Jump to content

MrGrudev

Recommended Posts

Здравейте!

Колата ми е А6 2007 година 3.0 TDI. На външен вид игзглжда като S6, с DRL диоди долу в бронята.

Диодите светят през деня, заедно с DRL-a във фара. Когато съм на фарове диодите изгасват, и светват когато издърпам копчето за да пусна халогени. Всичко е наред светят, но всеки път ми дава грешка че халогените ми са изгорели, понеже компютъра очаква нормален халоген, а не диоди. 

Дали е възможно с VAG, да му се зададе че халогените са диодни и да не дава грешки.

 

Другия ми проблем е с DRL-a вътре във фара. Смених ги с диодни. В началото всичко беше наред, но започна от известно време да ми дава грешка на левия  DRL. Пищи 1 път показва ми изгоряла крушка, пищи втори път и ми изписва с текст какав е проблема. Като това го прави на всеки 2-3 минути. И докато дава грешките диодите изгасват, след което пак си светват.

 

така изглеждат халогените ми :
2007-audi-s6-photo-8936-s-429x262.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябва да си ъпдейтнеш централ електрика и да ти се кодира колата за LED светлини. Иди при Мишо да ти го оправи за 20 минути.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма да стане така!

Правилният подход е:

Качваш халогените горе на мястото на дневните, като за да не дава грешка слагаш 35W крушка.

Дневните се свалят долу, като за да не дава грешка слагаш 24V(за да не грее и свети) на всеки диоден модул.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ай нема нужда от правилен подход с крушки и глупости. Аз съм с S6 кодинга и ледовете ми светят заедно с ксенона че беше най-бързо за изпълнение и нито грешки инамбито нищо!

Освен това са вече превързани тия фарове!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де, а има ли вариант като си на фарове, дневните светлини да не светят (за такива във фара)?

 

Сега съм си на Ауто и през деня са дневните, вечер фарове + дневни. (цветовете им се разминават нещо...)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен, ледовете светят през деня с ДРЛ-а. Когато светната фаровете, ледовете изгасват. Аз мога да си ги пусна допълнително като завъртя и издърпам ключа, все едно пускам халоген. Което и правя защото повече ме кефи как изглежда колата със запалени диоди.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми те са закачени както на мястото на халогена, така и към дневните светлини. Ако не се лъжа така и трябва да бъде. Не съм сигурен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам идея, аз съм ги направил да светят като дневни. Вечер не ми загасват заради настройка в модула. Вързани са ми на кабелите за дневните. Мога да включа и захранването на халогените от копчето за светлините, като ми светват крушките във фара предвидени за дневни при А6. Можех да сложа до 55W халогенна крушка, тъй като те ми се захранват от инсталацията на халогените, но го сметнах за ненужно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен излиза че имам 2 дневни светлини (в бронята-диодите; и във фара- които също съм сменил с диодни), а халоген нямам. Ползвам си диодите в броята и като халоген

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, сигурен ли си, че си с оригинални С6 модули долу в бронята, а не някоя лед лента? Няма как да ти синеят долу ледовете ако са истински! Освен това, те не са само няколко диода на една платка, има и друга електроника, която като дадеш мигач или аварийки примерно намаля интензитета на светене и тн. Баба ми ще потвърди.

 

Трябвало е да си направиш кодинг за С6 и просто да ги вържеш тия долу за дневните светлини, ти направо си им разказал играта на тия фарове. Как така фарове за мъгла ГОРЕ, то няма никакъв смисъл от цялата работа, при положение, че идеята е да светят максимално близо до пътя тия фарове. Освен тва и като си сложил и ледове допълнително горе и те светят си представям просто каква картинка си с 3  вида различно светещи светлини :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Христо ес6 няма халогени. Ако свали дневните на а6 долу, ще останат кабелите за хакогените свободни. Затова съм ги качил горе. Просто за да са свързани и да няма грешки. На С6 окабеляването е друго.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не е творил чудеса. просто е сменена бронята и на мястото на фаровте за мъгла са сложили диодни ленти. вързали са ги като фарове за мъгла и са прекодирали ДРЛ а на Америка и така използва фаровете за мъгла като дневни светлини. затова може да ги пусне принудително от копчето. или още по лошо, сложили са им допълнителен модул да ги пали.

Смятам че правилният отговор на задачата е съвкупност от всички отговори досега.

Преправя се инсталацията така че да си стане както трябва и после се ъпдеитва и нагласява кодинга на модула. за да се намалят при мигач и при пуснати фарове нощем.

естествено ако ледовете са ментета, първо да намери оригинални ескови.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...