Jump to content

Какъв cd-changer симулатор бихте избрали ?


skynet

  

15 гласа

  1. 1. Какъв вход предпочитате към оригиналната аудио система

    • Обикновен AUX с 3.5mm стерео жак.
      2
    • MP3 player директно свързан с касетофона работещ с sd карти.
      11
    • Безжична bluetooth комуникация с телефона и пускане на музиката от него.
      2


Recommended Posts

Здравейте.

Интересува ме кое от предложенията в анкетата ви се струва по-примамливо. И кое бихте си взели за вашия автомобил.

Като да кажем показателите и цените в следните граници:

 

1 Вариант. 

 

Устройство което се включва на мястото на cd-changer и го симулира, като от него излиза 3,5мм стерео жак към който може да включите всякакво устройство ( mp3 player, телефон, компютър и др.). И така без да се правят интервенции по оригиналния касетофон да имате aux вход. Примерна цена на подобно устройство около 25лв.

 

2 Вариант

 

Устройство което се включва на мястото на cd-changer и го симулира, като в него може да поставите SD карта с MP3 файлове и да ги слушате през касетофона. Като може да управлявате от касетофона пускане и спиране, както и следваща и предишна песен. И така без да се правят интервенции по оригиналния касетофон да имате mp3 player към него. Примерна цена на подобно устройство около 70лв.

 

 

3 Вариант

 

Устройство което се включва на мястото на cd-changer и го симулира, като в същото време осъществява Bluetooth връзка с вашия телефон и по този начин безжично може да пускате музика от телефона си в колата. Също така може да управлявате от касетофона пускане и спиране, както и следваща и предишна песен. И така без да се правят интервенции по оригиналния касетофон да имате bluetooth връзка с телефона си(възможност за функция hands free). Примерна цена на подобно устройство около 100лв.

 

Моля кажете си мнението, кое от устройствата бихте си взели. И дали цена ви допада.

 

Поздрави.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм за втория вариант. Решил съм и аз да направя подобно нещо с оригиналния концерт. Продават се такива виртуални чейнджъри на Yatour и са към 130-150 лева. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Третия
Минал съм през него, но останах с лоши впечатления и смених оригиналния касетофон

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Качеството на изброените варианти е далеч от един нормален чейнджър (или звука от радиото)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На Шарана си купих един кабел и го боднах в АУКС-а на медията.

Ползвам един Галакси С2 като мп3 плеър.

Чува се обаче леко шума от мотора.

Мързи ме да свалям кабела и да го обвия с алуминиево фолио за да екранира шума.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При качествен източник и "записи", първото решение няма алтернатива.

Ако ще пускаш просто "някакви" мп3-ки, избери това, което ти е най-удобно.

 

Ако не ти е проблем опазването на колата, си сложи афтърмаркет плеър.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първият вариант?? През аналогов AUX!?

По-нискокачествен звук може да извади единствено през касетка с кабел! Аналогов вход е най-добрият вариант единствено за отбиване на номера. 

Знам прекрасно качеството през фабричен AUX директно към касетофона, представям си като се прекара и през още едно китайско устройство...  :magic:

Редактирано от Moonland
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Реално аналоговия вход е един и същ за всички устройства, било cd плеъра или за мп3 от флашка. Всичко зависи от добрия преобразувател от цифров в аналогов сигнал. Ако примерно е евтин китайски мп3 плеър с 8битов чип нещата не звучат добре. Но ако имаме 24битов и добри файлове за възпроизвеждане нещата стоят по съвсем друг начин. 

 

Идеята на тази анкета е, че в момента проектирам подобно устройство защото афтермаркет устройствата нито се вписват в интериора , нито могат да постигнат същото качество. И затова искам да разбера какво би се харесало повече на хората за да мога да се насоча към него. И да го предоставя на възможно най-приемлива цена за даденото качество. Като всичко ще бъде с преференции за ауди клуб България.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искаш да кажеш, че проектираш ДАК?

Ако е така, си мисля, че с цена не може да пробиеш на пазар, залят от китайска ширпотреба.

Трябва да заложиш на качество.....но къде има смисъл да спреш за класа на дак-а при  автомобилно озвучване :nixweiss:

Повечето хора искат удобство и не ги интересува качеството (стига да не е на съвсем ниско ниво). За тях епъл е върха, епълските мп3-ки са по-качествени:) и няма как "правен" дак да е по-скъп от айпод.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тук съм напълно съгласен с robobug (макар и разбира се да "нямам никаква представа за какво пиша", в клуба на специалистите по всичкология се влиза само с връзки).

 

Не виждам как ще пробиеш с цена. А другото, което споменаваш е "вписване в интериора", което още по-малко виждам как би могъл да осигуриш в малък тираж...  :nixweiss:  Според мен пазарът е разделен на търсещите евтиното без каквото и да е ударение на качеството и визията (преобладаващият дял е такъв) и хора с финансови възможности, които просто биха избрали подходящо генерално решение без значение от цената и не биха купили DIY кутия.

Не виждам как би могъл да предложиш нещо на който и да е от тези 2 сегмента. Но все пак респект за ентусиазма! 

 

И все пак ако това е замисъла имаш според мен най-голям шанс да пробиеш с продукт от 3-ия вариант, особено ако докараш прилично качество и надеждност, тъй като bluetooth решения за целта не са толкова масови и като цяло по-скъпи. Трудно мога да си представя обаче, че ще успееш всичко описано за цена от под 100лв. А и съвместимостта с различните телефони винаги е била проблем номер 1 на подобни устройства.

Редактирано от Moonland
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"специалисти по всичкология" :).....предлагам ти, когато дадеш и един лев за аудио апаратура, тогава от позицията на човек, пробвал поне нещо, да квалифицираш. Дотогава може да се киприш с епитета "специалист по всичко".

 

И под "аудио апаратура" нямам предвид айпод или ресивър от техномагазин ^_^

Редактирано от robobug
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма да проектирам ДАК. Ще проектирам самия cd changer симулатор. И се зачудих кое би било по-привлекателно за хората. Иначе кутията няма да е нито голяма нито нещо грозно. Спокойно ще може да се сложи зад касетофона. Или в малкия тайник над него. Горе долу ,ще изглежда като тези които се продават на доста по-висока цена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще проектирам самия cd changer симулатор

 

Колега, в е-вау има доста сносни CD-changer емулатори, на доста сносна цена. Този който си закупих наскоро е с 24-битов DAC. Принципно МР3-ките които слушам са с 320kbp/s битрейд. Повярвай ми, няма разлика в качеството на звука между CD-changer емулатора и реалния CD-changer. Интеграцията на тези изделия е перфектна към съществуващото оборудване. Този, който си закупих, мога да го управлявам и от фабричното радио и от мулти-волана си. Изписва ми в коя папка съм (CD) и на коя песен съм. Мога да прескачам из папките/песните, да превъртам и т.н. Като единствен недостатък бих изтъкнал, невъзможността да визуализира ITAG-а на песента (за тези които не се досещат какво е това: име, изпълнител, албум, година и т.н.). За съжаление доколкото съм запознат, протокола който използва радиото не го позволява.

 

А относно дизаина и с него мисля китайците са се справили добре. Ето така изглежда моя (малко по-фешън):

 

IMG_20150122_090521.jpg

 

А така изглежда на колегата (по изчистен и стилен):

 

$_1.JPG

 

И за финал, моя ми стъпи на 42 лева. Дори и по някаква абсолютна случайност да успееш да влезеш в цена (което е невъзможно) на 1 бройка, къде ти остава маржа (а той е важен, в него е включена не само печалбата но и всякакви разходи, косвено и пряко свързани с производството, които никак не са малък %).

 

П.П.

Позволих си да те цитирам, защото не е зле да направиш разликата между симулатор и емулатор. Не го приемай за заяждане. Просто с изказа си създаваш грешна представа в технически грамотните читатели.

Симулатора просто симулира наличието на CD-changer. Той се използва за извеждането на аналогов AUX. 

Емилатора вече емулира наличието на Changer. Тоест, той не симулира присъствие на такова устройство, а имитира действията му (на CD-changera). Не ме бива в обясненията, но надявам се хвана смисъла.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявам се ако съм внесъл объркване с това ,че си го пиша симулатор. И мен не ме бива много в обясненията.

А извинявай колега но къде го намери на 42лв. Защото аз колкото и да гледам не мога да го намеря толкова евтин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега погледнах, че подобни устройства  с фактура започват от 180-200лв в БГ, а колко работят нямам идея. 

Може и да има голям успех с цена около 100лв.....особено ако свирне по-добре от китайските и това да може да се демонстрира.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Погледни пак. С ф-ра започват от 130, но като още нов продукт, все още е с голям марж. На вън е по 90-100 кинта (с ф-ра както казваш), още не повече от година - две и ще се изравнят. Хубаво е преди да се хвърли в дадено фанансово начинание, човек да направи анализ на продуктовия сегмент.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз вече заложих на вариант 2. Yatour - 140лв от продавалник. Като от ибей ще е 20-30 надолу, от търг и още повече. Според мен не е смислено да свири от телефона, защото е много по-разсейващо да смениш песента от телефона, отколкото от радиото. А и всяко едно устройство в повече усложнява нещата.

В частта с дизайна въобще няма какво да се коментира, при положение, че подобни устройства не се монтират почти никога на видимо място(моя е в жабката).

Качеството: Yatour-a с 320kbps MP3-ка вади много добър звук(сравнено с мп3-ка от CD, а не с аудио диск).

За съжаление съм съгласен с колегите по-горе за цената. И аз мисля, че няма как да докараш китайска цена на устройство, което няма да се произвежда масово. Не говоря за цена само на компонентите, а и за труд и някаква печалба.

Все пак в крайна сметка, ако имах избор между Yatour-a и българско устройство(което не му отстъпва по качество на звука), бих избрал родното, дори и да е малко по-скъпо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега погледнах, че подобни устройства  с фактура започват от 180-200лв в БГ, а колко работят нямам идея. 

Може и да има голям успех с цена около 100лв.....особено ако свирне по-добре от китайските и това да може да се демонстрира.

 

Колега, днес гледах фирма, която ги предлагаше за 130 лева (но от служебния компютър, та сега в къщи ми е трудно да го намеря). Но това не е основното. И за 100 лева няма да сколаса. В момента в който ги пусне евентуално на тази цена, пазара ще се намести по него. Да не говорим, че даже и за 100 лева няма да може да ги докара. Повярвай.

Но даже и да успее, няма да има такъв оборот, че да има смисъл изобщо.

А да не говорим, че тук в БГ се търси най-ниска цена. А вносителите на Yaptour например, бързо ще се ориентират. Просто в момента пазара за тях не е либерален.

А ето така леко в темата, ще ти дам един пример за пазара тук . Днес на обяд, влизам в е-вау да видя какво ново и попадам на супер предложение: дигитален чейнджър Yaptour + Блутуут модул за него. Ето това:

 

Yatour.jpg

 

Цената бе убийствена и веднага набих бутона купувай. Екстра, но аз вече си имам дигитален чейнджър. ОК, ще го продам. Всеки който пита, му се стори висока цената от 160 лева за дигиталния чейнджър + модула + безплатен монтаж от мен. Накрая се нервирах и обещах всичко на колега, на който бях обещал да му намеря дигитален чейнджър на читава цена. Колегата е свестен и си го заслужи, винаги гледа да помогне. Дадох му всичко на коста (на колкото влиза - на толкова и излиза): 77 лева.

Та колега, не си хаби времето. Според мен нито ще го докараш на качество, нито на цена.

А щом имаш познания и желание - създай нещо уникално, нещо което още не си предлага. Прегледай темите и ще видиш много неща, които могат да се създадат и ще имат пазар! По-ранните Аудита са по-ограничени от към екстри в електрониката, които могат да се подобрят с афтърмаркет модули!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да така е . Пазара би се нагласил по конкурентните продукти. Но аз не мисля да излизам на пазара сериозно защото там знам ,че нещата са сериозни. Искам да си направя кефа напаря едно такова устройство. И между другото да мога да го предлагам на прилични цени на колеги от форума. Защото не всеки се рови по търгове и му се занимава да поръчва и да проучва интернет пространството. Наистина има далавери но човек трябва и да поизчака и да има късмет. Аз искам да дам нещо на хората които искат да го вземат на момента. Отделно имам проект които малко е в застой и с домашната автоматизация. И с други неща по автомобилите. Но това ми изкочи в главата понеже в момента имам един оригинален kenwood които не е нисък клас и освен екстрата ,че мога да пъхна флашка в него друго не получавам. Нито звучи като оригиналното нито се връзва с интериора. Та от там идва идеята да го направя за мен и след това да видя дали мога да го предлагам на една конкурентна цена във форума.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако ти се занимава, направи една залъгалка за колата че има радио. Сещаш ли се. На големия дисплей нали изписва станциите, а когато си с неоригинално радио, даже и не свети. Направи джаджа дето да казва на колата да изпише примерно Audi A4 Avant или Audi S-Line или Audi quattro. Варианти бол. Ако го направиш, веднага ще ти доведа няколко човека, които са с афтърмаркет радиа и откачат от черното петно на дисплея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...