Svetliu90 Posted August 19, 2017 Report Share Posted August 19, 2017 Здравейте колеги , ще си сменям горивния филтър и имам едно питане , за да не стане фал. Гледах ето това клипче , в което , човека защипва маркуча от резервоара. И аз ще го направя така , въпросът ми е , трябва ли да пълня предварително филтъра с нафта , или като дам контакт , той ще се напълни след това ? Че ме е страх да не влезе въздух в систамата... Мерси предварително ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
veselin velchev Posted August 19, 2017 Report Share Posted August 19, 2017 Като сменях първият път маслото и филтрите на А3-та(помпа дюза е)доста повъртях докато напълни филтъра и запали.Сега обаче първо си пълня филтъра с нафта и запалва веднага. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Svetliu90 Posted August 19, 2017 Author Report Share Posted August 19, 2017 от къде го пълниш колега ? от тая дупка дето се слага клапанчето за обратната нафта ли ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tonko2.0T Posted August 19, 2017 Report Share Posted August 19, 2017 Оттам се пълни филтъра. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Svetliu90 Posted August 20, 2017 Author Report Share Posted August 20, 2017 Благодаря колеги ! Днес ще го сменя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Svetliu90 Posted August 20, 2017 Author Report Share Posted August 20, 2017 (edited) Ето това ми е филтъра колегиhttp://prikachi.com/images.php?images/678/9165678i.jpg Дупката за обратната нафта е запушена с някаква зелена тапа и немога да я махна или натисна навътре. Дали като сложа самото клапанче , то ще я натисне ? или трябва да се маха ръчно ? Ако е ръчно незнам как ще стане защото пластмасовата тапичка е вътре в дупката , няма как да я издърпам, за да налея нафта... Гледах снимки в интернет , така е при всички филтри с тоя номер . Някакви идеи ? Edited August 20, 2017 by Svetliu90 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tonko2.0T Posted August 20, 2017 Report Share Posted August 20, 2017 Да не се пробива като монтираш самия клапан? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladimir7979 Posted August 20, 2017 Report Share Posted August 20, 2017 Ако става въпрос за номер 5 на снимката ,това е някакъв регулатор,и на видеото по горе човека не маха никаква тапа Link to comment Share on other sites More sharing options...
dido73 Posted November 12, 2017 Report Share Posted November 12, 2017 На клапана за излишното гориво има семеринги 2бр. В комплекта с филтъра ги има, но са два цвята Син и Черен. Кой къде трябва да се сложи? /старите семеринги са черни и двете поне при мен/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts