Jump to content

Добавка за масло?Дали и защо?


МИТАКА1654

Recommended Posts

Колеги,какво мислите или какво ви е мнението за добавките за масло и по специално тези с тефлон?Ако може мнения подплатени с аргументи и/или личен опит!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Майстор ми похвали дуралюб.  Купих един голф и собственика му (братовчед на майстора) каза, че слага дуралюб на всичките си коли. Та лично аз не съм я ползвал, но според моя майстор мотора утихвал значително и работата му се изглаждала :respekt: Разчетох се из интернет и я вадят едва ли не някаква космическа... Та на тоя същия голф се каня да му сложа такава добавка за да видя лично какъв ще е ефекта. Иначе на предишна кола съм слагал някаква руска в червени флакончета... по стечение на обстоятелствата карах 8-9км без масло. Клапаните тракаха яко, но след като налях масло колата си работеше нормалко и я карах още към 30к км без проблеми :nixweiss: Мнението ми... ако имаш някакъв проблем си го отстрани, добавката е ейтъка просто за превенция, а не за ремонт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, ако двигателят не е ок, какви добавки.. ремонт и после пак само масло без шитни.. това ем моето мнение. Видя ли кола, която се кара с добавка в маслото, повече не я гледам. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз визирам добавките,които се слагат профилактично.Преди години на едно сузуки суифт на 80 000 реални,сложих една американска тефлонова добавка, QMI мисля беше.Мотора утихна значително и почна да загрява по-бавно.Разхода също падна според мен,но айде,това може да е внушение.Въпроса е,че чета че има случаи на запушване на по-тънки маслени магистрали,а тия нашите коли с турбини....не знам....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато купихме А3-та сменихме маслото с Моул,който покрива изискванията за помпа дюза.За около 8 500км. съм долял над половин литър масло.Сменихме го с Кастрол,който покрива същите изисквания.Сложихме профилактично и добавка на Бардал 6в1.Вече има навъртяни 6 000км.Долял съм не повече от 200-250гр. масло.Дали уличихме правилното масло или е то вълшебната добавка :hilezh:,но за мен този разход е нормален за автомобил,на който не знаем реалните километри колко са.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Аз веднъж слагах добавка на бардал 6в 1 фюлерин и май горенето на масло си остана същото :D Има смисъл , ако много бързо ти цапа маслото като е ново примерно на 1000 - 2000 км да направиш една промивка със добавка за промивка която се ползва 15 мин на свободен ход и тогава изхвърляш старото масло. Аз така направиш и до момента 2300км маслото си е бистро на щеката.... ще видим до кога :D 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с Мотул Специфик на 2.5 ТДИ и за сега нямам проблеми.Определено съм по-доволен от Кастрола.Всичко си е от това на колко качествено масло ще попадне човек според мен.Аз имам късмет ,че имам роднина който работи в представителството на Мотул в БГ и маслото е истинско на 100 %.Между другото какво ползвате за промивка преди смяна ? Аз трябва да го сменям моето след 1000 км.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не слагам добавки. Сменям си маслото на 10к с оригинално и не му мисля. Маслото ако е качествено и сменяно навреме не мисля, че трябва да се правят промивки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  Купих колата със сервизна история,прегледах фактурите от смените на маслата,бяха и сипвали Cepsa след гаранционния период,аз я карах с някакъв евтин боклук,мисля Iada беше,сменях маслото на 5000,след третата смяна нещо ми се стори по-шумен мотора и реших да сипя нещо по-качествено.Купих Castrol Magnatek 5W40.На касата видях добавка и реших да пробвам.Двигателя значително утихна,през лятото загрява на 8-9ти километър,общо взето съм доволен ,само цената не ми хареса,беше по-скъпа от маслото :hilezh:.

 По принцип вярвам,че всяко качествено масло съдържа всичко необходимо за правилната работа на двигателя.    

2015-08-01_15-22-51_558.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...