Jump to content

Избор на процесор


Recommended Posts

23 minutes ago, fx rookie said:

 

Повярвай ми има голям ефект или просто не ти е конфигурирана системата както трябва. Говоря от опит, не случайно написах с какъв процесор съм.  Или имаш 100 флаш реклами да се въртят от табовете - при наличие на ад-блокър тоя проблем отпада. Виж 4К видето може и да го озори. 

Ad blocker имам. 4к видео просто не върви, а на процесор за 100лв от новите няма проблеми. В момента имам 49таба в хрома и още поне 30 в други браузери. Има несъответствие в софтуери, защото примерно ако имам видео, което стои на заден фон на пауза на бс плеъра и това видео прецаква цялата работа в хрома макар да не дърпа ресурси. И други такива примери...

Аз знам че софтуерните несъвместимости и бъгове не мога да ги оправя и затова търся решение под формата на хардуер с повечко възможности.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 60
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Аз карам на лаптоп с проц i3-2310M + 8gb DDR3 1600 и SSD Ево на самсунг и досега съм нямал ама никакви проблеми. Дори правя от време на време encode/decode на аудио и видео + че си ползвам нон стоп офис приложения, браузинг и т.н. И това на вграденото hd3000 видео в проца. 4к видео върви, но не съм гледал какво е натоварването.

Лаптопа е от 2011 година, скоро ще е 2017...искрено си мисля че проблема не е в хардуера, а в софтуерната настройка на системата.

И какъв page file при 8гиги рам и повече ? Аз директно го забранявам при система с наличие на 8+гб рам.

А и никой не каза че със смяна на проца ще се наложи и смяна на дънна платка и т.н.

Производителността отдавна спря да се мери с честотата, а в набора  на оптимизационните пакети, технологията  по която са произведени чиповете, кеширането и връзките вътре, заложените оптимизации и прочие. 

Проблема често при браузърите идва от "memory leak"-a, който за съжаление го имат ВСИЧКИ браузъри и решение не винаги има...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рама рядко е над 70% с всичко. Разбира се ще купя и дъно/рам допълнително. Явно обаче е трудно да се сравнят процесорите и никой не казва нищо конкретно, очевидно остава само да пробвам :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бюджет не видях да си определил за проц/дъно/рам, че да ти даде някой конкретно предложение.

Към тия три неща, включи и охлаждане. Читаво. Само термо-пастата не е малко перо.

Примерно:

 

DSC_2550-800x593.jpg

 

Средната, черното пликчЕ... ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бюджет няма, мога да дам колкото е необходимо, но в предвид че предишния път броих 3к с екстрите и пак 2години, та сега предпочитам нещо средна работа с идеята че по-добре да се сменя на година и половина-две. Затова отворих, прегледах набързо и процесорите до към 300лв са ие 6100 и амд фх8300, който вече е на годинки даже.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо концептуално в конфигурацията ти е сбъркано...

Ей това нещастно нещо, купувано преди повече от 6 г

 

M15(Enlarge).jpg

 

още си лупка с убнуту 16.10 всякакви фулхд-та на 4 гиги рамец...

Та, виж си софтварето по-добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До преди месец и аз имах таквоз чудо Аsrock

Изпратено от моят X5pro с помощта на Tapatalk

Бомба е .

Изпратено от моят X5pro с помощта на Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо мислите, че има нещо нередно в конфигурацията? Първите 2 години работеше уникално добре, после малко по малко започна да става по-зле. Софтуерите се менят, драйверите са стари, всичко ново предполагам е писано по друг начин. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Налични :) Обаче повече ме впечатлява малкия брой вентилатори.

 

Последно много ядра, клок или година? Няма ли да се намери някой правил подобен ъпгрей да сподели ъпгрейд ли е изобщо? :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бих пробвал с една преинсталация за спорта докато търся железата за ъпгрейд... освен, ако вече не си направил... :blush:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Правил съм, не ми се пипа вече понеже това е цял ден работа и то ако не се обърка нещо. Просто докато е нова машината изкарва над година без каквато и да било нужда от преинсталция, а като мине втората година и вече започват проблемите малко по малко, и да преинсталираш още в началото става същата работа. Затова в с сравнението включвам и това колко нов е процесора понеже имам някакви подозрения, че повечето неща работят до момента, в който първите написани драйвери спрат да бъдат актуални. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 21 часа, TiL написа:

Ти ся сечено ли ще ми правиш? :hilezh:

Моя е сокет 1150... С монитор, клавиатура, фуллхд камера...

 

не бре, на теб ако ти трябват :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В края на 2016 да се оглеждаш за i3 и да се целиш в две години гладка работа с пет браузъра, 100 таба и гледане на 4к по едно и също време, ми се струва несериозно. Тези дни си сглобявам напълно нова машина за гледане на филми и игране на WoW. i7 6700к , 2х16 рам и MSI GTX 1070. Единствено рамта е с една идея над нужното за тези цели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Струва ми се нормално като за без игри, видео обработка и т.н. Но приемам и такава версия тъй като дори само с един таб натоварването от youtube ми се струва прекалено много, също и при някои тежки сайтове с повечко флаш. Едно време си купувахме процесори за да играем игри, сега май има и други причини... В крайна сметка ако наистина се налага ще скачам нещо голямо и аз, но като кажа че е за браузване и едва ли не ми се смеят...

 

Все пак никой не казва нищо по въпроса с инструкциите, какво значение имат? Очевидно за 4к видео огромно, но оттам нататък? Имам усещането, че с възрастта се увеличават софтуерните несъответствия и дори да работиш с едни и същи програми 10-ина ъпдейта или нови версии по-късно нищо вече не е същото, никой не мисли за хардуер на 2+ години.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Преди 10 часа, DLS написа:

......., но като кажа че е за браузване и едва ли не ми се смеят...

 

 

Нещо си се филмирал ми се струва. Единствено 4К-то може да ти товари много. За многото табове просто вдигни рам-а. Ако трябва пусни таск мениджъра и виж процес по процес кой какво ти отнема от ресурсите и как товари процесора. Няколко човека ти казаха, че с този хардуер не би трябвало да имаш проблеми за това, което ползваш системата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хардуера на АМД както винаги е супер. Просто няма софтуерна поддръжка.

И да - колкото по-нова система, толкова АМД изостават софтуерно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Заради идеята потествах малко процесори с 1080п и 4к youtube видеа. Общо взето много малка разлика между и3 и и5 от преди 2 години, а иначе и двете са 60-70% по-добре от моето АМД. С две думи струва си....горе долу :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...