Jump to content

Смяна на турбо


veni 76

Recommended Posts

  • Отговори 55
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Знам аз, че е с два кулера. Освен това има доста други екстри, така, че само със смяна на турбината и чип не мисля, че ще станат нещата както трябва. Всъщност нека някой по-запознат да каже, но ще трябва според мен поне и един челен кулер да му боднеш, за да не прегрява по-голямата турбинка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кулерът охлажда постъпващия в двигателя въздух, не турбото. Може и без по-голям кулер просто в горещините и при по-голямо настъпване ще намалява вървежа на колата, зимата няма да има голяма разлика :). Кулер винаги може да се добави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма проблем да се сложи K0-073 и само да се мапне. Просто този който ще настройва, ще трябва да се съобрази с дебита на инжекторите и температурата на входящия въздух. Колата ще си върви нормално, просто няма да се извлече максимума от турбината.

 

Може да се добавят инжектори от BEX или от ТТ 225 коня. Намират се на прилични цени.

Челен кулер също е голям плюс, но от моргите се намира на прилични цени десен кулер от BEX с прилежащите маркучи.

 

За прегряването на турбината имат голямо значение катализатора и генерацията. Ако катализатора се замени със "спортен"(с по малко клетки) или с права тръба и се направи един downpipe с малко по-голям диаметър, на турбината ще и е доста по-добре.

 

Ако направиш всичките тези модификации и се мапне добре ще е доста приятна за каране колата. Може да се наложи по някое време да смениш и съединител обаче.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дюзите от BEX и от TT 225 коня могат да се сложат без хардуерно преправяне или настройване. Махаш твоите и слагаш новите.

Но трябва после софтуерен ремап за да има ефект. Иначе може да не работи добре колата. Компютърът може да се адаптира към новите дюзи в някаква степен сам, но общо взето няма смисъл да ги сменяш ако няма да се настройва колата.

Цитиране на предходно мнение!

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...