Jump to content

Покупка на Ауди А3 2003


Recommended Posts

Здравейте на всички! Предстои ми да взема шофьорска книжка и мисля първия ми автомобил да е именно А3 от фейслифтовите 2003 година дизел със 131 коня и 6 скорости. Може ли горе-долу да ми кажете:

 

1. Проблемите на въпросния автомобил( както и на двигателя)?

2. За какво да гледам при покупката?

3. Колко излиза обслужването на двигателя?
4. Горе-долу колко би ми излязла регистрацията на автомобила в КАТ?

 

Благодаря предварително!

Редактирано от temelkov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Посочения от теб модел е доста и добър и сравнително безпроблемен,ако съответно е подържан и обслужван редовно.При огледа на автомобила наблегни на самия мотор,дали работи равномерно,ослужай се за неприятни шумове и тракания,погледни дали няма някакви течове или големи омаслявания по самия мотор,погледни турбината,виж дали се изписват някакви грешки по таблото и т.н.Обърни внимание на хидравликата също за течове и сълзене,защото и тя си проблем при тези модели,ако има проблем с нея,ще ти се наложи да рециклираш рейката,провери как работи климатроника и на охлаждане и на топло.Просто колата трябва да се покара и пробва и ако продавачът е съгласен можеш да и направиш диагностика на която излизат почти всички проблеми ако има такива,но ако не си запознат с дизелите по добре отиди на оглед с човек който разбира от тях.Първоначалното обслужване не е скъпо,но трябва да си отделиш едни 400 лв.Регистрацията в КАТ,ако не е платена Еко-таксата от продавача,трябва да си е.я заплатиш ти,тя е в порядъка на около-250 лв. и още 50-60 лв.за номера и това е по регистрацията.Успех колега с покупката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, Колега,

В семейството караме пасат с този двигател. Пълно обслужване е около 1000 лв. Разбира се може да имаш и други разходи - дискове, накладки, амортисьори. Огледай добре колата за тези неща и сваляй от цената, ако са износени. Много от колите нов внос нямат гуми /около 500 лв./.  Обърни внимание на съединителя - той е скъп. Колата трябва да дърпа много доволно с този двигател на А3 + 6 ск. така че при теста определено трябва да останеш с добро впечатление от колата. Успех!

Редактирано от ppenchev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря колеги! А ако колата е от автокъща без номера има ли някакъв начин да и направя тестдрайв или...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

няма да се навие никой да те пусне без номера на пътя :) Единствено ако е по-голям паркинга да направиш едно две кръгчета вътре, но не знам дали има смисъл.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговора значи единствения вариант е да си нося майстор с мен който да и направи пълна проверка на място :hilezh:

Цитиране на предходно мнение!

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Повечето джамбази са бойни и нямат проблем да изкарат колата и да я пробваш на някой селски път. Преди аудито гледах един много изпънат леон 1.8 турбо в стара загора и след настояване за проба имах чувството, че ще се разпадне колата. Тест драйв задължително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги какво ще кажете за тази А3-ка 
 

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11433713704066810

 

Знам че нещо не е точна обявата защото до колкото знам този двигател,скоростна кутия фарове и стопове са само на А3-ките от 2003, но все пак цената е добра и колата поне на снимките изглежда добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само дето си е доволно мърлява и тоя плат дето виси от корите на вратите...някой е прал мъжката мен лично таз кочинка вътре ще ме депресира колкото и здрава технически да е колата макар че за тази не ми се вярва.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...