Jump to content

Помогнете, имам проблем с музиката на колата.


sweetlioo

Recommended Posts

Колеги, имам А4 96 г. със най-стандартна музика. Радио Blaupunkt и колони Nokia. Смених радиото с Pioneer deh-1500ub а колоните с Hertz dcx 130.3. Но съм разочарован от качеството на звука. С оригиналните говорители, звукът е много по-чист, дори се усещат ниските честоти. Новите колони обаче са доста зле. Чуват се повече във високите честоти, пръщят и бучат. Със тях виждам, че и подсветката на радиото променя силата си. Пробвах с няколко различни настройки от радиото, но успях да го докарам до качество близко с оригиналните колони, но не може да става й дума за по-добър звук. Тъй като това ми е първия допир в тази област, не съм наясно къде е проблема. Може ли някой да ми даде някакви насоки, моля?

Благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето и моята заигравка с проблем като твоя: http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=123446&hl=

Аз така и не разбрах, защо не мога да ги напълня тез колони. Незнам кое идва слабо: сиди, говорители или кабели. При мен започва да криви при наистина доста усилен звук (на задната седалка направо не се търпи) и за това не се оплаквам.

При теб мисля, че е слабо сидито. Щом премигва, значи не му достига мощност.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ужким моето CD е добро. http://www.pioneer.eu/eur/products/archive/DEH-1500UB/page.htm Навсякъде чета, че Hertz са добри говорители, изчетох мнения и за модела, който съм взел, и все добри отзиви. Но при мен е много зле. Как да проверя и да знам +/- свързването дали е добро и дали от него не идва проблема?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да неби да не са ти сфазирани говорителите,получава се този ефект тогава.

Това можеш лесно да разбереш ката поснеш само леви или десни от баланса,ако тогава започне да свири добре разменяш +и- на говорителите,но само от едната страна.

Редактирано от Petkovm
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кривоча най-вероятно идва от CD-то, щом ти мига подсветката не му стига захранбване. Пусни му една по-дебела маса като за начало. А за колоните ако са вързани в противофаза (едната правилно, а на другата обърнати по погрешка полюсите) няма да имаш бас защото едната гаси баса на другата.

Отделно ако не са монтирани качествено никога няма да свирнат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Погледни да не си разменил някой от плюса и минуса на колоните/става с баланс за лява дясна и фадер за предни задни/,ако по отделно имат повече бас отколкото заедно/само среда/ значи не свирят фазово еднакво,тоест разменил си някой от плюса и минуса на говорителите.При повечето пайнери/PIONEER/ баса е урязан от стъпалата за колоните,а се подава по ниско ниво/400мV/ на отделни чинчове към друго стъпало! Щом ти мига подсватката или имаш тънки захранващи кабели,или голям товар от страна на колоните/под 2оМ/,не слагай 4оМ говорители паралелно на един канал! Имаш два плюса,единия е постоянен за паметта,другия е за усивателите/4бр./ минава през контактния ключ и трявва да е с добро сечение /както и масата задължително!/ и трети плюс евентуално към габарита за подсветката.Ако изкаш повечко динамика/HI-FI звук/ търси си друг плеар,примерно алпин или кларион.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Също както казва radi_nrj монтажа! Ако не са уплътнени както трябва или не са захванати стабилно, никога няма да засвири хубаво.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...