Jump to content

Headlight range control defective


iliqn888

Recommended Posts

Здравейте. Малко след като запаля колата ми изписва следната грешка: headlight range control defective. Диодните светлини и фаровите на късо и дълго си работят, халогените също, но въпреки това всеки път от два дни насам ми изписва тази грешка. Някакви идеи? Благодаря

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря. Подлежи ли на някакъв ремонт, че бях затънал в мазната кал, или да е пълен с вода примерно или т.н., или директно се сменя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Грешката е 00496 - Sensor for Vehicle Leveling Front. И двата датчика са си на мястото, не са им счупени перата, утре ще ги сваля да ги изчистя малко и да пробвам с контактен спрей, да не са се преебали от калта или от водата да е изкарана буксата.

Редактирано от iliqn888
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нов или втора употреба си сложи, че като ми казаха цената за този тъп датчик за нов и ми стана лошо какво безумие струва една пластмаса с една ламаринка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като го свалиш виж дали се движи лесно или трудно. Ако се движи трудно, то той отчита но сами при по-големи движения на носача нагоре/надолу. Ако имаш на другите носачи такива датчици, размени ги с този( ако разбира се този е преден ляв).Намерих инфо за кола с въздушно, че преден ляв датчик се смята за “основен” за нивото на колата. Моят се движи много трудно и им размених местата с преден десен. Грешката изчезна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Датчиците при мен са 2 - един отпред от ляво и още един отзад ( ако не се лъжа беше от дясно) . Пробвах да им разменя местата, но не стана. Пак светна грешката. Иначе точно това му е проблема, че лостчето трудно се движи. Пробвахме да го раздвижим с какво ли не , но резултата не е толкова задоволителен явно, че да проработи датчика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Здравейте колеги. Искам и аз да ви попитам нещо. Моята грешка е 

01780 - Sensor for Vehicle Leveling

Светва ми жълтата лампа за въздушното окачване. Ходих на диагностика във Вабонти и там момчето ми каза да си намеря такъв сензор като ми каза да го търся като “кантар". В нета не го намирам точно така. Излиза ми като headlight range control. Един и същи датчик ли е това или са различни и как се нарича на български за да му видя цената като нов и да преценя как да действам. Благодаря ви предварително?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Ъпвам темата с молба ако някой знае тези  Headlight Level Sensor 8K0941285P, които явно са два. Един на предна дясна гума от шофьрската страна и един на задната. Досега все мислех че е един но в сервиза днес майстора ми каза че са два и след това не каза кой е повредение и понеже на лаптопа ми със нормално USB батерията не работи, а не мога и на новия заради новото USB C да включа VSDS-то за да видя кой е от двата та въпроса ми е дали тея двата са взаимозаменямеми. Никъде не пише че сезнора е за отпред или отзад. Искам да поръчам един от е-бей че в сервиза тук на унгарски трудно се разбираме, а и се опитват да ми набутват части на двойна цена и като им кажа че съм намерил същото на половин цена и се нацупват. Та затова реших като взема един да го сложа отпред и ако това не промени нещата значи е задния. и да го сложа след това отзад.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...