Jump to content

Apple iOS vs Android vs Windows mobile коя е най-добрата система?


  

306 гласа

  1. 1. Коя е по-добрата операционна система за смартфони ?

    • Apple iOS
      145
    • Android
      145
    • Windows Mobile
      99
    • Nokia с фенер
      80


Recommended Posts

  • Отговори 3,6k
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

E Айфоня е като Симбиан...Ограничен от към къстъмизации, шаренийки, свързаност и т.н. Работи добре в неговата си "екосистема" , но с останалите е малко скаран. Абе смарфон for dummies... :hilezh:

 

Аз лично го ползвам за всичко, но при мен е малко по-различно, защото ползвам няколко услуги, като Нетфликс, Хулу и Амазон Прайм, от които гледам филми и сериали на корем(амазон през телефона и таблета, стриимващи на ТВ през АплТв-то), отдетлно имам екстри, като новини на живо през няколко канала, НБА, НФЛ и тенис турнирите на живо. Повечето от тия неща искат месечен абонамент символичен, но новини и подобни са без пари. Отделно имаш сравнително нови филми под наем или за купуване през iTunes. Също така имам достъп до цялата ми музикална колекция, която ми е качена в iCloud, имаш iTunes радио, отделно хилядите онлайн радиостанции. Също така, ясно е, че всичко което ти е на който и да е апълски дивайс, можеш да го стриимваш и може да се ползва, като втори(трети) монитор за ОС Х.

 

Та понеже доста от тия екстри не са достъпни в БГ, може да се върже към Plex сървър и да меткаш там всичко, което сваляш от торент сайтовете. Едно време само за плекс сървъра дадох хиляди левове за HTPC, което да работи безшумно. Сега за $99 имам много повече. 

 

Я ми кажете, тази кутийка Apple TV,  как ще ми вдигне стандарта на живот, защото имам оферта за такава от последните, на цена близка до подарък...

 

Глупости.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И такъв скандал няма с андроид просто щото някой чийто цици би искал да видиш няма да ползва самсунг :)

Знаех си аз, че тея с айфоните не сте случайни. От холивудска звезда нагоре. Особено пък ако e в комплект с базова а6-ца на предно с бонус малолитражен дизел :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какви аргументи, като си/сте коне с капаци и във всеки проблем виждате хидън фийчър или вадите некакви идиотски оправдания...

Що па на никой не хакнаха Фейсбука ами точно айклауда? Щото е ташак затва и щото са алчни некадърници, дето изкарват всеки нов айфон с нов проблем. То не беха обвхвати на Wi-Fi, антени на мрежата, слаби батерии, огъващи се корпуси.. Ама нали е лъскав и отива на масата в Биад, затва дай да си го вземем на изплащане. :hilezh:

Тея екосистеми може да имат някакъв смисъл в америката, както ви обади Spunky. В България тоя телефон се взима 99% за гъзария, а не щото е много умен. :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и тва с гъзарията го има......ама нали не твърдиш че всички с андроид си ги взимат щото изстрелват сувалки....   :hilezh:

 

 

хубавото при айфон е че си изброил всички бъгове на ВСИЧКИ айфони излизали някога в едно изречение.....дай ако искаш да обобщим бъговете при андроид дивайсите, ма подозирам че няма да ги съберем на тая страница  :steinigung:

Редактирано от zlobil
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Андроид устройства се взимат толкова масово, щото само такива се предлагат. Другите варианти са грозна тухлоподобна нокия с виндос или обикновен телефон за дядовци, дето ги раздават подарък при изговорени 100 минути вече, тип "нокия с фенерче" :hilezh:

Тва в някакъв разумен бюджет. Иначе ако можеш да продадеш нивите на баба си или да дръпнеш нов заем, тогава вече си взимаш айфон щото заедно с ключа от аудито/баварката хвърлени леко небрежно на стъклената масичка носят 50 бонус точки при лова на котета :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е хубаво че дойде ти да ми обясниш що съм си взел телефона :) Не щото 90% от техниката ми е на Apple, а за гъзария в Биад. Ето го реалния проблем - с пласмасяка не ви забелязват по чалготеките. Кажи си да ти олекне бе. Само по селата и при такива зависнали в 90те смотове още телефона е признак за нещо пич. Може и осмокласничките не знам, вече одъртях. Виж сложи един часовник за 50-60 хиляди евра - там е гъзарията безплатен тип ти давам.

 

Нали се сещаш, че няма човек, който ако го таргетират хора с достатъчно ноу хау няма да му вземат снимките от телефона? И как па го реши, че не са хакнали фейсбуците на хора? Е тука да почетеш малко как се случват нещата: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2739764/Did-iClouds-Find-My-iPhone-function-help-hackers-steal-celebrities-nude-photos-Flaw-exposed-hundreds-images.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@dhtj

Виж ся не казвам че 60-70% от хората притежаващи iphone в БГ го притежават именно да тежкареят (в световен мащаб не мисля че изобщо хората обръщат внимание на това все пак говорим за телефони по 100-200$ с договор)....което реално е глупаво щото да блеснеш с телефон беше възможно преди 15тина години, ся и най-големият скъсаняк може да го вземе на лизинг....

 

 

ps : btw тва с гъзареенето ви е също мноо любим довод......кажи ся за бъговете при андроид дивайсите недей пропуска избирателно..... а андроид у-твата се взимат толкова масово ОСНОВНО щото са евтини а не щото потребители са супер ентусиасти решили да персонализират до безкрай.... нали не твърдиш че леля Пенка която си е подновила договора към Мтел и са и дали Алкател за 1.99лв/месечно го е избрала щото има много варианти за персонализация ?  :hilezh:  :hilezh:

 

 

Ако в някъв момент (в което силно се съмнявам) Ейпъл пуснат смартфон за 99$ и андроидите ще изчезнат от пазара....  :dance:

Редактирано от zlobil
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бъговете на андроид дивайсите са много , щото който реши, той си прави некакъв опит за телефон и го пуска на пазара. Това е лошото. Хубавото е , че го пуска на мизерна цена и в крайна сметка получаваш доста повече, отколкото си платил. Това се отнася за над половината от андроид дивайсите. Самсунг не коментирам, не съм им фен на бавния touchwiz, съсипващ всичко. :hilezh:

От другата страна - Apple (нали не мислиш наистина, че се чете ейпъл?) - там плащаш яко и очакваш да получиш много, но всъщност пак получаваш доста недообмислени и недонаправени неща. И хоум бутоните пропуснах да кажа че им се чупят доста, да добавя към горния списък. То в съседната темичка се вижда, при последния ъпдейт колко хора пропищяхте, че телефоните ви вдигаха със секунди закъснение.
Накратко - в единия вариант плащаш за шкода, получаваш vw, в другия вариант плащаш бентли, дето уж трябва да е перфектно и изпипано, а то пак прегрява и некой път не му влизат скоростите :hilezh:

 

П.П. Енчо, по тънък лед стъпваш, усещам че ще имаш дежавю на срещата ти с вуйчето :hilezh:

Редактирано от dhtj
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ме разсмивай бе, ходи друсни два гюбека в Биад да ти видят ключа от колата и андроида. Може си го сложиш в предния джоб на ризката с остра яка както на времето се носеше сигма голд от същите типажи.

 

 

Ти кажи кога си плащал яко на епъл и си останал разочарован, че от одеве само преразкази по картинка четем. Имам всеки айфон от първия до 6+ без два S release-a, как не съм чупил един хоум бутон, как не съм огънал един телефон? Сигурно щото не съм редовен в Биад ли?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Бъговете на андроид дивайсите са много , щото който реши, той си прави некакъв опит за телефон и го пуска на пазара. Това е лошото. Хубавото е , че го пуска на мизерна цена и в крайна сметка получаваш доста повече, отколкото си платил. 

 

 

 

бухахахахах голям си 

 

:flehan:  :flehan:  :flehan:  :flehan:

 

 

 

 

Ебах тая мизерна цена на М8/С5 към 1000лв. 

 

Тва с хоум бутона е факт при 5/5s но не при всички, решава се гаранционно или с/у 10лв.

Забавянето при вдигане също го имаше но с първият ъпдейт (мисля 1 седмица след като обявиха 8-цата) всичко се оправи.....

Бъговете при андроид как ги решават производителите ? С нов модел ? Или почвате едно безкрайно ровене по форумите как да си "персонализирате" устройството да работи нормално. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ме разсмивай бе, ходи друсни два гюбека в Биад да ти видят ключа от колата и андроида. Може си го сложиш в предния джоб на ризката с остра яка както на времето се носеше сигма голд от същите типажи.

 

 

Ти кажи кога си плащал яко на епъл и си останал разочарован, че от одеве само преразкази по картинка четем. Имам всеки айфон от първия до 6+ без два S release-a, как не съм чупил един хоум бутон, как не съм огънал един телефон? Сигурно щото не съм редовен в Биад ли?

 

https://www.apple.com/support/iphone5-sleepwakebutton/

 

Измислям ли си?

Тва щом тея са си го признали , представяш ли си какъв брутален фейл е? И още утре мога да ти снимам клипче с ДВА айфона с неработещи хоум бутони и един огънат вече.

 

И полека как ми приказваш, ако обичаш. Ако продължиш да ми викаш "БЕ" ще ти дам нови причини да се будиш нощем потен и да плачкаш на модераторчетата като ти сипваме. :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А, иначе по темата - примерно от моята камбанария, защо ползвам Андроид, ползвам ги, защото имам много сериозен проблем с вещоманията - първото изпускане на телефон при мен е горе-долу, като излизам от магазина, второто е като се качвам в колата и на третото вече прилича на войнишко канче, точно поради тази причина, не си позволявам да дам 1000 лева за нещо, на което ще му таковам майката за норматив. A хора, като мен със сигурност има доста. И да, кейс няма да си сложа, все пак няма да се женя за тоя телефон. Като видя някой с 13 кейса, 4 бъмпърчета и 7 дунапренчета увити на един телефон и ме хваща скомина :lol:

Всеки един от двата типа у-ва си има предимства и недостатъци, няма идеално щастие, но пък съм на 1000% съгласен, че примерно в държава като USA, поради ред причини, apple у-ватата са много по-удачни от android.

У-ватата (всичките до едно от apple) са много добри и качествени и вършещи работа, но ми се струва, че цената спрямо преките "конкуренти" е малко по-висока от необходимото.

 

П.П.

Само за протокола да вметна, Енчо, не знам дали си наясно, че пича ще купи с все ретрофит А6-цата ти и ще ви  продаде за жълти стотинки, и ще си купи два Андроид дивайса, да не говорим, че е толкова технически светнат в нещата, че ако само можеш да си представиш, ретрофит А6-цата ще хвърли маховик с дюзи поне! :lol:  Позволих това лирическо отклонение, че гледам си доста рязък и нетактичен, а след това бягаш да докладваш, а тея типове сте ми най-любими.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много хубав линк си дал. Айде сега да помислиш малко - има проблем, Apple пускат програма, сменяш си хоум бутона и си свиркаш. Дай ми аналог масов проблем при андроид, където някой производител е направил акция, и същия тоя производител има световна мрежа, която да ти позволи да си върнеш телефона и да ти се оправи кажи речи на момента. 

 

ПП. Единственото, което редко спрел типаж като тебе може да ми причини е да си го преместя от левия в десния крачол. Или обратно. 

 

ПП2. Пича мое ми купи разпада, мога и утре да го засиля от някоя скала или да го върна на надин. И отново ще си го преместя от левия в десния по тоя повод, сешсе. Щото само тука кубатурата и телефона са неква гъзария. Ама нека блестят биад поколението :) Нема такт с такива ръбове на една туба бензин от най-близкия град.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Измислям ли си?

Тва щом тея са си го признали , представяш ли си какъв брутален фейл е? И още утре мога да ти снимам клипче с ДВА айфона с неработещи хоум бутони и един огънат вече.

 

 

 

Eхе, ще снимаш един от деветте айфона в света(http://www.oneofthenine.com/), които са се огънали? :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2469324,00.asp

 

 

Отново...кога ще ви сменят самсунг примерно телефона щото си го слжил в задния джоб и си седнал в разпада преди да извадиш телефона? Имаме ли примери за подобни акции?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ПП. Единственото, което редко спрел типаж като тебе може да ми причини е да си го преместя от левия в десния крачол. Или обратно. 

Спрел си ти щото го обръщаш на лични нападки и определения. Спазвай културния тон, няма да те моля пак.

Аз споделих вече за преживяванията си със сервизите. Подмениха ми телефон за 300 лева, купен от друга страна, без увъртания и без касова бележка (нямах). Друго не мога да кажа.

Редактирано от dhtj
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За тия неща акции? 10 секунди Google, сигурно има още 100 такива проблема по всичките андроид у-ва за по 100 долара. Къде са акциите?

 

https://www.ifixit.com/Guide/Samsung+Galaxy+Nexus+Power+Button+Replacement/23379

https://www.ifixit.com/Answers/View/91850/Fixing+possibly+damaged+USB+charging+port

 

Не знам къде ги правите тия андроиди, но на жената ми го правиха стария и андроид месец и половина. Щото беше излезнал нов и тоя го пращаха в холандия и тн. И накрая и купих един iPhone и приключих. Ходя веднъж на месец и половина до щатите, като имам проблем - обикновено ми го сменят. Сега ще сменя една 5ца щото не ме кефи батерията, от една скапана докинг станция я порасипах малко. Ама като обясня, че дропи разговори, губи обхват wifi-то и тн. вади момчето един рефърбишд и сменя. И след 5 мин рестор тоя телефон е същия като този, който съм останвил. Това, не знам коя марка разработваща телефони на Андроид може да го предложи на клиентите си.

 

 

ПП. Личните нападки ги почна ти с глупостите за двигатели биад и тн. 

Редактирано от N1995
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

10 секунди Google

 

Личи си, толкова и си намерил.....

 

 

the device is no longer covered by warranty I decided to replace it myself

 

 

Не трябва ли телефона да ти е в гаранция, за да ти сменят каквото и да било...? 

 

Като човек, който е имал такъв телефон повече от 2 години смело мога да заявя, че е много кораво копеле. Прекарал съм много време по форуми свързани с Galaxy Nexus и за такъв масов проблем не съм чул. Не пиши глупости, само колкото да отговориш с нещо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Найт флай и Плаза ако си със златен айфон моментално взимаш 20% отстъпка.. И си моден - влизаш, оставяш колата отключена, мяташ гъзарията на масата, и като си затръгваш - вътре те чакат 5-6 абитуриентки :hilezh:

 

У дома имам 2 apple tv - та. От 2 години ги разчеквам  (ползвам ги като плеър) и ... няма по-хубава щуротия за парите си... Няма... Боднал съм им по едно XBMC - кеф ти стрийм от локалната мрежа, кеф ти от FTP .. Матрьошки по 8ГБ (пред FTP) си вървят брилянтно....

Редактирано от edinak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

 

Само, да уточним, че Биад беше написано, чисто примерно, чисто знаменателно, защото има сериозна доза истина за нашите географски ширини, а ти се оприличи първи и го прие супер навътре, отъждествявайки си се супер активно. Защо, на подобна провокация не откликват - zlobil, spunky, Alex,  които са яростни привърженици на марката? Ти си единственият, който влезе в личности определения на 'ръб, на една туба бензин-селянин и т.н.'.

Ако трябва да продължа с обективния анализ - човек, който си взима гнусно базовата "нова", с най-смотаният мотор и да започне да я ретрофитва всячески си е направо жалко, след което активно обясняваш, че с Андроид трябва да си затворен месец, за да става за нещо и някакво ползване, абе малко е смешно.

В отдела, в който работя сме 16 човека - 10 човека сме с андроиди, 6-те са Iphone - 4, 4С, 5 два и 5С два, от всичките тези Iphone само 4-ката е здрава на куче, 4С-ката сменява 4 пъти гаранционно дисплеи, като и 4-те пъти се появяваше петно на дисплея в горен ляв ъгъл, двете 5С-ки на 3-я месец, след като са купувани по едно и също време в рамките на седмица единия смени телефон, заради неработещ бутон, а другия с петно в дисплея. Чистата 5-ца след година и 3 месеца ползване отиде за дисплей, като преди това не и работеше Wi-Fi-то от примерно 6 месеца, просто не искаше да се включва. От всичкото това време имаше един Huawei P6, който му се беше надула батерията и изкривен заден панел - това е. Не казвам, че навсякъде е така, но моята социологическа извадка е прекалено красноречива.

Безапелационен факт е, че качеството на изработка на всеки Apple device е малък секс и истинско удоволствие от употребата, а когато се дават 1000+ лева за дивайс ще трябва да се очаква подобен експириънс.

Редактирано от Audi_FeN_1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може и да го пробвам тва меджик бокс тв нещо си...

Не знам дали ,точно ако ябълките пуснат тИлИфон за 100 bucks, ще избият рибата, но ако някой намери начин да се качва ИОС на друг девайс освен АЙфон, тогава може и да стане интересно ...Малко ще трябва да се потрудят повечко Тим Кук и дружина "детелина"...за да си продават девайсите и да успеят да са конкуренция на пазара...

Редактирано от mitsubishi galant
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...