Jump to content

Профилактика на дюзи


Stoqn.Tumbev

Recommended Posts

Здравейте колеги, моля да ми препоръчате къде (сервиз или колега) да ми направят профилактика на дюзите на разумна цена и качествено. Става въпрос за дюзи от 1.9 тди AFN. Под профилактика имам в предвид почистване и регулиране и на двете степени на налягане на дюзите.

 

Поздрави!

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

нясно съм какво трябва да се направи, въпроса е кой може да го направи качествено защото за да се тества пилотното и работното налягане се изисква да имаш апаратура и инстументи с които да знаеш как да работиш. До сега питах на 2-3 места и тям не баха чували че тия дюзи имат 2 налягания. Те стендовали само това на 190 бара :D аз имам стенд но нямам нуджния преходник за да тествам голямото налягане което трябва да е 300 бара. Проблем на тези стари дюзи е че след много работа им омекват пружините и съответно им пада работното налягане, затова се слагат шайби(подложки) на пружините за да се вдигне налягането отново.

 

Та ако някой е ходил някъде и е доволен нека да препоръча. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз това се чудя. Явно заради личната реклама.

Мен друго ме мъчи от както си взех моята печка. Какво им е толкова скъпото в разпръсквачите (материал, изработка и т.н.), че една бройка започва от 50 лв (което явно е с прилична отстъпка спрямо магазините) за разпръсквач 0.185 um? Или просто е скъпо защото се ползва много за силов тунинг (скъпо, защото може)?

 

За пръв път чувам някой да ползва подложки, за да вдига налягане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подложките са стандартни за дюзите, и от завода имат.

 

Провери колко струват разпръскавачи и ще видиш как са цените. То е въпрос на пазар. Как може едно ауди да струва над 100к, а една дачия 20к.

Че е по-скъпо по-скъпо е, ама не чак толкова.

 

Колегата ако няма оплаквания и пушеци да не пипа.

Редактирано от mshbul
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ресурса на тези разпръсквачи е до около 160к.км . Нерядко изкарват и 240к.км На старите не може да ги чистиш и регулираш и да станат като нови. Няма как, това не са дюзи на предкамерен дизел ( дори и те имат ресурс , но могат там да издържат и над 300к.км , при мен с постоянно добавяне на двут.масло - 650к.км и така продадох колата, със старите дюзи и ГНП ) . Прпоръчвам да си вземеш на Фирад ( ако ще е за разпръсквачи до 60-70лв парчето ) На оригинален Бош не знам такава цена, поне двойна е. ( че и повече ).

Проблем малко е и регулирането на втората степен. Но пък ако се докара първата , почти винаги втората си "идва" на място . Това важи обаче за нови разпръсквачи и небарани/сменяни пружини в корпусите на дюзите . За стари разпръсквачи-не важи горното!! Успех колега.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, samo_pechka написа:

 

Ресурса на тези разпръсквачи е до около 160к.км . Нерядко изкарват и 240к.км На старите не може да ги чистиш и регулираш и да станат като нови. Н

 

Благодаря за информацията колега! Да разясня малко за какво искам да се заигравам с подобни ремонти. Исках да купя дюзи от 110 на 205um и да ги стендовам за да знам че са перфектни и че работят добре, след което да ги кача на колата и след махане на катализатора и затапване на EGR да и сложа един хубав ЧИП като искам да я кача на валяци и да знам за какво съм дал пари, но за сега плана с дюзите отпада защото вече 2-ма приятели ги прекараха с дюзите. Взимат дюзи уж от 110 а те със разпъсквачи 185um. Та вече си мисля да взимам нови разпръсквачи както предложи и да ги качвам на мойте дюзи, които в момента работят чудесно.

 

Поздрави! 

Редактирано от Stoqn.Tumbev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все още не знам, тепърва ще се интересувам. Малко по-рано в темата колегата dani94 беше пуснал обява за разпръсквачи, но все още не съм се интересувал от къде и кой. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...