Jump to content

Бавна реакция


Toto9531

Recommended Posts

Здравейте колеги имам проблем с автомобила, AUDI A6 C5 2.5 180hp quattro. 

Като настъпя педала на газта малко се замисля и чак тогава се наема, та се чудех дали може да е от ГНП-то да се регулират градусите. И мисля че само предното предаване работи възможно ли е това. Благодаря предварително. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И мойта бавно набира, вече 3 години я карам. А дали ти работи quattro-то, вдигни на крикове лявата или дясната предницата и задницата, и ще трябва да се въртят и двете гуми при запалена кола на скорост.

Редактирано от J_O_R_O
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах подобен проблем преди около година. Беше свързано с турбото. Провери дали дава кодове/грешки. Една част на турбото (регулатор ли, клапан ли вече не помня и аз ще трябва да проверя) беше проблема при мен и като се смени се оправи. Иначе смени си филтрите (най-вече горивния) и сипи хубава нафта и сложи някаква по-качествена добавка като за начало. Но преди всичко виж дали дава грешки и какви са кодовете свързани с тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

при куатро система от тези години не може да ти работи само предния или задния мост. Счупиш ли каре ,ще си останеш на място.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

2.5 в добро състояние не се влияе от нафтата баш до таква степен, че да не върви. Сипвал съм всякакви премиум горива (само без на ЕКО - там нищо не съм зареждал, не знам защо и не ми се коментира) от всякакви ОМВ, Лукойл, Ромпетрол, Газпром и съм мешел със "обикновенно", както и с такива от евтини, малки бензиностанции. Нито литна повече, нито се скопи. Същото е. Може би има някъде там разлика, ама аз не я усещам в нищо. Нито в разхода, нито вървежа, нито в звука на мотора. Виж, след смяна на масло звука е друг, ама това си е логично. Но на МАСЛО. От гориво разлика не съм разбрал.

 

Виж си турбо, дебитомер (особено прецаква ниските), дай и малко обороти на някоя хубава права, виж ако имаш катализатор вероятно вече го няма никакъв...варианти много. При мен от много градско леко задъхва, но след 20-30КМ обороти се оправят ниските. А и предстои махане на катализатор и EGR, вече не са ефективни по начина, по който са били...2002 :D

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Педала на газта , е електронен и правят ебавки , провери го и виж ако не е затиснат AGR - а го запуши.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...