Jump to content

Ремонт със собствени части


EvgeniLalov1

Recommended Posts

Здравейте, колеги,

 

Както изискват правилата на форума, първо потърсих старателно тема, която да отговори на въпросите ми, но не открих подобна и си позволявам да създам нова такава. Моля да ме извините, ако все пак има такава, но аз не съм я открил.

Движа се с Audi A4 B5 ADR мотор 1997г. Предстои да правя пълно обслужване - масло, филтри, ролки, ремъци и прочее.  Допълнително ще подменя и целият комплект носачи - намерил съм ги на прилична цена, а и вече имам опит с тях. Мога да препоръчам, ако вече не сте информирани.

Намерих и познавам доста сервизи в София, където наистина се работи добре, но има един друг проблем - "печелбарски" бих нарекъл, който аз напълно разбирам, естествено. Ако отида с части и консумативи, които съм закупил лично, майсторите не са много доволни, тъй като не могат да спечелят от отстъпката, която им дава магазинът/разбирам ги хората и те искат да печелят/. В такава ситуация ме таксуват на по-сериозни суми, за да компенсират загубата от отстъпката в цената на частите и може би, за да ми покажат, че така не трябва - няма лошо!

В този ред на мислих бих искал да ви попитам за препоръчан сервиз, където биха ми обслужили колата качествено/с  мои части/ без да ме чарджат двойно за  труда, тъй като аз съм си купил консумативите.

 

П.П. Ще се радвам да споделите и сервиз за тенекеджийски и бояджийски услуги.

 

Ще съм много благодарен на вашите отговори!

Редактирано от EvgeniLalov1
Пропуск в името на заглавието
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трудна работа. Най евтиния сервиз е да запретнеш ръкави щом си си взел отстъпката и да се запознаеш отблизо с устройството на автомобила. Няма майстор дето с твой части да ти вземе малко за ремонт, а и после да носи отговорност. Когато той си взима частите може да ги смени ако не паснат, или има някакъв проблем. А с твойте части какво да прави? И да чака докато ги смениш - нали се сещаш че му заемаш място в сервиза. Затова цените са други.

Редактирано от kostaIliev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За старото ми Ауди, като го взех, си купих всички части за началното обслужване(ролки, ремъци, водна помпа, подгревни свещи, масло, филтри). Тогава още не знаех къде да отида, в крайна сметка намерих координати на VAG SERVICE - Никси и Мишо в Герман. Във VW Club-a има координати. Попитах Ники има ли проблем, че аз ще занеса частите, каза, че няма проблем. Смяната ми струваше 150 лв на ангренажа и следващия път като ходих за масло, филтри и свещи - 40 лв. Толкова е и смяната, ако частите са от него. В последствие сменях дискове и накладки, които пак аз си занесох, само спирачната течност беше от сервиза. Пак никакви драми с цената, особено сравнена с други места. А отношение и професионализъм за мен са на високо ниво. :) А в моя случай частите бяха най-доброто, което се предлагаше за колата. За това вероятно се е и съгласил, предварително му казах какво съм взел. :)

 

Та звънни, питай дали още е така, защото не съм минавал от там от поне година. :)  

 

Иначе е нормално повечето места да не искат да работят с твои части. Остави печалба от отстъпки.... Как да ти даде гаранция, при положение, че може да му занесеш кофти части, да скъсаш ремък след 1 месец и да цъфнеш бесен пред сервиза?   

Редактирано от JusttRelaxx
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте!

 

Разбира се, ясно ми е, а и не искам да носят отговорност за качеството на частите, а за това на тяхното поставяне. 

Относно посочените имена мисля, че този Нико съм го чувал и то с добри отзиви - ще опитам! :) 

 

Благодаря за отговорите! Ще дам фийдбек за свършеното, ако отида там или пък на друго място.

Ако някой друг има дурги идеи, нека ги сподели. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си ходя при един гаражен майстор и ме таксува нормално.Частите си ги набавям сам.От всички ремонти, които ми е правил, не съм доволен от незатегнат носач(от чирака му, който вече не работи при него).Работи често с автомобили от ВАГ групата и ми е оправял досадни проблемчета, за нормални пари.

Няма да ти хареса базата му, но за тези цени толкова....

Примерно смяна на предница(8 носача, биалетки и накрайници) 100лв.

Смяна съединител 100лв.

На лични мога да ти дам контакт, ако искаш.

Изпратено от моят LG-D802 с помощта на Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега аз моята я ремонтирам при едно момче в малинова долина бул.Свети климент охридски 114 Мартин се казва съвестен и разбира от VAG аз също си нося частите и няма никакъв проблем с цените. тел0897929226 Мартин

Редактирано от arsenal88
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Остави ги тия мошеници, които надуват цената на ремонта, защото не могат да си вземат отстъпката от частите... Аз винаги си купувам и си нося мои части, гаранция не търся (и с техни части нямаш гаранция от тях...)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...