RhythmiX Posted December 20, 2019 Report Share Posted December 20, 2019 (edited) Здравейте колеги. от известно време имам проблем с приплъзване при смяна на скоростите. Най-често от 3-та на 4-та. Мисля че на загряла кола го прави по ясно,не съм обърнал внимание. Проблема е като този на клипа. Хидрото ми е рециклирано преди 60к километра горе долу. Това стана по отчетливо след като смених датчика на коляновия вал,защото беше се прецакал и колата отказваше да пали. На какво може да се дължи този проблем ? Ниско ниво на маслото в кутията? (Как мога да проверя нивото на маслото? Няма щека. ) Хидро? Или Ск.Кутия? ЕГР ми е спрян софтуерно и съм затапен след Дросела. Вихрови Клапи спрени. Нямам катализатори и ДПФ,ако е от значение. Edited December 20, 2019 by RhythmiX Link to comment Share on other sites More sharing options...
OvivO Posted December 20, 2019 Report Share Posted December 20, 2019 някой бе писал и за датчик на кутията за скорост на въртене, има същия и за двигателя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mustaka Posted December 20, 2019 Report Share Posted December 20, 2019 Ресетвал ли си скоро кутията? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RhythmiX Posted December 20, 2019 Author Report Share Posted December 20, 2019 Днес резетнах кутията и дросела и сега ще видя като се адаптира както трябва как ще е. Прочетох че трябвало едновременно да се резетнат за да има ефект. Link to comment Share on other sites More sharing options...
МИТАКА1654 Posted December 25, 2019 Report Share Posted December 25, 2019 Колега,резултат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tonipeev Posted January 7, 2020 Report Share Posted January 7, 2020 Колега резултат ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Germanecaa Posted January 8, 2020 Report Share Posted January 8, 2020 Резултат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
soult@ker Posted January 8, 2020 Report Share Posted January 8, 2020 Колега, резултат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
МИТАКА1654 Posted January 8, 2020 Report Share Posted January 8, 2020 (edited) Да си отговоря сам ,а и на вас.Поведението на кутията от горният клип при мен го имаше същото,отчетливо на студено,като със загряването на кутията постепенно отслабваше.Днес си смених маслото на кутията,оказа се че кутията пое почти 1л масло повече от това,което източих.Сега колата стана доста по жива в ниските обороти,изчезна това приплъзване,което беше в комбинация със забавено включване на предавките на студено.Сега студена включва по рано скоростите и по-адекватно.Старото масло не беше за смяна,беше си бистро и не миришеше на изгоряло. Edited January 8, 2020 by МИТАКА1654 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts