Jump to content

Смяна на оригинални говорители с БОСЕ?


mitko.be

Recommended Posts

Искам да попитам може ли просто да сменя оригиналните говорители с БОСЕ, гледам че буксата им е същата или тябва да си сменя цялата система и ще има ли разлика в звука? Касетофона ми е Concert.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А при кола,която не е с БОСЕ,какво ще рече "смяна на цялата система"?Какво е нужно да се смени,има ли окабеляване и само да се сложат компонентите или трябва да се окабелява?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

окабеляване, усилвател, буфер, говорители, прекодиране на радиото... Ако вземаш всичко втора злоупотреба предполагам ще ти стъпи към 500-600лв. Лично аз никога не бих тръгнал да слагам босе при нуждата от чак такава заигравка за да го подкарам. Имаше колега, който беше правил въпросната интервенция, имаше снимки и описание. Като цяло и той самия си каза, че разликата в звука бе е чак толкова голяма и не си струва, но го е направил за спорта. Тая система е на 15г+ и си мисля, че със съвременни компоненти ще се получи много по-добре.

Редактирано от TiL
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На фона цитирания бюджет и работата,както и загубеното време,наистина има не по-лоши алтернативи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен на Б5 цялата операция ми стъпи на 400лв с труда. Разлика има голяма в звученето. И не е чак такава заигравка - половин ден работа :-)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Онзи ден сложих Босе на А6 Ц5 седан. Разликата в звука е осезаема от стандартните 4 говорителя. За мен свири предоволно. Не прави кой знае какъв джангър, но аз и не търсех това. Баса е плътен и приятен. Ако искате нещо, с което да ви треперят очилата - това не е вашата музика :)

Оригинално, дебелия сноп с кабели от багажника до отпред, мисля че върви по средата на колата откъм шофьорската страна. Аз лично го прекарах през дясната (пасажерска) страна на колата за да не свалям мокета и седалките. Кабела стигна до където е необходимо, с леко удължаване за задна лява колона, което не мисля, че е проблем. 

Ако ще слагате Босе трябва да се вземе цялата система за да работи коректно - буфер+усилвател, 4-те колони от вратите и дебелия сноп с кабели. Иначе може и само 4 колони да се монтират, но едва ли ще има кой знае какъв ефект. 

Аз ползвах ElsaWin за да гледам кое как се разглабя. Има доста кори и пластмаси за сваляне. За сега го ползвам с Concert I свален от А4-ка с Босе, с изкаран AUX изход. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...