Jump to content

Щета от градушка по каско?


hysterics

Recommended Posts

  • Отговори 268
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Днес излезе решението за мойта...нямам счупени прозорци и стопове...колата беше под дърво и вдлъбнатините са леки...лявата страна (калник ,врати ,лайсни и рамката над вратите ) не е засегната ,друго всичко е набито. Армеец ,по експертна оценка ми преведоха 2200лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно така- аз не искам да разчитам на късмет, а на утвърдена компания с принципи.

Добре, разкажи какви проблеми си имал толкова с Виктория?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Ами преди 2 години излязох от пътя на един селски път с предната ми кола и се набих в една пряспа отстрани - изкъртена броня, преден ляв калник и праговете смачкани от двете страни на колата... Звъннах на КАТ и те ме питака "Има ли пострадали?" - казвам "не". "Има ли втори участник?" - пак казвам "Не". Те ми казаха, че няма за какво да идват.

 

След това отивам във Виктория описвам щетата и те ми отказват КАКВОТО И ДА Е обезщетение. Писах жалба до КФН и си извадих служебна бележка от РПУ-то в Пордим (Плевенско), че съм ги уведомил за инцидента. Чак тогава ми изплатиха по не знам си коя точка от полицата 10% от застрахователната премия (600 лв.), а ремонтите бяха поне за 1000...

 

И цялата тая истори се влачи от декември до юни.. 

 

П.С. Целия филм мина през офиса на Тодор Александров в София и после през централата им на Екзарх Йосиф.

Редактирано от hysterics
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В която и да е компания при такава ситуация ще ти искат акт + протокол за ПТП нищо, че няма друг участник. Трябвало е да дойде кат и да ти напише акт и е нямало да има каквито и да било проблеми. В този случай са си прави да се "циганят" според мен. И на мен ми се е случвало подобно нещо на селски път посред нищото и стоях и чаках кат час 2, 3 и после нямаше никакви проблеми със застрахователите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Ама то в закона пише кога трябва да идва КАТ и кога не.. Те не са им слуги на застрахователите.

 

Пък и като ми отказват да дойдат какво? Да им се скарам ли?

 

П.С. Пък и като ги насереш пред Комисията по Финансов Надзор как изведнъж от 0 лв. плащат 600 лв. като са толкова прави?

Редактирано от hysterics
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В която и да е компания при такава ситуация ще ти искат акт + протокол за ПТП нищо, че няма друг участник.

В Алианс не искат нищо. Пишеш го паркинг щета. Говоря за кола до 5 години. Ремонта е във фирмен сервиз. Това с акта от КАТ не го разбирам. както каза hysterics има си закон, който няма как да се престъпва поради прищявки на страхувателя.

Редактирано от martinich
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Те ако може и бележка от НИМХ на БАН ще искат, че е била отрицателна температурата и е имало поледица... От 100 кладенеца вода ще извадят само и само да скатаят.

Редактирано от hysterics
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма как да го пише паркинг щета след като вече ги е уведомил един път. Отделно цялата кола смачкама отрепд + праговете паркинг щета ... В закона не знам какво пише, но аз им казах на КАТ, че ми трябва акт за пред застрахователите и дойдоха веднага. Всички сме се занимавали със застрахователи и знаем, че търсят и най-малката причина да не изплатят щетите. Ясно е, че ако тръгнеш по комисии, господари на ефира и други врачки най-вероятно накрая ще си вземеш парите, но кому е нужно това ? Всичко това е офтопик за което се извинявам. Нека спрем до тук.

 

"Те ако може и бележка от НИМХ на БАН ще искат, че е била отрицателна температурата и е имало поледица... От 100 кладенеца вода ще извадят само и само да скатаят." - Ами естествено, че ще искат. Дори ако не беше такава повсеместна градушка точно това щяха да ти искат за тези щети :D. Това се опитвам да обясня, че по всякакъв начин се опитват да не изплатят щетата и аз лично след подобна случка и консултация с брокера ми правя каквото ми каже той а не разчитам на закона и ходенето после с месеци по институции адвокати и тн. Теб щом така те устройва и накрая взимаш 1/3 от парите за щетата ти си действай по твоя начин ;). Не искам да убеждавам никого, че съм прав.

Редактирано от fifipaldi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз правя следното - една дълга майна на Виктория и в Армеец щетите се завеждат и ми дават възлагателно писмо за 30 минути.

 

И между другото въпросните шефчета застрахователи не са над закона. Не могат да карат държавни органи да обикалят по поляните щото някой си е изкривил праговете.. Все пак тия патрулки харчат мойте и твойте пари, нали така?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уведомяваш мобилните групи на застрахователя. Те имат и извън големите градове по региони. Да идват те тогава. Но всъшност не съм чувал КАТ да отказва да идва. 

 

"И между другото въпросните шефчета застрахователи не са над закона. Не могат да карат държавни органи да обикалят по поляните щото някой си е изкривил праговете.. Все пак тия патрулки харчат мойте и твойте пари, нали така?" - Напълно съм съгласен с теб и не малко нерви съм хабил и аз по този казус, но за съжаление могат и те тормозят до дупка. Никъде не съм казвал, че принципно не съм съгласен с теб. Въпроса е как стоят нещата на практика.

 

Но и друго има. Ти реално си извършил ПТП за което трябва да ти се състави акт. Нарушил си правилата за движение по пътишата. Ако имаше втори участник може да се разберете с двустранен протокол, но ако няма не знам как точно стоят нещата.

Редактирано от fifipaldi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

А имал ли си ПТП на 40 км от голям град на 29ти декември? Виктория нямаха мобилни групи тогава, сега не знам дали имат.

Редактирано от hysterics
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Но всъшност не съм чувал КАТ да отказва да идва. 

А защо аз трябва да искам да плащам ненужен акт? Мобилните групи са разумно предложение стига да дойдат в реално време.

 Виктория нямаха мобилни групи тогава, сега не знам дали имат.

Алианс изобщо нямат, поне тук. Казаха ми елате в удобно време, днес, утре в други ден да заведем щетата

Редактирано от martinich
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами ако нямат или не могат да дойдат и ти си ги уведомил както си му е реда с описани видими щети по телефона не мисля, че след това ще има какъвто и да е проблем след като видят на живо, че щетите отговарят на посочените.

Редактирано от fifipaldi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И двете ми коли са в Армеец и сериозни оплаквания нямам. Вярно за бенца дават малко кинти, но за 14 годишна кола толкова... За аудито само съм го описал засега и чака да бъде боядисано по фактура (там пак се заядоха за някои работи, но всичко в нормите). Поради обстоятествата, ще се позабави боядисването :D Иначе очаквам да няма проблеми после с изплащането.

 

Единственото което ме дразни при застрахователите е тъпата клауза за "рисков шофьор", където ти вдигат вноската ако си регистрирал повече от 3 или 4 щети. Не знам всички подробности около тази простотия (за кои случаи точно важи и т.н.), но да ме определят за рисков, когато други индивиди са ми спирали, паркирали и т.н. в колата е малко тъпо. Разбирам да беше за неща, като на колегата, да съм ходил по нивите и т.н., но не. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега hysterics за да искат да ти откажат щета Виктория е имало причина която ни я спестяваш. От 6 г. работя в компанията и повярвай има винаги вратичка да ти откажат, а ако щеш и на господ да се оплакваш след това. Със всяка една полица си вървят Общите условия на съответната компания и съм сигурен на 100% че никой от вас не ги е прочел нито веднъж, а това на което се разписваш е вид договор който е доста равностоен в съда.

Нищо лично към никого!

Лек ден на всички.

 
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...