Jump to content

Проблем при студен двигател


Stoiann

Recommended Posts

Здравейте. Трета сутрин имам  следния проблем:

 

След две подгрявания, завъртам и колата си пали от раз. Оставям я да работи на място докато си изчегъртам стъклата и в един момент мотора изгасва и следва едно 10 минутно въртене, докато запаля отново. Първия ден, когато ми го направи, смених горивния филтър и подгревните свещи (свещите ги смених, защото така и така ги имах налични), но на следващата сутрин се случи абсолютно същото. Забравих да спомена, че като запаля, около 30-40 секунди колата тресе (все едно работи на три цилиндъра) и пуши нещо средно между сиви и бяло.... Някакви идеи какъв може да е проблема? Предварително благодаря! 

 

Kолата е А4 с 1Z двигател.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам прозрачен маркуч за да видя дали има въздух (нямам идея за друг начин), а относно нафтата - от едно и също място заревдам, откакто имам колата и миналата зима не съм имал проблеми. Колега, а какво да сипя, като добавка за да изключа проблем с горивото (в смисъл да не замръзва).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Закачвах го. Нямам никакви грешки.

Сега ще ида да взема добавката и ще се види дали нафтата е била ш*бана

Редактирано от VBI
Цитиране на предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съмнявам се. Ако източиш по-голямото кол. нафта и да си налееш читава, така да. А тази ще я изгориш на по-късен етап ( топло време )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Неравномерния празен ход го има и при мен при ниска температура, след 1-2 минути се оправя, паля при -12 с едно подгряване и 2-3 сек. въртене. Свещи не съм сменявал, сигурно е с оригиналните от Италия. Догодина ще ги сменя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами оказа се от нафтата.... Двама комший,  също като мен са заредили от бензиностанцията срещу нашия блок и.... :) Иначе добаката я сипах и допълних с читава нафта. Вчера и днес не съм мал никакви проблеми (но пък и температурите са висики в сравнение с предишните дни). Претрисането в началото су го има за около 30 - 40 секунди. Нещата май отиват към проблем с някоя от дюзите...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...