Jump to content

Скърцане на багажник A4 B5 sedan

dlozev

Recommended Posts

Здравейте, от около месец започна да се чува скърцане отзад в дясно.
С времето се увеличаваше... Случва се при дупки и павета основно. Днес натиснах самия капак на багажника и излиза, че е от него.
Има ли някой, който е имал същия проблем и как да бъде отстранен?

П.С. Порових из форума и интернет, но видях, че проблемите са при Avant, за Sedan не намерих.

Виж си пантите на капака, ако трябвя да се регулират, и може да напръскаш уплътнението със силиконов шпрей, а пантите с ВД 40

Колега, аз намотах  един слой изолирбанд  на П-образната планка към  която се закопчава  задната седалка, при мен от там скърцаше! И аз си мислех, че е от багажника. Успех и дано да е от там скърцането :) 

За съжаление няма да е от това... Тъй като ако натисна отзад-отстрани колата, не скърца, но разклатя ли я с натиск върху капака се чува скърцане.

скърца ти окачването, най-вероятно някой от носачите и/или амортисьора, няма как затворен багажник на седан да скърца, освен ако не му е развалена ключалката  или пантите. Когато натиснеш по капака и се чуе скърцането, купето разклаща ли се, ако да, окачване.

Edited by NIKO

Чува се ясно, че е от багажника. Дори при лек натиск капака на багажника се чува скърцането, а дори при силно разклащане отстрани не се чува скърцане.
Днес ако успея ще направя видео.

Edited by VBI
Цитиране на предходно мнение!

Пробвай с отворен багажник да я разклатиш, ако не скърца, значи е някъде в него проблема. Аз имах скърцане от заминал тампон на пружината. Беше се изместила пружината и триеше в металната шапка на амортисьора. 

• 3 weeks later...

Здравейте колеги!

Намерих какъв е проблема и ще споделя, ако на някой друг му се случи.

На самия капак в двата края има 2 тампончета и едното идва малко по-дълго явно и се протърква в пласмасата долу.

Прикачам снимки.

IMG_20180305_151223.jpg

IMG_20180305_151231.jpg