Jump to content

Wireless Android Auto - вече е възможно


spasov

Recommended Posts

  • 4 months later...

 

Здравейте,

 

имам един въпрос относно устройството ако можете да ми помогнете. Ще го ползвам на VW Golf 7,5 и мисля, че с медията ще е ок защото сега андроид ауто си върви биз проблеми през кабел. Притеснява ме обаче, че телефонът ми е с андроид 10. В описанието на устройството прочетох, че има изискване за минимум андроид 9, но пък съм  чел, че андроид ауто може да се ползва безжично само от андроид 11 нагоре или от телефони Самсунг и Гугъл, а моят е Хуавей. Ако това е пречка инвестицията ще стане прекалено голяма, ако трябва и нов телефон и ще е стопер за мен. Иначе ако работи с андроид 10 ми се струва доста приятно улеснение да не закачам всеки път кабела в колата, особено за градски разстояния.

 

Благодаря предварително!

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На сайта им можеш да видиш дали е съвместимо устройството с твоятата мутимедия.

Относно андроида, не би трябвало да е проблем, реално android auto-то ти не е безжично, просто устройството лъже колата, че е вързан телефон към нея и после предава информацията безжично до телефона.

Има и форма за контакт, можеш да ги попиташ директно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря,

 

вече ги питах и ми отговориха, че от андроид 9 нагоре би трябвало да работи и да поддържа моя телефон стига колата да поддържа Андроид Ауто, а тя очевидно го поддържа щом питам за него :)

 

Сега остава да прежаля едни 170 лв и да го поръчам. Дано да го пращат от ЕС и да няма допълнителни митнически разходи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има и 15 долара доставка. Поне така ми излиза като тръгна да правя поръчка. Общо 100 долара или около 172 лв с доставката до тук. Не са малко но пък кеф цена няма както се казва. 

 

Един допълнителен въпрос ако може? До колкото разбирам устройството само се свързва в Usb порта на колата и започва да работи. Трябват ли му някакви по специални настройки? 

Редактирано от VBI
Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@"
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди да поръчаш виж първо какво хората коментират в кампанията им: https://www.indiegogo.com/projects/aawireless#/comments

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво коментират, че се бавят доставките ли?

Аз поръчах моето август миналата година и беше за октомври уж, а дойде януари, но хората постоянно пращаха ъпдейти и обясняваха причините за забавянията, както и може да получиш рефънд по всяко време ако не се лъжа.

@EDISONOV да, буташ в порта, pair-ват се с телефона и тръгва, няма настройки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 51 минути, CVT написа:

Преди да поръчаш виж първо какво хората коментират в кампанията им: https://www.indiegogo.com/projects/aawireless#/comments

Ако е до доставката не е като да не съм свикнал да чакам неща от Али-то. В момента пишат, че ако поръчам сега доставка ще март, но едва ли ще се случи точно така. За 2-3 месеца ако стане ще е ок. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Машинката си заслужава чакането,  ползвам я вече 3 седмици и съм много доволен. Единствения минус засега е, че източва доста бързо батерията, особено ако и говориш повечко. Варианта е да си с безжично зарядно във phone box - a на колата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това бързо колко бързо е? Има телефони и телефони. Премерно моя изкарва 5-6 часа на екран на ден преди да му трабва зареждане. Ако е 10-15 % на час за мен е приемливо. Ако е повече и трябва безжично зарядно, то по добрия вариянт е да си го забода на кабела. 

Но така или иначе вече го поръчах и живот и здраве когато дойде(надявам се не след година) ще разбера каво и как се случва. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Телефона ми е samsung s21 ultra с достатъчно здрава батерия. Ползвам го доста интензивно за разговори и стрииминг на музика. Когато го ползвам с кабела в колата през деня, вечер се прибирам с около 45-50% батерия, без кабел при същата експлоатация вечер е с 10-13%.

Със сигурност е по-удобно без кабели, а и по-бързо се свързва с автомобила, но телефон с по-слаба батерия няма да изкара деня. Разбира се всичко това е субективно и индивидуално спрямо техниката и експлоатацията, затова като ти пристигне машинката ще си направиш изводите без да се тормозиш предварително дали си направил правилен избор. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е нормално и в случая безжично зарядно е добра идея. Android Auto натоварва процесора на телефона + Wi-Fi радиото когато е в безжичен режим. Всички приложения за Android Auto се въртят в процесора на телефона, който също трябва да компресира видеото и аудиото и да ги изпрати към това устройство. GPS модула на телефона също харчи доста ток ако е включен (за Waze или друга навигация).

 

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм със Самсунг С9+ с Андроид 10 и го ползвам от лятото досега всеки ден. Много е удобно и ми помага да разбера дали съм си забравил телефона вкъщи, ако не се зареди Waze-a до 30-40 секунди след като съм влезнал в колата. До работа имам около 30 минути и батерията ми пада с около 8-9%. Когато тръгвам на по-дълъг път извън София бодвам телефона в едно зарядно, което винаги стои включено в запалката, но пак използвам безжичната връзка. Директна връзка с кабел също е вариант за по-дълъг път и понякога я използвам. Добавил съм допълнително безжично зарядно, но рядко го използвам, защото телефона се нагрява доста особено в комбинация с WAA.

Наскоро попаднах на ново устройство за безжична връзка с АА, ако на някой му е интересно ето линк:

https://motorolasound.com/audio-products/android-auto/ma1

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Видяха Моторола, че има далавера и направиха и те да, но мисля, че още го няма на пазара.

Иначе това, че точи батерията няма общо със самото устройство, фабричния wireless android auto също си точи, но лично аз в града не съм го и усетил до момента да е нещо фрапантно, даже и не се бях замислял до сега, толкова харчи при мен.

За дълъг път има кабел или безжично.

При мен иначе както дам на контакт и директно се показва Waze-a, не знам дали е по-нов хардуера на устройството нещо защото е от по-късните варианти или има значение и колата каква е, но е доста добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Правят се вече ревюта на устройството, така че сигурно е налично, но не знам колко бързо и адекватно ще се справят с бъговете. Екипа на WAA е много отзивчив и се справя страхотно според мен.

Аз съм с навигация от 2018-та и обикновено waze-a се показва за 4-5 секунди, но понякога се случва да се забави 20-30 сек., може да зависи и от телефона, с по-новите да е по-бързо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Дойде време да се похваля. Устройството дойде вчера, след малко повече от месец закъснение. Но това беше очаквано и се бях подготвил, че ще почакам.

Свързването става лесно, но може би не го направих първия път както трябва защото при активиране на wifi изключваше мобилните данни и съответно на медията имаше андроид ауто, но офлайн. Ресетнах устройството от приложението и го свързах отново при което вече ми излезе питане дали да се свърше с wifi въпреки , че тази мрежа няма интернет. Отказах да се свърже и хоп всичко заспа. Вече имам безжичен андроид ауто на колата. Свързването за мен става по-бързо от колкото с кабела. Явно устройството стартира веднага с отключването на колата и докато запаля Waze-то вече е стартирало на екрана и чака задачи :)

Също така за разлика от вградения вариант на безжичен андроид ауто който изисква минимум андроид11, с това устройство работи и с андрод 10.

Единствения минус на устройството най-вероятно ще бъде разхода на батерия. Днес за 20-на минути ползване на Waze и Tidal ми свали около 4%, което ще е около 12% на час, а телефонът ми е със сравнително голяма батерия 4200 mAh. Не е кой знае колко много, но ако се ползва цял ден може и да не стигне тока на телефона. Най-вероятно и с кабела си дърпа доста ток, но там се и дозарежда и ефекта е обратен и имаш винаги зареден телефон. Но пък за мен не е проблем защото не карам толкова дълго време почти никога и за целта която го взех ми е пефектно при всяко качване в колата да имам и андроид ауто без да се налага да се омотавам с кабели. В краен случай има и зарядни с които може при нужда да се зареди телефона.

Пропускам втория минус - цената защото както се казва кеф цена няма :)

 

Редактирано от EDISONOV
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз се качвам по 5-6 пъти понякога и доста повече пъти на ден в колата и ако трябва всеки път да включвам и след това да изключавам кабел просто не го правя. До момента в града не ползвах андроид ауто поради тази причина. На дълъг път ок, закачам го веднъж и карам ама в града определено не ми е ок. Хора различни,приоритети също. Та мисля всеки сам си преценява кое му е кеф и кое не.

П.П и тук всичко тръгва и то доста по-бързо и без да се налага да го подканяш понякога

 

Редактирано от EDISONOV
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...