Jump to content

Ауди А6 Ц4 куатро не тръгва на скорост


Хахо

Recommended Posts

Здравейте! На скоро се сдобих с моя работен файтон Ауди А6 Ц4 куатро. До скоро имах 80 Б3 куатро и реших да усетя разликата на една площадка (опит за дрифтче с параход). Половин час преди това имаше малко офроуд като мааааалко позатоплих съединителя (даже леко бяз легнал по корем...та една Нива ми помогна) .та....направих 2-3 кръгчета и в един момент усещам че колата се форсира на първа, а не ускорява.Включвам всички скорости, пускам съединителя и нищо, все едно съм на свободна. Като сменям скоростите се чува обичайното прищракване от кутията и си влизат толкова лесно със натиснат съединител, колкото с пуснат. При натискане на съединителя, мисля че долавям звука на помпата. Не се чуват някакви странни звуци.Докато чакам пътната помощ (един приятел със здраво въже) прочетох доста теми,където споменават за евентуално излязло каре и т.н. Не съм се задълбочавал толкова много относно куатрото, но ако е това, не би ли трябвало пак да мога да потегля? Километража не мърда когато я форсирам на скорост. Съединител да замине от раз....не би ли трябвало да се чуват някакви странни звуци? Иска ми се нещата да са " поправи си сам" с помощ от приятел, но бих искал насока къде да търся проблема.! Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-скоро си запалил съединителя при офроуда. Фрикционния материал на феродовия диск се разпада след такова прегряване. Ако си усетил миризма на прегрели спирачки, почти е сигурна смяната на съединител :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаше подобна тема преди няколко месеца. Обаче не се разбра какво е било.

 

Лесно ще разбереш дали е каре. Дай на скорост и да върти и някой да гледа дали някоя полуоска се върти. Ако не се върти е в съединителя проблема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се върти нито една полуоска. Зад двугателя, откъм купето има отвор и се вижда парченца от феродото излезли навън под формата на конци. тези дни ми предстои свалянето на кутията. Дано няма друго

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам проблем единствено с педала. Стои потънал. След леко побутване нагоре се връща в изходно положение. Ако го натиснеш леко надолу, пада до положение близко до отделяне. Почти нямам ход на педала, но иначе си отделя. Отделя в най долно положение.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема беше че неможех да обезвъздуша системата.с часове се мъчихме. Накрая я обезвъздуших за 1 мин с помощта на една спринцовка и маркуче през пробката по обратния ред.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не може да се обезвъздуши защото горната помпа е пълня с тиня и скоро ще замине най-вероятно.Ако всичко е редовно на самотек протича през долната.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...