Jump to content

Android дисплей А6 Android 11 System Car Touch Screen Radio For Audi A6 C7 A7 2012-2018

Audi A6 4G

Recommended Posts

Здравейте,

Някой запознат ли  с качеството на андроид дисплеите. В линкът по-долу от Алиекспрес се сменя целият дисплей, като новият е с тъчскрийн, по-добра графика и повече екстри от старият екран. Струва ми се по-добър вариант от Carplay със старият дисплей. Но бих желал ако някой е монитирал такова нещо да сподели мниние.

Coika 9" Android 10 System Car Touch Screen Radio For Audi A6 C7 A7 2012-2018 Wifi 4g Sim Google 8+128gb Carplay 8 Core Gps Navi - Car Multimedia Player - AliExpress

Благодаря,

COIKA-9-Android-11-System-Car-Touch-Screen-Radio-For-Audi-A6-C7-A7-2012-2018.jpg_640x640.jpg

1.jpg

2.jpg

Аз съм монтирал една също от али експрес. Цялата екстра със задна афтърмаркет камера излезе 700 долара. Моята е с 8.4 инча дисплей от една компания Ouchuangbo. Дисплея е 1280х720p. Сега предлагат такава с 9 инча която изглежда още по-яко и е с по-добър процесор и повече рам.

Вече година и половина съм с нея. Има 1-2 неща които дразнят , но като цяло аз поне нямам оплаквания. Всичко е плъг енд плей и инструкциите са достатъчно подробни за да не се объркат нещата.

Главно я ползвам за Waze и YouTube, но става и за телевизия и видеа. Android Auto работи също но тъй като моя софтуер е с андроид 9ка не се ъпдейтва до последната версия. Зад екрана има говорител и е много удобно защото можеш да слушаш музика от колата а навигацията да известява отделно. 

Функциите от централната конзола и волана работят но само в главното меню и базовите приложения които идват с андроид модула.

Edited by Nikolay Tanchev

Защо не отидеш при специалист, който прави ретрофити на Ауди и да ти качи Android Auto, Google Earth, да ти отключи каквито искаш функции, включително гледането на видео? Така ще имаш същите екстри като китайския екран, но ще работят всички функции, които се контролират от волана и бордовия компютър. Ако искаш контакти на специалист в София, мога да ти дам.

Изпратено от моят ONEPLUS A6013 с помощта на Tapatalk

При мен си струваше да се направи защото аз бях с rmc варианта , без навигация и с малкия 6.5 инчов екран. Нямах GPS антена и ако трябваше да ретрофитвам трябваше да сменя и централния панел с "радиото", дисплей и централната конзола което излизаше над 3к.

Екрана е с по-добра разделителна от оригиналния, самия тъч е много по-удобен от набирането на букви и цифри за да се обадиш на някой. Китайката идва със собствен блутут и антена за GPS която съм сложил отпред до централния високоговорител на таблото.

Много правилно си постъпил, колега! Оригиналните мултимедии на Ауди са под всякаква критика. Достатъчно е само да разтърсиш този форум за да видиш колко пъти им спират Google Earth. Да не говорим за останалите престарели концепции, като ъпдейтване на картите на навигацията веднъж на Гергьовден. 😆

Преди 11 часа, jkolev0305 написа:

Защо не отидеш при специалист, който прави ретрофити на Ауди и да ти качи Android Auto, Google Earth, да ти отключи каквито искаш функции, включително гледането на видео? Така ще имаш същите екстри като китайския екран, но ще работят всички функции, които се контролират от волана и бордовия компютър. Ако искаш контакти на специалист в София, мога да ти дам.

Нищо общо във функционалност между ОРГ и Андроид...За дисплея пък въобще няма сравнение :)Във ползва на андроид-а естествено ;)

12 hours ago, jkolev0305 said:

Защото оригиналния дисплей и въобще цялата мултимедия на 4г-то е пълна скръб.

• 2 weeks later...

Държи постоянно защото не се свързва с моторчето на оригиналния дисплей. Просто е с пластмаса която покрива дупката. Но на мен не ми допадна защото исках да е максимално близо до стоковото. 

Мултимедията се кодира от китайците, спрямо модела на колата и нивото на екстрите с които е. Основно с какъв тип радио и дисплей е оригинално.

Иначе няма разлика в монтажа. Една буферна кутия към която се свързват всички екстри на колата и от кутията отива видео кабел към екрана.

Имаш ли снимки на интериора след като си сложил мултимедията? Искам да видя как изглежда и дали се “вързва” на интериора или е като насадено съвременно нещо :)

Моята е такава която се прибира. Ето една две снимки по време и след манипулацията :)

Ще снимам още една сутринта като вляза в колата на затворен екран. Аз поне не виждам някаква огромна разлика.

20210212_142416_copy_1420x1065.jpg

20210213_105839_copy_1472x1103.jpg

• 1 year later...

@coolerxаз съм си я монтирал сам и съм от Варна. В момента съм с друга даже, понеже старата хардуерно вече взе да издъхва и лагваше много здраво. 

Като цяло идва с инструкция и не е труден монтажа.

За София нямам идея кой може да ти я монтира , но със сигурност има специалисти. Някой от колегите ако знае нека сподели.

Благодаря. За майстор имам няколко опции вече.

Китаецът ми препоръча мултимедията с този чипсет Qualcomm Snapdragon 665. Казва, че е по-бърз.

Може ли да споделиш дали старата мултимедия е била с горния процесор или с 
UNISOC? От това, което чета и гледам като съпоставка по бенчмарк Snapdragon 665 бие UNISOC и не би трябвао да лагва. А ако лагва въпреки това, значи нещо не са толкова читави тези мултимедии...

Точно с този снапдрагон чипсет съм сега. С 9 инчовия дисплей. Всичко върви мега мазно. С този модел, аудио известията от уеиз/мапс се възпроизвеждат на горния ляв високоговорител без значение дали слушаш радио или друга медия. 

Екрана се връзва директно към оригиналния захранващ кабел на колата, докато предния вземаше ток от устройство което идва от китаеца.

Тази версия поддържа и уайърлес андроид ауто, докато предната беше само с кабел.

Аз допълнително взех и един двоен усб удължител и го сложих на мястото на aux входа в подлакътника. Това е с цел ако решиш да свързваш флашка с видеа/филми към устройството .Ще го снимам днес. Стана като оригинално.

Последно кой е модела на инфотеймънта и от къде може да се купи и/или монтира в София, че и аз искам да ъпгрейдна моето!

5 hours ago, Nikolay Tanchev said:

Точно с този снапдрагон чипсет съм сега....

Много благодаря за отговора - ще очаквам снимки, ако може и при затворена мултимедия.

Модела който аз сложих е ето този - Цък!

Има и други модели от други китайци, но като цяло получавате същото нещо.

Вече преди да се поръчва трябва да се знае точно с кой вариант на MMI е каляската. Китаеца е много отзивчив и отговаря бързо и ако нещо сте объркали може да му пишете. Дори е навит да пише по-малка сума за да избегнете мита и по-високи ДДС-та при минаване на пратката в митницата като пристигне. Пуска я с DHL и пристига за около седмица.

Снимките по-късно понеже съм с една Нокия в момента 🤣

Ето малко снимки от мултимедията. Малко е размазан екрана защото не е на фокус. Иначе разделителната е в пъти по-добра от стоковата.

И екрана не синее както на последната снимка. Просто от камерата така излиза.

20240529_170014_copy_4000x3000.jpg

20240529_170044_copy_4000x3000.jpg

20240529_170803_copy_4000x3000.jpg

• Like 1
  • Thanks 2

• 8 months later...

Може ли един въпрос, мога ли да слушам оригиналното радио на колата докато гледам на дисплея waze от carplay-я. Не държа да чувам сигналите на waze а радиото. Възможно ли е това? Или трябва да се инсталира апликация за радио на дисплея?

Може. Андроид мултимедията възпроизвежда звук само когато е на AUX вход. Можеш да си слушаш радио без никакъв проблем. Моята мултимедия възпроизвежда радио и в същото време използва само 1 говорител до шофьора за да го "отдели" и възпроизвежда аудио известията от уейз.

Аз не използвам Кар плей понеже мога да инсталирам уейз директно  на мултимедията, а не да използвам този на телефона си. Да, няма как да получавам известия от чат приложения, но докато карам това не ми трябва като функционалност.

Aux го избираш просто от мми менюто без да си слагал кабел в амито нали? 

питам те защото в момента ползвам карплей, който работи по този начин, но искам да си сложа тъч. Всички продавачи от алито ми казват, че не ставало. Не можело да си слушам радиото и да ми върви уейза на който не искам да слушам войс гайда

И още един въпрос. За колко време буутва? Пречи ли, че е бавно?

ако запалиш и тръгнеш назад включва ли камерата преди да е заредило или трябва да го изчакаш да зареди за да може да ползваш камерата за заден ход?

Според вас има ли значение дали ще е 64 или 128 ром. Има ли какво толкова да се инсталира? Ваша препоръка?

Edited by avimaker