Jump to content

Ауди А4 1.9 Тди Загуба на мощност


pacetu

Recommended Posts

Здравейте ! Карам Ауди А4 1.9тди 130 коня 2001г. Колата вървеше като самолет до днес когато загуби мощност .Карам си на 2-ра предавка с 20км подавам газ а колата не ускорява. Угасих я и пак я запалих няма промяна!  Сега трудно се форсира ( качва до 3500 оборота с мъка и то бавно ) Пали като чесовник но за да тръгнеш на 1-ва е доста трудно и направо гасне.Чека не свети и няма грешки по компа. Помагайте ! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да е турбината, може да не достига гориво ....може нещо да затормозява отвеждането на изгорелите газове (напр. разпаднал се катализатор)...това са най-вероятните причини. Турбото и изгорелите газове би могъл и сам да провериш като варианти . ..с горивото може да ти трябва професионална помощ. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен на 2.0 ТДИ се получиха същите симптоми след спукване на ЕГР тръбата.

Редактирано от TKantar
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Единствената грешка която днес ми намериха е 17552 Mass air flow sensor ( G70) :Open or short to Ground :P1144 !  Демек трябва да сменя Дебитомера . След изчистване на грешката колата изобщо не се форсира и пуши яко при подаване на газ!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако проблемът ти идва от дебитомера, при разкачена букса на дебитомера, при подаване на газ двигателят си вдига сравнително бавно оборотите, но няма черен пушек. Пробвай и ще разбереш дали от него ти  идва проблема или от нещо друго.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

спукани въздушни маркучи и по лошо развален сензор а ако си карал дълго значи трябва наново да се изчисти катализатора от саждите поне 200км яко каране

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...