Jump to content

Проблем с ксенона


Vasil92

Recommended Posts

Когато пуснах фаровете и ми светнаха лампите и изпищя имам колата от месец турих ксенон и ми направи проблема вече два пъти но не винаги става това !!!! И се извинявам за темата знам че има такива но моят проблем ебпо различен !!! И ако има някои да помогне благодаря от сърце

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вкарват ти смущения баластите. Сложи им допълнителна маса на корпуса и ако не е достатъчно си купи „залъгалки”, продават се в същите магазини, където се продава и ксенона.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще пробвам скоро колеги !!! Аз живея в Шотландия и ксенона е от ибей за " залагалките " съм чувал но ще видя какво ще стане ако го замася !!! И отново БЛАГОДАРЯ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам подобен проблем с ксенон 55W  АС но и след замасяване един път  дава грешка друг път не дава ? :wall:

Редактирано от mitashki911
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здравеите и от мен аз имам същия проблем на мен ми сверва лампата с проблем на ABS   казаха ми че понеже   едната запалка е мн близо до ABS дава слущения иго товари мн и ще изгори обвивах запалкити със фолиокакто ми бяха казали но  пак същата работа и сега обмислям  вариянт да купя оригинален ксенон

някои ако намери решение нека да сподели

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Извинявам се че сага пиша !!! Проблема е решен с закупуването на "залагалки" всичко вече работи !!!! Ако някога си купувате ксенон колеги взимаите CAMBUS ;) Ане по евтините боклуци

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, ама аз съм и със залъгалки и пак го има проблема...Баластите са вградени във фара (на мястото на оригиналния баласт) Проблема се появи след смяна на крушките.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпроса е какъв ксенон си сложил, може самият ксенон да е проблема. На моята втората кола А4 Б6 съм със ксенони D1S купих на Philips $74 двете крушки от ebay и не съм имал никакви проблеми с тях.

На мен ми се беше прецакал едината запалка и ми гореше ксеноновите крушки моментално и като смених запалката и сложих този Philips ксенон и заспа.(запалката също от ebay си взех на Valeo 180лв)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте и аз имам подобен проблем при мен когатo завъртя копчето за фаровете ми светва един голям червен удивителен за да се махне трябва да загася колата и след това го няма :)) какво трябва да направя за да работи нормално

Редактирано от Lembiii
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 6 months later...

Здравейте,

 

да не отварям нова тема...имам следния казус.

 

Преди месец смених фаровете на б6цата с нови и монтирах нов АС ксенон 35в. Преди това карах с ДС тип и не съм имал проблем(не светеше хич добре). Както и да е монтирахме всичко никакви проблем и нощем прогледнах. След около седмица ми светнаха лампите за ЕСП и АБС в движение. Няма закономерност. Остават да светят дори на контакт, понякога угасват, понякога не....проверих и излезе грешка заден десен абс сензор, който ще сменя в края на седмицата. 

 

Питането ми е дали баластите (по-скоро този за левия фар) да прави мизерия на абс модула? Днес за работа паля всичко е ОК, потеглям пускам фаровете и светнаха АБС и ЕСП лампите...но пак не мога да кажа, че е от това защото не винаги светват с пускането на фаровете. Понякога след 3-4 контакта и няма проблем, др път си карам така цял ден има дни когато всичко е нормално. 

 

Прочитам, че може да е от смущения от баласта, но ми излиза все пак записана грешка за абс датчика . Като сменя сензора и евентуално пак се прояви проблема, може ли ми кажете дали правилно съм разбрал. Трябва да се закачи (как?, къде точно?) кабел от баласта към купето за маса?

 

Успешен ден :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може проблема да е от баластите, опитай да им закачиш по един кабел от корпуса към купето за по-добра екранировка и виж дали пак ще светват лампите. Ако светват си сложи временно старите обикновени крушки и покарай известно време с тях. Така ще си сигурен от къде идва проблема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ОК, мерси за отговора. Смятам 1во да сменя абс сензора. Надявам се да е от него. Ако не ще си поиграя със заземяването на баласта...ако продължи ще пъхна баласта под фара на заводското му място.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страничен ефект на китайския ксенон. Едно време сложих някакъв премиум китайски ксенон (слим баласт, цена 200 лв) на А3-ка, 99 год. Страничния ефект беше, че при включване на фаровете за миг просветваха 2-3 червени символа на таблото и после всичко си беше наред. Баластите и кабелите бяха екранирани, самите баласти бяха захванати за купето и все същия проблем. Сегашната ми кола няма ксенон, но не бих сложил повече китайски.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз също карам с китайски ксенон 35W 6000K купуван от ebay за 40 паунда, разбира се има си вградени can bus залъгалки и е със слим баласти. Карам почти година с него и никога не ми е светкала каквато и да е лампа от нищо. Четох доста и в английските форуми относно монтирането, та при мене сложих слим  баластите на фабричното място под фаровете. Баластите ги захванах с неръждавейка ламарина за корпуса на фара от доло и същата ламарина служеше като капак закриващ целия баласт, е имаше и малък разез да излезе кабела, понеже не можеше да се събере целия кабел вътре заради залъгалките и същия трябваше да мине с две малки дупки през пластмасовата капачка на фара. Погледнато отгоре всичко е скрито и не личи че е слаган ксенон.Сега наистина свети по-добре, като по-рано не ми се караше извънградско вечер.

Редактирано от kx3m
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има значение модела ксенон, както и колата. Проблемите ги имах на A3 8L. При B6 е друг комп., както и окабеляване. Не е ли по-добре ретрофит на ксенон екстрата (с части от морга) отколкото купуване на китайски ксенон? Като цена ще е по-скъпо, ясно е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...