оправиш,ще смениш половината двигател и пак не се знае дали ще се оправи.Ще я купиш още един път,най-добре джиткай я на някой ямболски циганин да и топи буталата по къра,и дай да ти продам една читава А3-ка,да ме споменаваш с добро цял живот.Малко харчи,мого върви,тиха като червей и щракаш с палци :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...