Jump to content

Въпрос относно зарядно за Samsung


Recommended Posts

Здравейте колеги, 

натъкнах се на следния проблем, при зареждане със зарядно през запалката на колата, през определено време започваше да показва че кабела е изваден и спира зареждането и след малко пак започва да зарежда. Потърпях го малко и опитвах да намествам кабела, да не би да е проблема в лоша връзка, е да ама не. Спира пак почва и така до момента до като не хвана пътя през прозореца  :hilezh: . Сега си търся качествено зарядно за телефона, Samsung Galaxy S5 ако има значение модела де, да е с поне 1,5-2 А ток на 5V. Ще се радвам да ми споделите модели и марки на такива зарядни които сте ползвали и сте доволни, защото това е второто което купувам, като първото при работа над 30 мин започваше да се топи :wall: . Благодаря Ви предварително :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой от тези зарядни са пригодени за андроид, други за аЙФон. Разликата е в два резистора между захранващите + / - и D+/D- за дейтата. Двата дивайса си мерят напрежението на D+ и D- и по този начин определят дали това зарядно е за тях. Другото важно е да използваш кабел с ниско съпротивление, защото при нискокачествените кабели дебелината на проводниците е мака (примерно 28AWG което е около 0,08мм2. Или използвай оригиналният кабел или си купи максимално къс и дебел. 

Аз ползвам Anker PowerDrive4 48W.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)
Преди 14 часа, grizzly написа:

В ЛИДЛ от днес...

270366_03_f.jpg

За това зарядно ли става въпрос.

@papi92 http://www.dx.com/p/ihave-5v-2-4a-universal-high-speed-mini-car-charger-for-iphone-ipad-more-black-352449#specification

За това зарядно ставаше въпрос в началото на темата и до колкото виждам са описали само iPhone, но не и Android. Зарядното нормално работеше сборно време не повече от 20 часа, и в един момент си седеше кротко в запалката, а в следващия се движеше равнозакъснително през прозореца :hilezh:

Редактирано от BikerBoy
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 14.03.2016 г. at 17:06, grizzly написа:

В ЛИДЛ от днес има зарядни с едно гнездо 2.1А по 8лв.

Зарядното се оказа това от снимката и с цена от 8 лв и гаранционен срок 3 ГОДИНИ, направо не се замислих и го купих. Малък минус е че пружинката на върха на зарядното е много силна и при друсане може да да избутва зарядното от запалката, но ще я модифицирам като и резна няколко навивки :)

Очаквайте продължение след по дълга работа как се справя, да не почне да грее като печка и да се топи като сладолед :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Както обещах ето го и продължението... Вчера използвах зарядното на дълъг път и при почти празна батерия телефона се зареди и зарядното не мръдна от запалката (опасение което имах че по лош път може да се измъква) и не се нагря корпуса му осезаемо. Така че съм много доволен и препоръчвам. Още веднъж благодаря на @grizzly за насоката :)

 

ПП: Виждам че снимката в сайта на Lidl е махната така че слагам моя да се знае...IwsBqXWahSaS2OgLRFXQPI5AHYX0mr8hwOKpJr98

Редактирано от BikerBoy
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление не съм засичал вчера, но преди няколко дни за 20 мин зареждане добавих 18% заряд. Ще имам в предвид да засека цялостно зареждане в бъдеще :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скоростта на зареждане при толкова мощно зарядно не се определя от него а от телефона. Моя тегли до 1,3А максимум, предимно около 1А. Съответно от това зарядно може да се зареждат две такива устройства по 1А. Освен това над 80% тока на зареждане пада, също и при повишена околна температура пак пада.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Просто ме съмнява това зарядно да може да даде 2А ток.

uc?id=0B-1sxK02P7NAYnhZYXdKNzRzWkk&expor

Снимката е правена от това зарядно, след малко направих замерването със зарядното за контакт от комплекта на телефона и зарядния ток беше 1200mA, но температурата на батерията беше повишена и заради това е паднал тока, защото и двете зарядни ги дават с заряден ток 2000mA

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мен пък ми писна от китайските зарядни и след като изхвърлих около 10, поръчах това:

 

http://www.amazon.com/SCOSCHE-USBC242M-Charger-Devices-Retail-Packaging-Black/dp/B00E1UWA4O?ie=UTF8&psc=1&redirect=true&ref_=od_aui_detailpages00

 

ще го видим как е, но за note4 нито едно китайско, което тествах, не може дори да поддържа батерията .... та всеки път намалявам яркост, изключвам, когато има дълга права и прочие цигании. Тва с две гнезда по 2.4 ампера всяко ще е супер, само дано не изпържи телефона :) Поне това има доста положителни отзиви и пишат, че няма прекъсвания, което е суууупер дразнещо, особено при китайски зарядни с две гнезда (2.1 + 1.0 а), няма нито едно, което едновременно да може да зарежда два телефона.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...
On 3/12/2016 at 9:37 PM, BikerBoy said:

Колеги, никой ли няма предложения за зарядно за автомобил, някое което е ползвал и е доволен :zustimm:

 

В https://vikiwat.com/zaryadni-ustrojstva.html предлагат зарядни устройства за кола за различни модели телефони. Има и универсални и не са скъпи. Синът ми поръча моето от този сайт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...