Jump to content

Тежка работа на двигателя на Audi A4 (B6)


breakforce

Recommended Posts

Здравейте колеги, имам голям проблем с моето Audi, правих ремонт на главата (шлайф, нови клапани, нови гумички на клапаните, нови повдигачи, инсталация на дюзите, ремонтен комплект за дюзи, семеринг на вала) с една дума всичко по главата е ново, обаче има следният проблем много тежко работи има едно буботене чува се от към въздушният филтър леко щракане и скърцане ще го кача на видео за да стане по-ясно, в интерес на истината преди да направя ремонта се чува ха повдигачи те за това ги и смених, моля помагайте защото идея си нямам какво вече да сменям или да правя. Колата е Audi A4 (B6) 2002г. AWX, 1.9TDI - 131к.с. има и чип.

 

https://streamable.com/50890

 

Редактирано от breakforce
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да проверен всичко е Ок с него, интересно е да спомена, че преди да сменя повдигачи те имаше отново едно тракане, но не такава тежка работа и буботенето го нямаше, разглобих го наново само вала и черупките и чак тогава смених повдигачите, демек в момента повдигачи те са на няколко паления без да съм карал колата защото ме притеснява това тропане. Прилагам и снимка на центровка та от 04 канал

https://www.photobox.co.uk/my/photo?album_id=5718295905&photo_id=502193039025

Последният ред е 3.9-4.4

Редактирано от breakforce
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С затапен механично и софтуерно ЕГР клапан е в случая мисля, че това не играе роля, другото което направих е да спра въздуха от ЕГР клапана принудително, мотора се нормализира, но не му стига въздух и гасне, не знам до колко е нормално това. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаш някой или няколко всмукателени клапани които не затварят хубаво.Причините може да са много от износен разпределителен вал, износени кобилици или си попаднал на менте повдигачи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

като му премерят компресията сигурно ще покаже и кои са,

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Компресията ми е добре 27 бара, след сваляне на вала се оказа един ударен повдигачи незнайно как сега го поръчах и ще пиша да ви споделя как се развиват нещата, дали се оправи работата на мотора :)

IMG-16d4bdf1bd940b9e06f059ad44ab7a7d-V.jpg

IMG-792dae5c1e4e8e58f11610550233cd96-V.jpg

Редактирано от breakforce
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нема да спориме, звука ти беше от не затварящ всмукателен клапан/и(ама имах малко бан та не можех да се изокам). Няма как да ти е добре компресията с тоя повдигач, който прави клапана ленив. кръсти се, че не е пипнало буталото клапана...че тогава ако се разглобят от удара конусите горе, клапана изпада и става всичко на салата.

Редактирано от Malkata bulka
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...