Jump to content

Миризма на недобре изгоряла нафта


papi92

Recommended Posts

Здравейте!

 

Колата е А4 Б5 1,9 110 AFN. От както купих колата има миризма на недобре изгоряла нафта. Мислех, че е нормално но не го усещам при други AFN-и. Разхода смятам, че е добре (градско 6,5 - 7, като не я жаля; магистрала 140-160км/ч 6 - 6,5; извънградско 5 - 6,5, зависи колко бързам :D). От време на време започва да мирише и в купето ако поседя 10 минути на място.

 

Забелязах и че болтовете на плочката на ГНП са два различни вида, 3 жълтеникави за шестостен и 1 сребрист за торкс, което ме навежда на мисълта, че този самичкият не е за там.

 

Как мога да проверя дали помпата е настроена добре? Така ли трябва да мирише?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Помпата със сигурност има нужда от регулировка. Това, както и центровката се виждат на диагностика с компютър. Когато компресията падне под определена граница също почват такива симптоми без да  е задължително влошен студен старт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Можете ли да ме ориентирате как да се насоча към проблема? Какво трябва да проверя? Как мога да го диагностицирам през VAG-COM примерно и къде трябва да гледам за отклонение от референтни стойности?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А защо не си провериш първо всички маркучета по които минава нафта. Аз няма да се учудя ако имаш някое пукнато и от време на време да пропуска. Смени ги направо всичките, та даже и на вакумите да не ги мислиш тях поне. Обикновенно тези на двигателя са изпечени отвсякъде, като пластмасови са и под платняната оплетка отдолу са доста зле.
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)
Преди 4 часа, hristtov написа:

Цитиране на предходно мнение! 

Като взех колата имаше проблем с теч на нафта и губеше мощност. Тогава смених и вакумите и тези за нафтата. Миризмата не е на чиста нафта, а на някакси богата смес и не напълно изгоряла. Има по специфична миризма. Махнал съм катализатора.

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...