Jump to content

Recommended Posts

Значи малко преди да смена летните гуми със зимни (миналата година) гръмнах едната гума (бях с 4ри Toyo Proxes T1-S на около 2 години и 7.5мм протектор ) . Та понеже тогава нямах време да се разправям и отидох в най-близката гумаджиница и там ме омаяха с Марангонито (И все пак цена от 95лв на парче срещу 165 за Тойото) , смених само задните и карай около 4000км преди да сложа зимните . Бях изключително очарован от гумата (може би защото е нова) - много по-добро спиране , по-стабилна в завой и най-вече чувствително по-добра при дъжд. Но тъй като се стопли времето и се замислих за летните гуми , немога да избия от главата че колата напролет ще осъмне с ефтини "боклуджииски" според някой гуми , а понеже съм куатро искам да съм с 4ри еднакви .

Та посъветвайте ме дали да си взема още 2 "боклука" или да инвестирам в 4ри нови от по-добра марка ???

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво да ти кажа, колега. Аз тези дни доста ровичкам по сайтовете с тестове на гуми и се оказва, че името не спасява положението. Немецът прави топ-марки на г_з, защото оценява реално.

В този план на мисли, Марангонито, което цитираш, се класира доста прилично, така се замисли, дали да не спестиш някой лев.

Но при всички положения, абстрахирай се от марката - почети малко тестове и си създай собствено мнение.

:rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прочетох и другата тема за марката Марангони и там колегите се изказват че доста се напуква калчука на тез гуми . Мойте са още нови и нямам такива белези . В сервиза дето ми ги монтираха ми казаха че доста по-бързо се износват 30000 - 40000км защото садържали силикон . Но наистина май проблема е че психически съм си наумил че са скапани заради марката :hilezh::hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прочетох и другата тема за марката Марангони и там колегите се изказват че доста се напуква калчука на тез гуми . Мойте са още нови и нямам такива белези . В сервиза дето ми ги монтираха ми казаха че доста по-бързо се износват 30000 - 40000км защото садържали силикон . Но наистина май проблема е че психически съм си наумил че са скапани заради марката :unsure::dance:

Щом ти харесват караш кво хич да не ти дреме за реномето на марката както се казва "ХАСАН етикет не яде " :unsure::dance::unsure:

Ако сам на твое място след като си ги видял задни (как се държат )сега ги монтирам предни изграждам си мнение и кат ме устроива вземам още две и хоп икономика

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Карам с такива гуми от 4 години ,първо си купих за 80-ката 195/50/15 тогава бяха по 105 лв тъкмо бяха пуснали 15-ки ,за две лета и 45000 с тях им разказах играта .Впечатленията ми от тях са доста добри като взимам съотношението цена/качество .Недостатъци които упсях да забележа- 1. ако не ги мажеш редовно със силиконов спрей за гуми наистина много се напукват по периферията ,2. под 20 градуса с тях се спира трудно (това без АБС) 3.при най -малката дупка правят балон .След като взех А6-цата пак заложих на тях тъй като бяха най-евтините 235/45/17 ,учудването ми беше че нямат нищо общо с 15-ките ,не се напукват въобще ,а в какви дупки съм влизал..... и няма никакви балони ,за спирането не мога да кажа тъй като на тази кола не съм слагал никакво други летни гуми .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

235/45/17 ,учудването ми беше че нямат нищо общо с 15-ките ,не се напукват въобще ,а в какви дупки съм влизал..... и няма никакви балони

Ами то за това като търсиш гума в тестовете, трябва да пуснеш твоя размер. От размер до размер разликата може да бъде огромна, говорим за един и същ модел. :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на стария служебен автомобил бяхме с Марангони ...но модела беше Трио ако не се лъжа ...добре се държаха до едно време ...после рязък спад и след 25-30000км. - на боклука ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на стария служебен автомобил бяхме с Марангони ...но модела беше Трио ако не се лъжа ...добре се държаха до едно време ...после рязък спад и след 25-30000км. - на боклука ...

В мазето са моите гумета. Аз съм много доволен от тях,изкараха си бая време и на дъжд се държаха много добре. Ако ги сложа задни и тази година ще изкарам лятото с тях. Триото се оказаха добър избор 2004 година.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...