Jump to content

A4 (B5, Typ 8D, 1.6 бензин, '95г.) проблем с Бобина

kabura

Recommended Posts

Здравейте, Колеги

имам най-вероятен проблем с Бобината на колата ми.

При дъждовно/влажно време колата пали, няма променящи се обороти, движи се
и след определено време просто изгася. Имах същуя проблем едно време с един
голф 3 и го реших, чрез подмяната на бобината. При Голфа вече се беше разцепила,
видимо от старост :)

Искам да я намеря и подменя с работеща, от автомобила на приятел, 
но и двамата не знаем къде точно да търсим.  Още повече , че доакто 
рових във форума попаднах на статии, от които не стана ясно колко 
бобини има този мотор?

Свещи и кабели, вече са подменени с хубави, чисто нови :) Колата гасне.

Та, бих се радвал за някакви насоки?

Поздрави и благодарности.

Бобината ти трябва да представлява това

48010.jpg

Проследете кабелите от свещите къде отиват и ще я намерите.

Зависи с кой двигател си. Според буквите на мотора има различни видове бобини. Тази, която е показал ru6 е за ADP. Намира се зад маркуча между въздушния филтър и дроселовата клапа.

• 4 weeks later...

Здравейте, Колеги :)

вероятно малко късно виждам отговорите ви, но реших да действам през глава и разбира се случи обърквацията!

След поредния проливен дъжд в събота/неделя, в понеделник отидох до Euro 07, в Люлин и си купих точно бобината,
която ole показва.  /първите 2 снимки/

Разбира се, след много яд и нерви  се оказа, че е тази, за която ru6 и S8_TDI Vasko споменавате. /вторите 2 снимки/

Скоро ще ходя до магазина да ги помоля да ми върнат парите, защото наистина не ми е необходима такава част.
Но честно казано нямам и желание да вземам от тях другата, защото уж ме питаха коя година,модел, двигател и т.нат.
а сега оказва, че е другата.

Ако някой има нужда от Бобина като първата, ще се уговорим да се видим и да му я продам, в случай, че в магазина
не се съгласят :)

Грешката си е моя, ще се оправям.

Благодаря Ви, още веднъж за отделеното време и съвети.

bobina_unnecessary_1.jpg

bobina_unnecessary_2.jpg

bobina_original_1.jpg

bobina_original_2.jpg

Извинявай, че съм те подвел, но тези в магазина е трябвало да ти дадат правилната бобина, ама явно са смотани.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

• 4 weeks later...

Здравейте, Колеги, 

да споделя на кратко опита до сега:

С хората от магазина на Euro 07, в Люлин се разбрахме без никакви проблеми. Мога само да им благодаря.
След като намерихме и сменихме с правилната бобина се оказа, че проблема е отново налице. От последваха
смяна на датчици за температура и този на Хол. Проблемът не беше отстранен. След разговори с много хора,
започна да се появява идеята, че проблема е в компютъра на колата, макар и поставен под седалката, вътре
в купето вероятно има пукнатина, през която навлиза влага и създава проблемите. Вероятно и самия корпус на
компютъра е вече доста похабен и може би ще се наложи подмяната му.

Поздрави :)

Компютъра не е под седалката, а е под лявата чистачка. 

ecu_removal.jpg

така изглежда кутията му и е с пет болта тип еврейска звезда. 

Огледай дали там няма вода, ако е имало, ще трябва да подсушиш и вероятно да провериш и релетата дали не са пълни с кал. 

А най-добре е да я закачиш на диагностика, не да сменяш като луд, без ефект. 

Според мен не бързай с компютъра. Той е много надежден и почти не дава дефекти. Провери ли дистрибуторната капачка - ако е пукната някъде ...симптомите са същите.

Според мен върви при някой ,който разбира от VaGCOM  и да погледне всички параметри дали са в нормите и има ли грешки!

Привет, Колеги :)

sweetlioo, точно това направихме - ИМАЛО е вода/влага. Просто обезопасихме кутията и самия компютър, по български с добре изпипани методи :)

ru6 ще я закача за друга диагностика, скоро ще се снабдя с необходимото оборудване, че иначе много пари...

Благодаря, Колеги! :)
Оставам на линия за повече информация или неясноти.

• 4 months later...

Колега,реши ли проблема?Аз имам същите оплаквания....сега съм се насочил към клемореда и мултифункционалното реле

Добър вечер,колега до тук единственото,което разбрах е че колата гасне при по мокро време и сменяш части на посоки.Няма ли как да хванеш при какви условия прави проблема?А за смяна на бобина може да се мисли,ако е нацепена цялата поради стареенето на изолационния материал.При мен се получи този проблем с напукана бобина и колата загуби тока до такава степен,че не можеше да превърти мотора.

Поздрави

• 1 month later...
  • 3 months later...

Здравейте, Колеги,

отново съм принуден, поради обстоятелствата, да пиша в тази тема.

Ситуацията към настоящия момент е:
- при закачане на Диагностика - никакви грешки от датчици, двигател, помпи и т.нат.
- свещи - сменени
- кабели - сменени
- бобината - сменена
- компютър - не сме сменяли - немислимо ми е да търся такова нещо за колата

По време на движение колата се "дави" и при рязко подаване на газ - гасне. Губи мощност, няма LPG/газ/, чист бензин е.
Няма значение влажно, мокро или сухо е времето навън. Почти е невъзможно нормално пътуване с нея.

Бъдещи действия, които мисля да предприема:
- смяна на делко, всичко прилежащо към него
- надявам се да не се стига до ремонт на двигателя 1.6 SR , бензин , 101к.с. от първите години на производство.

Бихте ли дали още съвети, защото някой майстори просто казват: не знам каква е причината.

• 7 months later...