Jump to content

Покупка на A3 (8PA) дизел...моля за мнение по обява


Recommended Posts

Има (поне в извора) коли на всякакъв пробег. Само че и на съответната цена! Разбира се, че има и 10г. A3 8P на 50 000км! Но не в същия ценови диапазон като тези на 150 или 250 000.

И отново в БГ виновен е купувача. Ако не приемаше съвсем доброволно и съзнателно да бъде лъган, нямаше и да се случва, не и толкова масово. Каквото повикало, такова се обадило.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 108
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

То си личи още с влизането дали в една кола е пушено! Иначе COMFORT SISTEMA ще да е синоним на "най-луксозното изпълнение на AUDI A3 SPORTBACK" и като бонус се допълва от "трети стоп ORIGINAL" С нестандартния си размер гуми "295/45/17" колата се превръща в истински джип (ORIGINAL разбира се), което е най-новото и най-луксозното за модела.

Сигурно личи дали е пушено ама като напишат НИКОГА и ме убиват просто.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кофти тръпка колега. А най-интересното е, че дори при толкова много забележки не е смъкнал и лев от цената. Аз лично бих се засрамил от това което продавам. Надали я е взел за повече от 3000 евро тоя борсук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не е точно така... Колегата беше намалил цената (като непрекъснато пишеше, че му се струвало много несериозно някой да "му се пазари" по интернет), моя довод беше че съм доста далеч, а и че ако ми е казал всичко и е коректен няма причина да не договорим цената дистанционно. В следствие на своята мнителност поиска заради предложената от мен по-ниска цена да се видим направо при Нотариус са сделка, без оглед, тест и т.н.

Хахаха, и това преглътнах!

Цитиране на предходно мнение!

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

....както и бяха били най-очаквам избор за полупка, предвид, че от "съфорумец ще вземеш нещо читаво и без скрити проблеми.... ДА, ама не!!!!

*** В България думата "КОРЕКТНОСТ" явно Е МЕЪСНА ДУМА.

И така да ви разкажа налратко за двете коли.

Както се досетихте, се насочих към двете форумни А3-ки (1,9TDi-105кс-2006 и 2.0TDi-170кс-11.2006год.).

ПЪРВАТА Audi А3 1.9TDi...

С бащата на колегата Holz_8885 не успяхме да се договорим за цената, и забравих за нея.

ВТОРАТА ФОРУМНА Audi A3 2.0TDi (BMN)...

Тази втората кола е къде-къде по-интересна, тази която продава колегата AudiFan0000

И такава...да започваме историята. Видял той, че си търся кола и ми писа ЛС с линк към неговата кола: http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=176918

След доста разменени ЛС с информацията, която ме интересува реших че съм намерил "КОЛАТА" и реших да ида да я видя (за мен пробег от 1000км). На мой нарочен въпрос за забележките, той ми отговори, че колата има само една забележка и тя е на преден ляв калник, при това от отваряне на врата на съседна паркирала кола (повярвах). Иначе колата била перфектна и "никога не била удряна". Направихме среща. Дойде колегата, поздравихме се и започнах огледа на колата. Първото нещо което ме втрещи беше външния, боята.... Колата сякаш беше боядисана в селски двор (на открито), от човек нямаш понятие що е то боядисване на автомобил!!! На въпроса ми, защо е пребоясисвана, отговорът беше .....

Така че момчета, гаранция за нищо няма - НИКЪДЕ!!! нито приятели, нито съфорумници, никой... Разчитайте само на вас си.

Пиша всичко това тук, защото не искам да му развалям темата, в която колегата AudiFan0000 си продава колата, макар че някой наивник ще скочи с главата напред, а от коретността и гаранциите на колегата не остана и спомен. Нямам нищо против момчето с колата, но колеги защо криете всичко като мишки?!

За да си " кажем всичко " за аудиторията ще сподел, че колегата Rotkod предложи 11.500лв. без единия чифт джанти с гуми ( плюс той да поемел таксата в нотариус )- доста арогантно ( смело ) предложение, което не кореспондира с реалността. Аргументите му бяха, че не е коректно да си смятам разходите по поддръжката при дилъра, в цената ( аз ако имах и минимално намерение да си връщам инвестицията в тази кола, трябваше да я обява на 60к + лв- Лудост ! ), както и спомена, че цените на ново-внесените милионници са под 10к лв, тоест за сносен екземпляр това, което предлага, като пари е оптимално. о_О

Автомобилът на AudiFan0000 може да не е перфектен, но за тези пари горе-долу може би идеален ?

Колега Rotkod, без лоши чувства, но при положение, че търсиш нещо под себестойност защо се изкарваш жертва на заблуда, нима не ти е известно, че безплатен обяд няма ?

Редактирано от Holz_8885
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега Holt_8885,

Когато разговарях с баща ти, му предложих , ако желае да извади от офертата единия комплект джанти с гуми и съответно да редуцираме цената. Разбира се че ще потвърдя, че съм му предложил 11500лв, това нередно ли е? Все пак отнякъде трябва да се започне пазарлъка. Ако той имаше интерес да продава, щеше да се завърже разговор, и така щяхме са постигнем (или пък не) споразумение. Само че той отказа всякакъв разговор различен от това което знаем вече, че предлагате кола, комплектовка и цена и така "случая е приключен"! Това са фактите. Оттам натам, кой какво е влагал в автомобила си, за да го поддържа във форма си е негова работа, никой не може да държи сметка на никого. Както ти/вие можете да си определите цена за продавания Пт вас автомобил, така аз (или който и да е друг потецчнциален купувач), може да предложи цена съобразена с бюджета му.

И не се изкарвам жертва на заблуда, а казвам това което съм видял, разказвам факти свързани с обявата на колата на колегата AudiFan0000, които никъде не са упоменати в описанието. Ако бях направил снимки, щях са ги публикувам, за да разбереш за какво става въпрос.

Кое е под себестойност и кое не, е невъзможно да се каже! Има търсене. Има и предлагане. Кой, кога, и на каква цена ще го продаде/придобие засяга единствено и само продавача, респективно Купувача. Както никой не може да ми прави сметка на моите пари, така и никой не може да ти прави сметка на твоите ... Всеки се разпростира според възможностите си.

И.... Без лоши чувства, но ми се струва, че нещата отиват към заяждане. Аз никого не обвинявам в нищо. Само споделих фактите.

Ти против истината ли си?

Цитиране на предходно мнение!

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:) Колега #Rotkod успя да ме развеселиш със своя детайлен (дребнав) обзор на всяка драскотина по моя автомобил

Да и защо като си тръгнал да просветяваш хората не споделиш за пазарлъците още по интернет

как при цена обявена от мен 12400 ти ми предлагаш 11к и то с опция да си разделим разходите при нотариуса, а да ти напълня резервоара за да прибереш колата до София и да ти дам една бутилка 12г уиски, че да почерпиш?

ето на това лично съобщение моя отговор бе ако иска направо при нотариус да идем защото ми бе пределно ясно: тук ще смъкне малко после пак ще се пазари

Виж сега моя коментар за теб !

Като искаш автомобил без никакви забележки на минимални километри по възможност дори да е купена и да е седяла 7г без да е карана което най-много би те устройвало (смях) купис си чисто нова от магазина БЕ ПИЧ

Това българина е страшно нещо винаги иска да купи най-евтиното и то да е перфектно дори тогава пак се циганее

Никъде не съм написал с големи букви ПЕРФЕКТНА нито съм минавал снимките на фотошоп

пукнатия заден стоп сам може да погледнеш че съм качил снимка на която се вижда и пукнатината

Второто което е цената която съм обявил мисля че е адекватна на състоянието на автомобила (тя подлежи на коментар)защо не отидеш да видиш тази в София която е обявена на 15к

Сам каза, че технически е перфектна (да не повярваш как ти се изплъзна такава хвалба от устата "благодаря") ето цената е обявена 12400 да предположим , че външно не е ок коментираме цената сваляме на 11500по интернет идваш на оглед тогава за кое пак ми искаш да свалям след като технически е ОК?

още нещо като си толкова стриктен погледни на какви километри съм писал в описанието 187к и съм качил снимка от 8.9.2015 на 186894км а не на колкото ти си се изхвърлил , че съм я писал на 182к

Сам каза колко си педантичен тогава забеляза ли колко е сурнат задния калник на пасата с които доиде ЩЕ МЕ ПРОЩАВАШ (смя...ях)

 

П.П.

#Moonland респект към компетентността към всеки въпрос свързан с 8Р, но не е спортсменско без да видиш и другата гледна точка да лепваш директно под обявата този смешен обзор на въпросния колега

 

Поздрави на компанията и весело :)

Редактирано от AudiFan0000
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Истината както винаги е по средата. Аз в момента съм на пазар за кола за баща ми. Ходих, гледах едно Е90. Намерих забележки, никакви грижи - човекът приема да ми редуцира цената с документалната стойност на ремонта. Колата му е на реални километри, проверено. Нямаше цигании с боя, с интериорни дефекти и износвания и като цяло нямаше нищо фрапантно. Не е редно дори да си помислям да му искам да ми свали 2000 лв за казанче на хидравликата (струва 100 кинта, ебаси....) Но не виждам нищо нередно колегата да сподели какво е видял, без да се напада. Просто да се разберете с няколко снимки дали има портокал боя или няма. 

Колега аудифен, ти сериозно ли го написа това за задния калник и оплю кандидат-купувача си ??? Човекът има право на мнение, все пак. 

Пак да кажа - разберете се с факти, така има недоизказани неща.

Виждам и генерализации за българина, сериозно ли ? Ти чисто нова кола ли караш?

И купувачи, и продавачи имат още много да учат....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

AudiFan0000,

От злобните ти коментари се вижда ниската ти култура. Всичко казано за колата ти е факт, макар и неприятен за теб. Въпреки че се разходих 1000км аз не те обидих с нищо, за разлика от твоето изказване. Иначе на срещата го раздаваше разбирач или нещо от сорта и докато ти разглеждах колата се опитваше да ме разсейваш със сладки приказки и ми говореше как твоята кола не била с BKD мотора (140кс), който пукал главите... Разбирам, че като нападаш, тама отмествам фокуса от себе си, кпрекността си и колата си.

Относно километража, виж си обявата в mobile.bg ма какви км е написана (182'000км) и после се изхвърляй така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...