Jump to content

Клапите за парното се чуват като стартирам двигателя за известно време.


qnkov

Recommended Posts

Когато запаля колата и чувам на място, докато се оправям, как клапите на парното зад централната конзола по слух се мърдат нещо и през 3-4 секунди се повтаря един спецефичен шум все едно не се наместват. Не ми е правило впечатление след това дали се чуват, защото си пускам музика и не се вслушвам. С ваг-ком дали ще излезе и могат ли да се адаптират? Някакви идеи?
Audi a3 8p 2.0 tdi/140 (3 врати) 2006.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при мен и при други съфорумници е същото нещо. Около минута има някаква "самоадаптация" на клапите и звучи все едно не мога да се наместят и се повтаря, но колкото и да е закачана, никога не е показвала грешки на VCDS, както няма и проблеми с насочването на въздуха според предочитанията на водача в съответните посоки. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при мен щракат когато дам на контакт и започнат да се наместват, грешки не ми илзизат, от време на време не пречи  да се прави адаптация с кабел.Във форума имаше тема как се прави... май тази http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=93763

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е напълно нормално и е потвърдено и от Инголщат в информационен бюлетин. Клапите правят тест/самоадаптация след всеки студен старт на двигателя и за съжаление шума (прищракването) е неизбежен, но напълно нормален. И при мен е така - не съм засичал, но продължава поне минута, даже може би 2-3.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, може би по- дълго от минута е, към и около 2 може би. Не мисля да засичам. По интересното е, защо има такова програмиране, че да го прави всеки път след запалване. Мисля, че се случва и при загрял мотор. Предполагам и на много други марки и модели я има адаптацията, но защо? Чувал съм ги и след гасене на колата (ако не ме лъже паметта). Защо го правят и всеки път след палене и то толкова дълго? Предположения?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен ми направи впечатление първите седмици през които карах колата, но бях почти сигурен, че е нормално и не ме е притеснявало. Иначе наистина е малко грубичко и необичайно кола от премиум марка да издава такива "адски" звуци  :hilezh:.

Това е малко като лекото помръдване на чистачките. Не знам дали сте го забелязали и него. Направено е с цел да ги раздвижва по малко ако не са ползвани дълго време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въобще не е направено с тази цел, но не му е мястото тук ;) и двете имат своя смисъл, но уви клапите биха могли и да са по-тихички действително. Но все едно - 2 минути тест не бива да се взима предвид :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мърдането на чистачките е за да се приберат и скрият тотално под черната "лента" на стъклото. 

 

Тази адаптация след всяко палене според мен е безсмислена. Не знам защо така са го решили...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Че при мен не мърдат. Едва след активиране от сензора за дъжд застават по-нагоре, но после се "паркират".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...