S.Nikolaev Report post Posted January 13, 2017 (edited) Имам следния проблем с 2.8 аах на 35хил км след пълна ревизия на двигателя лагери гарнитури и т.н. студена като запаля има 4 бара на тихи като форсирам не се покачва налягането, като загрее маслото на 90 градуса на тихи има 0 на 1500 има 1 и нагоре пак е 1.2 долу горе смених маслена помпа мерих с манометър и си е същата работа, въпроса ми е има ли някъде клапанчета които да може да са задържали освен това в помпата? И има ли някой някаква идея от къде може да е проблема? Пак казвам и с манометър навит на мястото на датчика мерих показва същото като вътрешния уред колата е 100 ц4 Edited January 16, 2017 by VBI Заглавие Quote Share this post Link to post Share on other sites
Shubert Report post Posted January 16, 2017 А къде в колата имаш уред за мерене на налягането на маслото? Quote Share this post Link to post Share on other sites
nedelcho_iliev Report post Posted January 16, 2017 Колегата пише, че колата е стотица, а не А6. При него вместо уред за температурата на маслото има такъв за налягането. @S.Nikolaev, проблема изведнъж ли се появи или малко по-малко? Quote Share this post Link to post Share on other sites
S.Nikolaev Report post Posted January 17, 2017 За 1 седмица със постъпателно влошаване всеки ден по зле. Писах тук, защото в другия форум почти никой не влиза и не чете и се надявам тук да имам по голям късмет с отговор Quote Share this post Link to post Share on other sites
nedelcho_iliev Report post Posted January 17, 2017 За тази една седмица какъв пробег си навъртял? Маслената помпа си я сменил след като се е проявил проблема, така ли? С нова или втора ръка? Сменял ли си маслото? Маслен филтър сменял ли си? Мотора става ли по-шумен, когато е достигнал работна температура в сравнение с това, когато е студен? Когато сменяхте лагерите, шлайфахте ли вала? Quote Share this post Link to post Share on other sites
S.Nikolaev Report post Posted February 8, 2017 Проблема открит и решен Quote Share this post Link to post Share on other sites
VBI Report post Posted February 8, 2017 И няма ли да споделиш какво е решението? Quote Share this post Link to post Share on other sites
S.Nikolaev Report post Posted February 9, 2017 Решението са клапанчетата в главите които ги има само на 2.6 абц и 2.8 аах нови от ауди ~ 100 лв двете 078103363P Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cunami19 Report post Posted March 1, 2019 Какво са тези клапанчета в главите имам подобен проблем Той е следният Колата не студено палене държи 2 бара на място като загрее държи 1.5+/- като изфорсирам вдига до 2 дори и студена Quote Share this post Link to post Share on other sites
Furba Report post Posted March 7, 2019 Здравейте колеги ..... показаха ми темата, че сега се занимавам точно с този проблем .... общо са 4ри клапаните, един на маслената помпа, един под капака на всмукателните колектори и два броя в главите .... поръчах тези в главите вчера от Порше .... 100 кинта този който е на блока между цилиндрите и е някъв разпределителен или нещо такова го има в елиткар или някоя с подобно име фирма .... 120 кинта. Нека колегите със стегнати такива асматици и 2.6 да споделят температури и налягания на маслата .... малко за сверяване. Клапаните като номера могат да се видят в етката ..... защото маслената помпа на AAH и AFC са различни и може да има проблем с единия клапан. Quote Share this post Link to post Share on other sites